RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#77140  Szerző: csadam

Nekem tegnapelőtt az UHF 52 környékén valami TVR csatorna jött be, de nem tudom, hogy honnan, csak annyit, hogy román volt.
 #77068  Szerző: Promenád

Két pontba szoktam elforgatni a lepke-antennámat, így találok rá a távoli adókra, a tévé és az antenna közt pedig egy HIRSCHMANN SZNE 151 tipusú antenna erősítő van beiktatva. A pesti 24-es csatornát időnként én is szoktam venni, nálam a szerb kettes (PTC 2) szokott belezavarni. Lehetséges hogy, éppen nálad is ez volt a helyzet, ha más szomszédos adó nem dolgozik ugyanazon a frekin.
 #77055  Szerző: mlaszlo

Promenád írta: Én két hónapja vettem meg, mert a 6 éves Techwood tévémnek a katódját edte meg a fene. Én is hasonlót tapasztaltam amit leírtál. Az energiatakarékos üzemmódot automatikusan kikapcsoltam, mert túl mattosnak, pasztelesnek, szemfárasztóbbnak találtam a tv képét. Előtte még egy Orion Orchideával is próbáltam DX-elgetni, de most az LG lett a favorit számomra. :)
Valóban elég jó a tunerje, bár a régi tv-nké se volt rossz. DX-hez még egy jó antenna se árt, lehet hogy ha terjedéskor forgatnám, akkor több minden bejönne, csak nem akarok hozzányúlni, mert most pont úgy van beállítva, hogy stabilan jön a két DVB-T multiplex Budapestről. Ezek a csatornák, amikről képet is raktam be, úgy jöttek, hogy nem nyúltam az antennához, hanem a Széchenyi-hegyi adóra volt végig állítva. Valami egyébként az UHF24-en is jött volna, mert zavarta az RTL-t, kissé csíkos volt, de nem tudom az mi lehetett.
 #77053  Szerző: mlaszlo

zvartoshu írta: TVR2 receive , protv? .. please print pictures , no need menu .
pictures and channels write here .
Sorry, but I received only TVR1 in Érd, near to Budapest. Nothing else tv channel from Romania.
 #77032  Szerző: Promenád

FLaci81 írta:
LuciFerko írta:amúgy mintha a secamnál élénkebbek lennének a színek, de lehet rosszúl látom így a videók alapján.
Szerintem is élénkebbek voltak anno a színek a secam normánál, a tévéknél a színt gyengébbre is kellett állítani, mint a hagyományos pal rendszernél.
Élénkebbek vagy túlságosan vad színei, amely egy enyhe színeltorzulásba ment át. :) Annál már sokkal természetesebb színeket kever ki a PAL. De, van a SECAM-nál egy rosszabb : az NTSC. ^^
 #77031  Szerző: Promenád

mlaszlo írta:
Promenád írta: Látom neked is LG tipusú tévéd van. ^^ Nagyon jó az antennaérzékenysége. :)
Jól látod :)
Nagyjából fél éve vettük, mert a régi tv-nk 10 év után megadta magát és azt mondta a szerelő nem érdemes már megcsináltatni.
Egy dologra nem sikerült rájönni, hogy miért játszik időnként a fényerővel. Ha sötét a kép, akkor leveszi a fényt, mint a Samsung tv-k ha az energiatakarékos üzemmód automatikusra van állítva, csak ezen elméletileg ki van kapcsolva. Ezt leszámítva jó kis készülék.
Én két hónapja vettem meg, mert a 6 éves Techwood tévémnek a katódját edte meg a fene. Én is hasonlót tapasztaltam amit leírtál. Az energiatakarékos üzemmódot automatikusan kikapcsoltam, mert túl mattosnak, pasztelesnek, szemfárasztóbbnak találtam a tv képét. Előtte még egy Orion Orchideával is próbáltam DX-elgetni, de most az LG lett a favorit számomra. :)
 #77028  Szerző: zvartoshu

Promenád írta:
mlaszlo írta:Ma reggeli terjedés:
Kép Kép Kép Kép

A TVR1 csak rövid ideig jött, ha jól emlékszem a C08-as frekvencián.

