RADIOSITE Fórum

• Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

#100553  Szerző: Zoey

Attis írta: Emlékszem, nem is olyan rég még Kaposvárra irigykedni lehetett rádiós fronton.
Ez valóban így van, elég szomorú, néhány hónap alatt mennyit változik a helyzet...
Attis írta: Amúgy meg úgy a tendenciákat figyelve: ott, ahol egy pályázó volt, már régen van nyertes. Ahol több, ott vagy kínosan hosszú idő után hirdetnek nyertest, vagy ugye a legújabb módi: a kizárósdi. (Meglepő kivétel volt ez a szegedi freki.)
Ebből a szempontból én is csodálkozok a szegedin. Persze, így volt: kezdték azokkal a frekvenciákkal, amelyekre 1-2 pályázat futott be, könnyen döntöttek is, nem is voltak olyan számottevő frekvenciák (értem ez alatt, hogy általában kisebb városokról volt szó).
Chucky írta:Jó lenne, ha ezek után belehúznának végre és nem fél év alatt dőlne el egy-egy frekvencia sorsa! Egyre több helyen hallgathatjuk a fehér zajt!:S
Az még a jobbik eset, amikor várunk fél-egy évet, és megszületik egy döntés a nyertesről. Sajnos most a rosszabbik eset áll fenn: várunk ennyi időt, és megtudhatjuk a hosszú várakozás után, hogy mindenkit kizártak... végül is ez is eredmény... :fuckyou:
Csak akkor mire is jó, mit is szolgál az alaki és tartalmi vizsgálat?!? (a sok kérdést magának a Médiatanácsnak szánom, akik elvileg látogatják az oldalt... akkor nyugodtan válaszolhatnak is, biztos van magyarázat erre a sok rejtélyes dologra)

Ja, és persze rá lehet ezek után minden ilyen esetre húzni, hogy ez is a Klubrádió miatt van, mert ha ők akkor nem problémáztak volna, most minden milyen jó lenne... De akkor sem a Klubrádió találta ki ezt az új hibát (nincsenek aláírva az üres oldalak).
Még mindig kíváncsi lennék arra, vajon a közelmúltban nyertes pályázók nem követték el ugyanezt a hibát?
rmihaly76 írta: A kozelmultig nem ertettem, miert ez a barmiaron (szerintem ez a helyes megfogalmazas) eltaposas a klubradio iranyaba, mivel egy nyomorult frekvenciarol van szo, egy -allitolag- csekely hallgatottsagu (igaz, tudjuk merre huzo) radional.
Hat az a nagy helyzet, hogy -minden ellenkezo ertelmu hireszteles ellenere- Budapesten meg mindig (engem is meglepett ez!) igencsak nem elhanyagolhato szintu hallgatottsaga a a klubradionak. (Marpedig Budapest valasztasokat donthet el!)
Igy mar nyilvanvalo az, hogy ennek a klubradio altal kepviselt "bizonytalansagi tenyezo"-nek a kiiktatasara megy ki a dolog.
Nyilván ugyanez az oka a Neo eltörlésének is. Persze, nem fizettek, rá lehet fogni erre is. Csak ez nem ilyen egyszerű: fizettek volna, ha a sok cég, állami megrendelő nem kizárólag a másik országos hálózaton hirdet. Ha itt is több ilyen hirdető lett volna, több pénz is lett volna, és nem kerültek volna talán ilyen helyzetbe. Közvetve, de ugyanez történik itt is.
nyikolaj írta:Xarok én már bele az egészbe.Főleg az nmhh-ba.Elveszi az ember kedvét mindentől.Így az lett,hogy éveket kell majd várni amíg a parlagon maradt 96.3,103,106.5 közül legalább az egyiket kiírják.
Persze, mivel először gondolom majd a 96,3-at írják ki újra, leghamarabb ősszel, mire beadják a pályázatokat, 2013, s mire döntenek (az eddigi tempóból kiindulva), már 2014. Tehát legalább két évig ne nagyon várjunk új kereskedelmi rádiót Miskolcon.
 #100552  Szerző: nyikolaj

