RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#91127  Szerző: mate1993

Sziasztok! Érdekes egyébként ez a vételi dolog. Szerintem vertikális sugárzással jobban jártak volna. Régebben, amikor a Klub még sztereóban adott, akkor is jobban jött, mint most a Juventus. Úgy tudom, hogy a Klub is kb 800 w-val ad, csak épp vertikálisan. Gondolom a vertikális sugárzás azt is jelenti egyben, hogy körsugárzóval ad. Picit off, de az Infórádió annakidején valóban kért teljesítménynövelést, kb 2001 vége, 2002 eleje körül lehetett. Addig az Infó is sisteregve jött csak nálunk.
 #91101  Szerző: DRoland

mimi írta:
DRoland írta:Röviden és tömörön újabb bizonyíték, hogy a szomszédainkat mennyire nem érdekli meddig sugároznak! Szegeden 104.0; 104.3 ugyan ne vicceljünk már! Ja és kicsit off :sealed: nyáron voltam Balatonbogláron bandscan csináltam telóval stereo + RDS HRT-H1 meg 2 is (vagy mi) nevetséges...
Emlékeim szerint volt szó korábban arról is, hogy a genfi egyezménynél, ahol a rádiófrekvenciák nemzetközi használatát koordinálták, épp mi tettünk az egészre, mondván, hogy ott van nekünk az OIRT sáv...
Vagyis nem érdekelt minket a CCIR norma? Nem is bánnám, ha menne az OIRT... vagy már a DAB...
 #91098  Szerző: mimi

DRoland írta:Röviden és tömörön újabb bizonyíték, hogy a szomszédainkat mennyire nem érdekli meddig sugároznak! Szegeden 104.0; 104.3 ugyan ne vicceljünk már! Ja és kicsit off :sealed: nyáron voltam Balatonbogláron bandscan csináltam telóval stereo + RDS HRT-H1 meg 2 is (vagy mi) nevetséges...
Emlékeim szerint volt szó korábban arról is, hogy a genfi egyezménynél, ahol a rádiófrekvenciák nemzetközi használatát koordinálták, épp mi tettünk az egészre, mondván, hogy ott van nekünk az OIRT sáv...
 #91089  Szerző: asimov

Elozetesen, expert modban -mint rendesen- beallitod a veteli helyet, majd a lekert adolistaban, az egyes adoknal feltuntetett 'Pmax' ertekre (tehat a szamokra!) kell kattani, es akkor rajzolja meg ezt, es egyeb grafikonokat is.
A felso ketto grafikon jelentese nekem nem egyertelmu, de -talan- az 'ERP' az adoantenna -esetleges- iranyhatasat mutatja, mig a 'HAAT' a kornyezo terepviszonyok altal kifejett arnyekolo hatasra utalhat.
LuciFerko írta:
rmihaly76 írta:Az Fun Radio 100 kW-ja (az fmscan.org "ralatasi" vetulete szerint) gyakorlatilag koztes arnyekolas, takaras nelkul sugaroz Budapest iranyaba, kb. 140 km-rol, igy aztan meg jo, hogy Budapesten egy reszen veheto...
Hol érhető el ez a vetület ott?
 #91086  Szerző: Glenn

Békésben és Csongrádban sok szlovák él ám. És Szlovákia nem hagyja a kisebbségben élő nemzettestvéreit xarban...
(ON)
 #91085  Szerző: DRoland

Röviden és tömörön újabb bizonyíték, hogy a szomszédainkat mennyire nem érdekli meddig sugároznak! Szegeden 104.0; 104.3 ugyan ne vicceljünk már! Ja és kicsit off :sealed: nyáron voltam Balatonbogláron bandscan csináltam telóval stereo + RDS HRT-H1 meg 2 is (vagy mi) nevetséges...
 #91084  Szerző: LuciFerko

rmihaly76 írta:Az Fun Radio 100 kW-ja (az fmscan.org "ralatasi" vetulete szerint) gyakorlatilag koztes arnyekolas, takaras nelkul sugaroz Budapest iranyaba, kb. 140 km-rol, igy aztan meg jo, hogy Budapesten egy reszen veheto...
Hol érhető el ez a vetület ott?
 #91083  Szerző: asimov

Kicsit OFF, de vegulis a Juve vetelet nehezito adorol beszelunk..
A Fun Radio nagy kimenoje mellett, ez a budapesti, nagy terero fo oka: a nagyon magasan levo adotelephely miatt, szinte nincs koztes arnyekolas Budapest iranyaba (az abra az ado es a veteli hely koze eso domborzatot mutatja):

Kép
 #91081  Szerző: markfelt

Ez is off, itt a Fun közép-szlovákiai lefedettségi térképe

Kép

Tehát hivatalosan nem ér el a fővárosig, de nem hivatalosan úgy néz ki eléggé.
 #91080  Szerző: Glenn

Én Szegeden RDS-sel vettem kocsiban... :o
A nagybetűsek RDS-sel jöttek:

Kép

(bocs, ez majdnem OFF itt...)
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 260