Magyar adóknál is volt terjedés Pécs felől:
Kép Kép Kép Kép Kép
Látom neked is LG tipusú tévéd van. ^^ Nagyon jó az antennaérzékenysége. :)
TVR2 receive , protv? .. please print pictures , no need menu .
pictures and channels write here .
 #77027  Szerző: Sokol404

Tegnap este 20 óra után pusztán a próba kedvéért egy kb. (maximum) 40 dB nyereségű lengyel Philips-koppintás lepke-antennát felraktam a szekrény tetejére, bekötöttem hozzá az erősítőt, és észak felé állítottam, azzal az egy különbséggel, hogy inkább műholdvevőnek nézett ki, mert majdnem teljesen vízszintesen az ég felé nézett. Pontosabban a plafon felé. :boldog:

Az összes országos adó mákszemesen, de színesben bejött Kab-hegyről! A VHF-sávon adó további OIRT-csatornák pl. máshonnan is kifejezetten jó minőségben voltak foghatók, pedig mondom, az antenna nem is abba az irányba állt (inkább oldalt). Azt hallottam, a VHF-sáv amúgy is jól terjed, de az, hogy a 3 országos Kab-hegyről bejöjjön..., bent a lakásban, az már valami. :party:

Emlékszem, ezzel az antennával -amikor még nem volt kábeltévénk- sikerült egész jó vételeket befogni dél felől, úgy, hogy az egész szerkezet háttal állt. Igaz, akkor vagy terjedés volt, vagy szimplán este (a bosnyák BHT1, a horvát Vinkovci TV, HRT3 valahonnan másfelől, a HRT2 szintén távolabbról, de azóta ez utóbbiak már digitálisan sugároznak). A vevőkészülék egy Orion Nárcisz volt. :) Manapság pedig egy szintén nagyképernyős Daewoo, amelynél én is ezt a fekete-színkezelést tartom furának, amit egyik kollégánk leírt: nálam új kora óta a fekete szín 2-féle árnyalatát "váltogatja", azaz közeli képnél beáll nagyon sötétre, távolabbinál pedig kifejezetten normálisan mutatja. A régi 20 éves Orionnál nem volt ilyen "probléma", vagy inkább nevezhetjük érdekességnek: beállítottam maximumra a kontrasztot, max.-ra a fényerőt, és úgy néztem, mondjuk ahhoz képest ezen nem is csoda, hogy koromfekete minden, de akkor is: minek váltogatja a két árnyalatot!?

Amikor amúgy szélviharok vannak (esetemben nyugat felől, mert mi abból az irányból kapjuk az áramot), és néha picit vibrál, vagy mp.-enként többször alig észrevehetően összehúzódik a kép, általában hozzáillesztem a UPS-t, és szépen stabilizálja a felvett áramot, a kép is érezhetően nyugodtabb. Azaz hibátlan. Megfigyeltem, hogy ezeknél az új típusú, de ma már úgysem gyártott képcsöves TV-knél ha mindenáron vibrálni akar a kép, az mindig vízszintes irányú, a régi agyonhasznált, 20 év fölötti képcsöveseknél pedig a vízszintes mellett egyszerre oldalirányú is. :gülü2: No, az garantáltan tönkreteszi a szemet! :geek: Bár, sajnos sok mindent meg lehet szokni.

Még most DX-eljünk TV-kből, amíg az analógot le nem kapcsolják!
 #77009  Szerző: mlaszlo

Promenád írta: Látom neked is LG tipusú tévéd van. ^^ Nagyon jó az antennaérzékenysége. :)
Jól látod :)
Nagyjából fél éve vettük, mert a régi tv-nk 10 év után megadta magát és azt mondta a szerelő nem érdemes már megcsináltatni.
Egy dologra nem sikerült rájönni, hogy miért játszik időnként a fényerővel. Ha sötét a kép, akkor leveszi a fényt, mint a Samsung tv-k ha az energiatakarékos üzemmód automatikusra van állítva, csak ezen elméletileg ki van kapcsolva. Ezt leszámítva jó kis készülék.
 #77000  Szerző: Promenád

mlaszlo írta:Ma reggeli terjedés:
Kép Kép Kép Kép

A TVR1 csak rövid ideig jött, ha jól emlékszem a C08-as frekvencián.

Magyar adóknál is volt terjedés Pécs felől:
Kép Kép Kép Kép Kép
Látom neked is LG tipusú tévéd van. ^^ Nagyon jó az antennaérzékenysége. :)
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 79