RADIOSITE Fórum

• Informatika

#134823  Szerző: kukac

Nem kell, miért is kéne?!
 #134814  Szerző: asimov

Átmenetileg nem volt netem (nem a net adó miatt! :D ) és ez idő alatt nem volt elérhető (LAN-on belül!) a NAS-om, távoli asztali kapcsolódással.

Mindkét gépen XP Pro fut és a LAN (ip címek, jogok) biztosan rendben volt, mert ugyanebben az időben a NAS megosztások elérhetők voltak a beüzemeléskor beállított paraméterek szerint.
A Win "távoli asztal"-ához akkor is kell net, ha LAN-on belüli géphez kapcsolódom?
(Egy bátor önkéntes esetleg kipróbálhatná ezt... :) )
 #134760  Szerző: asimov

Megvolt a pár apja zárójelben említett, 2 éves wd blue => wd black csere és kb. annyival gyorsabb a black-en futó rendszer, amennyivel drágább is black, az ugyanakkora kapacitású blue-hoz képest. ;)
Amíg az ember csak olvassa a teszteket és eltéréseket, az egy dolog, de látni is ezt.. döbbenet a különbség. (Már a boot idő is érzékelhetően rövidült)
 #134746  Szerző: asimov

Végre egy intel cpu-s "pendrive-pc":
http://prohardver.hu/hir/atom_a_pendrive-ban.html
Tisztességes hw-t pakoltak bele + Intel cpu + Win 8.1 támogatás = komoly sansza van piacszerzésre a szegmensben.
 #134725  Szerző: FLaci81

asimov írta:Annakidején, két ilyen, adatokkal felírt lemezem is, minden előjel nélkül, egyik pillanatról a másikra formázatlannak mutatta magát, pedig az egyik Panasonic volt, ami mindig is az ajánlott lemeztípus volt ide. Utánajártam persze, és nem voltam ezzel egyedül, így félre is tettem a lemezeket.
Mentésre, archiválásra én nem használnám, már csak azért sem, mert a gyártók sem ajánlják erre, viszont a "majd mentek, mert most.. bla-bla"-tól persze ez is sokkal-sokkal jobb eljárás! :yes:
FLaci81 írta:... adattárolási lehetőségnél a fontos és nélkülözhetetlen adatok részére, mégpedig a DVD-RAM lemezeken történő adattárolásnál. Total commanderben, vagy bármilyen filekezelőben csak rámásolom az adott lemezre amit szeretnék és kész is, aránylag kényelmes. :)

Hát igen, valamit azért használ ez az eljárás is. :)

Én már legalább 6 éve használok több DVD-RAM lemezt (Panasonic, Maxell, Fujifilm) és eddig még szerencsére nem volt ilyen gondom, ne is legyen (kopp kopp kopp).
Jó én annak idején nem sajnáltam a pénzt egy jó kis Plextor DVD íróra (a lemezeket mindig azzal írom), lehet, hogy ezzel magyarázható, hogy nekem ennyi idő után is jó minden.
Plusz még az asztali DVD felvevőmhöz is van pár DVD-RAM lemez (külön tokos is és sima is) ami azon a területen viszont nagyon nagyon jó szolgálatot tesz, ha nincs beépített merevlemez a felvevőben.

A te esetedben lehet, hogy a lemezekkel vagy az íróddal volt valami gond, vagy a windowson belül valami szoftveres gubanc. Nekem például volt még az elején olyan gondom, hogy csak a DVD-RAM lemezeket nem tudta egyik íróm se olvasni (az mindegy volt, hogy új, vagy régi) utólag kiderült a windows-ba volt valami gubanc, mert a szokványos írási technikával viszont tudtam használni őket rendesen.

