RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#184739  Szerző: joe

...már nálam is jött svéd és dán adás, de harmat gyengén...H polárban nagy a zaj, feltehetően Norvégiából jönnének adók, ha nem kapcsolták volna le az FM gerincadókat... :(
 #184734  Szerző: Kovi02

joe írta: 2019.08.24. 10:36
Kovi02 írta:Az FM sáv úgy kezdődik mint tegnap, 89,1-en török, mellette 88,2 92,2 talán Eleskirt,és a 87,5-n is van valami.
OIRT-on Szocsi és TV-n R1.
Tegnapi nap újrajátszása :D - azonos körzetekből van terjedés...
Itt nem teljesen,pl. befigyelt Adana,Isparta,Isztambul,ami tegnap nem jött,illetve most gyengén jött pár svéd,de csak a 89,9 SR P1-t tudtam azonosítani.
87,6-on Avicii ft. Coldplay- Sky Full of Stars ment, 88,0-n komolyzene
 #184733  Szerző: joe

Kovi02 írta:Az FM sáv úgy kezdődik mint tegnap, 89,1-en török, mellette 88,2 92,2 talán Eleskirt,és a 87,5-n is van valami.
Tegnapi nap újrajátszása :D - azonos körzetekből van terjedés...
 #184731  Szerző: Kovi02

Az FM sáv úgy kezdődik mint tegnap, 89,1-en török, mellette 88,2 92,2 talán Eleskirt,és a 87,5-n is van valami.
 #184729  Szerző: joe

91,6 - TRT-3 - Antalya / Kepez üstü (Mazi Dagi) adóállomás RDS encodere hibás - májusban a PI: 1112 vettem PS: TRT_RAD3 (88,7 Meteor FM-et is erről az adóról vetted).

93,9 - esetleg a libanoni "Dar El Fatwa Radio" - e hónap elején vettem, de ennél sem volt stabil a PI kód, 0022; 2233..stb - mellette nagyon hosszú dinamikus PS-t sugároz...

Ennyi a tippem, műsort meghallgatva, a TRT 3 komolyzenét játszik, a libanoni adón vallási műsor megy...

Az én logjaim: https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... &omid=2588 - azonos volt az ugrópont, te amennyivel nyugatabbra vagy, annyival keletebbre lévő adókat vettél...és a tieid: https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... 8&band=ALL
 #184726  Szerző: Kovi02

joe írta: 2019.08.23. 17:35
Kovi02 írta:Van két UNID-om máról:
91,6 9DCF
93,9 OR??A_?? 07BF palesztin adókkal jött,illetve izraeli "B" ,"C" és "E" körzettel együtt
és egynél az adótelephely kérdéses:
90,5 "MORESH@Q" 42EA Reshet Moreshet talán Kiryat Shmona vagy Qalansuwa telephelyről,mindkettőn van "Q" RDS-sel rendelkező adó.
Nálam ma nem jött Izrael...a PI kódokat nem ismerem, esetleg valami felvétel? - amúgy mivel vetted ezeket a PI kódokat? - SDRSharp? - sajnos sok esetben téved az RDS dekódere.

MoReshet adóval kapcsolatban sem tudok segíteni, én is vettem az idén "meghatározatlan" körzet jelzésű izraeli adókat...talán úgy lehetne ezt beazonosítani, hogy az egyik telephely északon van (libanoni, szír, izraeli határnál), a másik Tel-Aviv magasságában...ezzel azonos időben vettél-e másik adókat és épp honnan pl: Menara 5km-re van Qiryat Shemona -tól...csak az a kérdés: mikor vetted a 90,5-öt?
15:14 kor vettem,egy török adóval együtt(88,7 MeteorFM),előtte 4 perccel pedig a 90,7-en egy palesztin adót vettem.
A 91,6 PI kódját kétszer is megnéztem, 9DCF volt, a 93,9-nél pedig PS is volt,akkor már nem szokott PI-t hibázni az RDS-SPY. Itt Izrael órákon keresztül stabilan jött,meglepetésre új adókat is vettem,a legtöbb új viszont Ciprusról szólt,Paphos környéke a szokásosnál jobban terjedt be,nem csak a nagyteljesítményű államiak szóltak.
 #184722  Szerző: joe

Kovi02 írta:Van két UNID-om máról:
91,6 9DCF
93,9 OR??A_?? 07BF palesztin adókkal jött,illetve izraeli "B" ,"C" és "E" körzettel együtt
90,5 "MORESH@Q" 42EA Reshet Moreshet talán Kiryat Shmona vagy Qalansuwa telephelyről,mindkettőn van "Q" RDS-sel rendelkező adó.
Nálam ma nem jött Izrael...a PI kódokat nem ismerem, esetleg valami felvétel? - amúgy mivel vetted ezeket a PI kódokat? - SDRSharp? - sajnos sok esetben téved az RDS dekódere.

MoReshet adóval kapcsolatban sem tudok segíteni, én is vettem az idén "meghatározatlan" körzet jelzésű izraeli adókat...talán úgy lehetne ezt beazonosítani, hogy az egyik telephely északon van (libanoni, szír, izraeli határnál), a másik Tel-Aviv magasságában...ezzel azonos időben vettél-e másik adókat és épp honnan pl: Menara 5km-re van Qiryat Shemona -tól...csak az a kérdés: mikor vetted a 90,5-öt?
 #184721  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta: 2019.08.23. 16:33 itt csak a KAN 88 figyelt be 87.6-on
Itt kb. másfél óráig elég erősen jött,úgy mint a 88,5 Beer Shevából.
 #184719  Szerző: Kovi02

joe írta: 2019.08.23. 14:41 FMList logokból látom, nemcsak én észleltem a mai terjedés...augusztus végén szépen felment a MUF és elég erős is volt...
Itt a MUF nem ment annyira magasra,kb. 100 mega környékén megállt. Az alatt viszont rendkívül erősek voltak az adók,főként Jeruzsálem és környéke szólt,pár déli parton lévő törökkel,majd a végén Ciprussal.
Van két UNID-om máról:
91,6 9DCF
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 552