LuciFerko írta:Köszi, hogy megnézted! Győr felől jön, V-ben (Tőlem K-DK irányból). Teljesen elnyomja a Forrást.Sszilu írta:Kicsit off.Székesfehérváron gyengén a Forrást hallom V-ben, H-ban a horvát 2-es adást.
A 98,1-en ismét fogom a csendet sugárzó, PS: KAB-HEGY, PI: B203, PTY: Science adót. Mi ez? Fogja valaki más is?
votit írta:Szomorú idök jönnek az FM-DX-erek számára!!!Helyi adók még vannak szerintem,azoknak több időt hagytak az átállásra. Ahol nincs igazán nagy kínálat,nincsen sok helyi rádió,államiakon kívül országos nincs,ott szerintem mindenhol át fognak állni. Britanniában országos adó nincs BBC-ken kívül,egyedül a Classic FM,Dániában/Norvégiában rengeteg osztott frekvencián mennek kis teljesítményű adók( http://radiomap.eu/dk/kobenhavn )
https://www.thelocal.no/20171213/norway ... f-fm-radio
Norvégiában lekapcsolták az utoésó FM rádió adót...
Készülnek a DAB átálásra Dániában, Britanniában és Svájcban is ...
LuciFerko írta:Nekem egy Alcad-AM407 és egy ALCAD-AM417 üzemel fent a tetőn és meg vagyok velük teljesen elégedve. Lent el vannak osztva több felé, plusz kb 40m kábel kell, ezért muszáj erősítőt használnom. Mivel ezek több sávos erősítők (BI/FM-VHF3-UHF) sávszűrőként is funkcionálnak. Csak a BI/FM részük van használva, a többi sáv le van tekerve, így kb 112 mhz felett vág rendesen. Sima FM erősítő begerjedt a 200 méterre üzemelő 450 MHz-en MVM-LTE adótól, ami kb 1000W ERP-vel pirít egy tetőről, valamint kb 80 méterre van egy Telenor 800 MHz LTE átjátszó is.Na,örülök hogy van aki gyakorlati tanáccsal tud szolgálni,köszönöm!
altermanus írta:...érvek/ellenérvek az erősítőről...én is használtam erősítőt a Sony tunerhez...300m-re egy 100W-os adótól...végül nem értettem miért gyengül a vétel készsége a tunernek...hiába az erősítő...és megjavítottam a rádió tunert - kicseréltem a Sony tuner bemenetén lévő MOS-FET-et és elvégeztem a szerviz utasítás szerinti műszeres beállítást...és gyenge jelnél is lett jó vételem külső erősítő nélkül is.Nightman írta:Talán mintha írtam volna hogy most is erősítővel megy minden..olvastam mit írtál, ezért írtam próbáld ki...
Persze nem biztos..