Ezek mellett ami fontos adat, az még máshol is megvan, külön újraírható DVD-n, SD kártyákon, plusz egy régi 2 processzoros szerveren, amiben Raid 1-ben is vannak merevlemezek, így itt is tárolok fontos adatokat. :)
 #134723  Szerző: asimov

Annakidején, két ilyen, adatokkal felírt lemezem is, minden előjel nélkül, egyik pillanatról a másikra formázatlannak mutatta magát, pedig az egyik Panasonic volt, ami mindig is az ajánlott lemeztípus volt ide. Utánajártam persze, és nem voltam ezzel egyedül, így félre is tettem a lemezeket.
Mentésre, archiválásra én nem használnám, már csak azért sem, mert a gyártók sem ajánlják erre, viszont a "majd mentek, mert most.. bla-bla"-tól persze ez is sokkal-sokkal jobb eljárás! :yes:
FLaci81 írta:... adattárolási lehetőségnél a fontos és nélkülözhetetlen adatok részére, mégpedig a DVD-RAM lemezeken történő adattárolásnál. Total commanderben, vagy bármilyen filekezelőben csak rámásolom az adott lemezre amit szeretnék és kész is, aránylag kényelmes. :)
 #134715  Szerző: FLaci81

asimov írta:Friss NAS sztori (tipus, hdd most mellékes):

Tegnap este egy asztali masinában, bekapcsoláskor pár kattanással (samsung... :vomit: ) behalt az asztali masina merevlemeze. A gép "apa" gépe (részben munkagép) Itt vannak a vállakozás céges cuccai mellett a családi fotók, videók, stb...

Tavaly vettek egy NAS-t (valami jobb, kétfiókos D-Link-et) amit a család használ p2p-re/médialejátszó forrásként + (annak idején hallgatott az okos szóra a házigazda) ide mennek az asztali gépről a családi fotók/videók, vállalkozási doksik, tervező szoftver napi mentései is (szinkronizálással, persze), lassan egy éve és ennek köszönhetően nem volt (pótolhatatlan) adatvesztés a merevlemez halála miatt. (Az asztali gépben gyakorlatilag csak az OS-t meg pár szoftvert kellett újrarakni, pár útvonalat beállítani és ennyi.)

Eddig mindig csak "megállt gépem, mi lesz a fotókkal?? :o " jellegű "hdd elhalásaim" voltak az ismeretségi körben és már nagyon utáltam az én megmondtam kezdetű beszélgetéseket... de tényleg.
Alig hiszem el, hogy megértem azt a pillanatot a magánfelhasználói szférá(m)ban, amikor végre nincs adatvesztés egy sz@ros alkatrész hibája miatt.

Szóval a p2p-n kívűl kármentésre, helyreállításra is jó egy NAS (sőt, még csak erre), és egyébként nem kell nagy pénzekben gondolkodni, mert olyan 20E Ft-tól (+HDD) már kapható átlagos háztáji igényeket kiszolgáló gyári NAS, ami a HDD beszerelése és pár elemi beállítás letudása után már használható is.

Én is sokkal nyugodtabb vagyok, amióta van hová duplikálni a kritikus dolgaimat. Szívből ajánlom mindenkinek a NAS-t, mint igen praktikus adatmentési/visszaállítási eszközt is!

Jó dolog a NAS az biztos.
Van nekem is egy belőle, igaz én egy olcsót vettem (újonnan volt jó pár évvel ezelőtt kb. 7-8000 Ft), erre még külső usb-s vinyót vagy pendrive-ot lehet csatlakoztatni. Működik, de párszor ha úgy gondolja lefagy.
Mondjuk ennyi pénzért mit is vártam volna.
Mostanában gondolkodtam el azon, hogy lecserélem már a gyári tápját egy a gyári táp értékeivel azonosra, csak a típus más.
A régi táp kicsivel többet adott a cuccnak (5V helyett 5.5V-ot), az új táp is többet ad neki, de nem annyival, mint a régi (5V helyett 5.1V).
Azóta mintha stabilabb lenne a cucc, bár mondom az életemet azért nem tenném rá.
Annak idején azért vettem meg, mert egyrészt a torrent kliens miatt, hogy egyszer hátha ki lesz használva az a része, másrészt a gyári firmware helyett lehet mást is rátölteni, ezáltal úgymond okosítani, de még ezt se tettem meg, maradt rajta a gyári, mint ahogy a torrent kliens részét se igen használtam.

