RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#9665  Szerző: Pasa

ÉLMÉNYDÚS SZILVESZTER ÉJSZAKÁT!!!
 #9559  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Egy db multiban hülyeség nagybevásárlást csinálni, mert úgyis szarul jön ki belőle az ember.
A TESCO Magyarország egyik legdrágább (és véleményem szerint legigénytelenebb) üzlete, a SPAR csoport mellett. Az akciós meg a gagyi Value termékek még elfogadható áron vannak ott, de a többi termék rohadt drága. Pl. üdítő, sör, normális tej, felvágott.. drága egy ilyen multiban. Egy db boltban meg nem lehet gazdaságosan és olcsón vásárolni, ahhoz több helyre kell menni.
Ez szerintem attól is függ, hogy ki mit vásárol. Mi elég sokat járunk a Tesco-ba (most biztos sokan megharagszanak rám), mert olcsóbban jövünk ki, mint a közeli CBA-ban. Pl. az ásványvíz amit venni szoktunk a CBA-ban 110-115.-Ft, a Tesco-ban pedig 85-95.-Ft és rendszeresen van 5-öt fizet hatot kap akció, amivel egész olcsón jövünk ki. Vagy ott a mirelit áru, az például a CBA-ban borzalmasan drága, volt olyan termék ami a Tesco-ban 800.-Ft-tal volt olcsóbb, de mosogatószer, mosópor és egyéb dolgok is általában olcsóbbak szoktak lenni. Persze van ami a Tesco-ban drágább, de azok a dolgok, amiket mi szoktunk általában vásárolni, azok ott a legolcsóbbak, a környéken elérhető üzletekben (Coop, Profi, CBA, Spar, Plus, igaz utóbbi kettő már egy tulajhoz tartozik) drágábban jönnénk ki. A CBA-ban mi pékárut, illetve felvágottakat szoktunk főként vásárolni, esetleg húst, egyéb háztartási árut valamelyik hipermarketben. A CBA az ünnepek környéki akciókban szokott néha jó lenni, de alapvetően szerintem egy elég drága üzlet.
 #9555  Szerző: rsite1

Ez így van. Mi a nagybevásárlást 4-5 boltban intézzük. Tesco, Lidl, Aldi, Penny, Húsáruház.
De mondjuk a Tesco-ban is jó a húsáráu, semmi baj nincs vele.
 #9554  Szerző: tomee87

MikySoft írta:
Nah igen. Valaki meg ne magyarázza nekem, hogy egy nagybevásárlás olcsóbb a Coop-ban, vagy a CBA-ban, mint mondjuk a Lidl vagy a Tesco üzeleteiben. Hülyeség.
Egy db multiban hülyeség nagybevásárlást csinálni, mert úgyis szarul jön ki belőle az ember.
A TESCO Magyarország egyik legdrágább (és véleményem szerint legigénytelenebb) üzlete, a SPAR csoport mellett. Az akciós meg a gagyi Value termékek még elfogadható áron vannak ott, de a többi termék rohadt drága. Pl. üdítő, sör, normális tej, felvágott.. drága egy ilyen multiban. Egy db boltban meg nem lehet gazdaságosan és olcsón vásárolni, ahhoz több helyre kell menni.
 #9550  Szerző: rsite1

mg írta:ez három kiragadott példa. és egy hétvégi nagybevásárlás hol olcsóbb?
Nah igen. Valaki meg ne magyarázza nekem, hogy egy nagybevásárlás olcsóbb a Coop-ban, vagy a CBA-ban, mint mondjuk a Lidl vagy a Tesco üzeleteiben. Hülyeség.
 #9548  Szerző: mg

ez három kiragadott példa. és egy hétvégi nagybevásárlás hol olcsóbb?
 #9543  Szerző: Pasa

Ez tanulságos volt. Milyen érdekes, hogy a (szintén multi kézben lévő) kereskedelmi tévék csak Budapest-Bécs viszonylatban hasonlítgatnak, ilyen összehasonlítás eszükbe sem jut. Az agymosott pógár meg szalad a "gazdaságosba" jól bevásárolni... És miközben nem marad egy kanyija sem, azt hiszi, hogy a következő fizetésig milyen olcsón étkezik majd. :cry:
 #9526  Szerző: djlacee

Privát mifelénk nincs
 #9525  Szerző: tomee87

Néhány érdekes képpel készültem. :) Hol is vásároljunk? Sajnos vannak akik nagyon helytelenül a külföldi tulajdonú multinacionális cégeket részesítik előnybe a vásárlásnál, ezzel kárt okozván a magyar kereskedőknek, termelőknek, nem utolsó sorban a gazdaságnak is, na meg sokszor saját pénztárcájának is, csak nem veszi észre. Nézzünk néhány ár példát, magyar-külföldi tulajdonú üzletek között :D

440 grammos GLOBUS mustár
A SPAR csoport üzleteiben:
Kép
A Privát / CBA üzleteiben:
Kép

490 grammos GLOBUS ketchup
A SPAR csoport üzleteiben:
Kép
A Privát / CBA üzleteiben:
Kép

És akkor most hasonlítsunk össze 2 külföldi tulajdonú multinacionális üzlet árait is:
Red Bull Energiaital 250ml
TESCO hipermarketekben (224Ft/db):
Kép
A SPAR csoport üzleteiben (199Ft/db):
Kép

Nos a képek magukért beszélnek :D Szívesen hasonlítottam volna még össze további termékek árait is, de sajnos csak ezek voltak így benne mindegyik üzlet akciós újságában :?
Forrás:
Privát (CBA csoport tagja) üzletlánc akciós újság (dec. 1-31.)
Tesco akciós újság (dec. 27-31.)
Plus (SPAR csoport tagja) akciós újság (dec. 27-31.)
Interspar akciós újság (dec. 27-31.)
 #9420  Szerző: mg

ahelyett, hogy örülnétek. úgyis mindig mindenki svájccal példálózik, hát tessék :D
  • 1
  • 518
  • 519
  • 520
  • 521
  • 522
  • 541