Xarok én már bele az egészbe.Főleg az nmhh-ba.Elveszi az ember kedvét mindentől.Így az lett,hogy éveket kell majd várni amíg a parlagon maradt 96.3,103,106.5 közül legalább az egyiket kiírják.
 #100524  Szerző: asimov

Az a teny mindennel jobban jellemzi a tisztelt Mediatanacsunk hozzaallasat, hogy a sajat maguk altal -utolag- megkrealt palyazati feltetelt (hatoldalra alairas/belyegzo) meg rafogjak a klubradio-ra, akik pedig ennek a tragikomedianak csak a fo elszenvedoje, hiszen a klubradio kizarolag csak alkalmazkodhat a jogszabalyokhoz es palyazati feltetelekhez... a jatekszabalyokat az NMHH hozza.

Amugy az NMHH nem is tehetett mast a kerdesben, mert ha csak a klubradiot zarja ki emiatt, az siman es tisztan diszkriminaco, amiert -foleg mediaugyekben- Brusszel nagyon hamar es csunyan odacsap, igy aztan elsokorben kizartak a 95.3 tobbi palyazojat is. Majd -mivel ez igy meg mindig nem egyenlo elbanas- egy rakat frekirol is kizartak mindenki mast is.
(Ez mar nagyon messzire mutato jogbiztonsagi kerdesse valt: tessek beleelni magunkat egy olyan cegvezeto helyebe, aki 5...15 evekre szolo, es millio, vagy milliard Ft-os beruhazasok felett kell dontson ugy, hogy kozben latja ezt a visszamenoleges feltetelmodositast, plusz az kezdettol fogva tarto ad-hoc torvenykezest. Nem kell tippelni sem, eleg csak korbenezni.)

A kozelmultig nem ertettem, miert ez a barmiaron (szerintem ez a helyes megfogalmazas) eltaposas a klubradio iranyaba, mivel egy nyomorult frekvenciarol van szo, egy -allitolag- csekely hallgatottsagu (igaz, tudjuk merre huzo) radional.
Hat az a nagy helyzet, hogy -minden ellenkezo ertelmu hireszteles ellenere- Budapesten meg mindig (engem is meglepett ez!) igencsak nem elhanyagolhato szintu hallgatottsaga a a klubradionak. (Marpedig Budapest valasztasokat donthet el!)
Igy mar nyilvanvalo az, hogy ennek a klubradio altal kepviselt "bizonytalansagi tenyezo"-nek a kiiktatasara megy ki a dolog.
Zoey írta:Ezt nem hiszem el........ :gülü2:
...
 #100489  Szerző: Chucky

Jó lenne, ha ezek után belehúznának végre és nem fél év alatt dőlne el egy-egy frekvencia sorsa! Egyre több helyen hallgathatjuk a fehér zajt!:S
 #100488  Szerző: Attis

Zoey!
Én is vártam egy eredményt, amely szintén fontos lett volna. Konkrétan: Kaposvár 99,9. Nehogy megint megjelenjen a Zselici Hírforrás (kimondva-kimondatlanul: a városháza érdekeltsége), a 91,2-t meg elvigye a hatalom egyik csatlósa. Vagy fordítva... (Emlékszem, nem is olyan rég még Kaposvárra irigykedni lehetett rádiós fronton. 4 helyi /na jó az egyik szegedi/ + 2 országos volt vehető. Mára maradt a két országos (amiből az egyik jövője igencsak kérdéses) és maradt egy helyi, ami a leggyengébb hallgatottsági adatokat hozta az "aranykorban" is.
Amúgy meg úgy a tendenciákat figyelve: ott, ahol egy pályázó volt, már régen van nyertes. Ahol több, ott vagy kínosan hosszú idő után hirdetnek nyertest, vagy ugye a legújabb módi: a kizárósdi. (Meglepő kivétel volt ez a szegedi freki.)
 #100486  Szerző: Zoey