Miután a régi táppal eléggé rakoncátlankodott az eszköz, így maradtam a nálam már évek óta jól bevált adattárolási lehetőségnél a fontos és nélkülözhetetlen adatok részére, mégpedig a DVD-RAM lemezeken történő adattárolásnál. Total commanderben, vagy bármilyen filekezelőben csak rámásolom az adott lemezre amit szeretnék és kész is, aránylag kényelmes. :)
 #134710  Szerző: asimov

Friss NAS sztori (tipus, hdd most mellékes):

Tegnap este egy asztali masinában, bekapcsoláskor pár kattanással (samsung... :vomit: ) behalt az asztali masina merevlemeze. A gép "apa" gépe (részben munkagép) Itt vannak a vállakozás céges cuccai mellett a családi fotók, videók, stb...

Tavaly vettek egy NAS-t (valami jobb, kétfiókos D-Link-et) amit a család használ p2p-re/médialejátszó forrásként + (annak idején hallgatott az okos szóra a házigazda) ide mennek az asztali gépről a családi fotók/videók, vállalkozási doksik, tervező szoftver napi mentései is (szinkronizálással, persze), lassan egy éve és ennek köszönhetően nem volt (pótolhatatlan) adatvesztés a merevlemez halála miatt. (Az asztali gépben gyakorlatilag csak az OS-t meg pár szoftvert kellett újrarakni, pár útvonalat beállítani és ennyi.)

Eddig mindig csak "megállt gépem, mi lesz a fotókkal?? :o " jellegű "hdd elhalásaim" voltak az ismeretségi körben és már nagyon utáltam az én megmondtam kezdetű beszélgetéseket... de tényleg.
Alig hiszem el, hogy megértem azt a pillanatot a magánfelhasználói szférá(m)ban, amikor végre nincs adatvesztés egy sz@ros alkatrész hibája miatt.

Szóval a p2p-n kívűl kármentésre, helyreállításra is jó egy NAS (sőt, még csak erre), és egyébként nem kell nagy pénzekben gondolkodni, mert olyan 20E Ft-tól (+HDD) már kapható átlagos háztáji igényeket kiszolgáló gyári NAS, ami a HDD beszerelése és pár elemi beállítás letudása után már használható is.

Én is sokkal nyugodtabb vagyok, amióta van hová duplikálni a kritikus dolgaimat. Szívből ajánlom mindenkinek a NAS-t, mint igen praktikus adatmentési/visszaállítási eszközt is!
 #134661  Szerző: asimov

A Blue, Red és Black persze teljesen csereszabatosak egymással.
Teljesítmény (és persze ár) skálázás van köztük: egy 500GB-s Blue-t nemrég cseréltünk 1TB-s Black-re (asztali gép, és a sikeren felizgulva, a héten meglesz a következő ilyen csere is) és a Black annyival tempósabb, hogy csak lestünk ki a fejünkből.
Működik itt 1 TB-s Red asztali gépben, rendszer HDD-ként és köszöni jól van, úgy egy éve. Nincs ezzel se gond.
(Ebbe a gépbe a hétvégén SSD megy majd, és a WD féle Red beköltözik meg a másik mellé, a Synology nas-ukba. :D )

Csongi:
A SSD+Red a legjobb ár/értékarányú párosítás jelenleg.
(Win-nél: a lapozófájlt célszerű letiltani/kikapcsolni a csak adattárolást végző HDD összes meghajtóján -bármilyen is az- mert ez teljesen felesleges pluszmunka az OS-nek és a merevlemeznek is)
kukac írta:Wd blue-t használok több szerverben is évek óta. Teljesen rendben van a teljesítménye ès az üzembiztossága.
 #134660  Szerző: kukac

Wd blue-t használok több szerverben is évek óta. Teljesen rendben van a teljesítménye ès az üzembiztossága.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 330