Ezt nem hiszem el........ :gülü2:
Most inkább nem írom le azokat a szavakat, mondatokat, amik a Médiatanáccsal kapcsolatban jutnak eszembe, viszont azért néhány dolog:

Kezdjük ott, hogy nincs ilyen, hogy "Klub-szabály". Ők maguk (a Médiatanács) kezdték ezt az egész herce-hurcát azzal, hogy kitaláltak nagy kínjukban - miután másba nem lehetett belekötni - egy olyan hibát, ami korábban sosem volt hiba, mert nem hiszem el, hogy a múltban akármelyik pályázó is aláírta volna az üres oldalakat. Kitalálták, erre sorra büntetik, zárják ki a többi pályázót, mert szintén nem gondolták, hogy esetleg az üres oldalakat is alá kellene írniuk. (komolyan mondom, eztán én minden szerződést és hivatalos iratot aláírok az üres hátoldalon is, mert hát ki tudja, ne hogy még megbüntessenek... aztán majd ha nagyot néznek, lesz mire hivatkoznom).

Na és itt több kérdés is megoldódott: nem amiatt húzták eddig az eredmények kihirdetését, mert ők már tudták korábban is, hogy ezek ki lesznek zárva, hiszen mikor ezek a cégek leadták a pályázatot, még maga a Médiatanács sem tudta, hogy lesz egy ilyen szabály, miszerint minden oldalt alá kell írni (szerintem ezek után esetleg hívják fel erre a figyelmet a pályázati felhívásokban). Valamint ez ismét a saját malmukra hajtja a vizet: tovább tarthatnak bizonytalan helyzetben rádiókat, akiknek nem szívesen adnának frekvenciát, illetve kiírhatnak újabb pályázatokat ugyanezekre a frekvenciákra úgy, hogy lehetőséget adnak ezzel holdudvarukba tartozó cégeknek a pályázásra. Mert valljuk be, ha lett volna Lánchíd, vallási rádió, vagy Music FM akármelyik frekvencián pályázóként, ott mennyire biztos, hogy eredmény született volna... (és majd meglátjátok, az újrapályáztatásnál feltűnnek új szereplők is, akik véletlenül megnyerik a frekvenciát úgy, hogy az első körben nem is pályáztak)
Kérdem én: a nyertes pályázók nem követték el ugyanezen hibákat? Pl. a Rádió 1 vagy 88 honnan tudta hónapokkal ennek a szabálynak a megszületése előtt, hogy alá kell írnia az összes oldalt? Mert más kizáró tényezőt nem tudok elképzelni, hiszen a pályázókat nyilvántartásba vették alaki és tartalmi vizsgálatot követően...

Tegnapi kijelentésemet visszavonom, miszerint a nyári szünet előtt sok frekvencia sorsa dől majd el: ugyanez lesz a helyzet azoknál is, mindenkit kizárnak egytől-egyig, és lényegében feleslegesen vártunk hónapokat az eredményekre, feleslegesen adták be a cégek a pályázatokat, és lényegében szinte semmi érdemlegeset nem tett ez idő alatt a Médiatanács a rádiós frekvenciák ügyében. Mert azt nem nevezem nagy munkának, hogy mindenkit sorra kizárnak, eredményt pedig csak nagy ritkán hirdetnek.

Személy szerint a miskolci 96,3 esete bosszant fel a legjobban: először is azért, mert erre adták be a legrégebben a pályázatokat, másrészt pedig azért, mert miskolciként igenis hiányát érzem egy új, ütős, fiatalos helyi kereskedelmi rádiónak, amilyet talán a MiKom tudott volna csinálni.
Végül: nem tudom, külföldi médiaszakértők, ha ismernék az itt zajló eseményeket, mit gondolnának erről az egész cirkuszról, mennyire találnák szabályosnak és megengedhetőnek a Médiatanács eljárásait, de örülnék, ha felfedeznék, mi zajlik itt, és szót emelnének ellene nemzetközi szervezeteknél, fórumokon.
 #100482  Szerző: asimov

Ez mar tenyleg troll-kodas, meghozza felsofokon. :(
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 107