Gyurii írta:Igen nekem is feltűntek ezek a dolgok, mint a kollégánál Gyulán tele a sáv, minden olyan adón amin kell megáll a seeker, tehát megfelelő minőségben szól! Békéscsabán meg tényleg siralmas a helyzet, főleg a Petőfi rádió szempontjából, szinte hallgathatatlan a településen, még autóban is! Nagyon laposba van a település az lehet a gond szerintem... 
Nos, bár tény, hogy a legkézenfekvőbb oka a problémának a domborzat lehetne, de valójában Békéscsaba kb. 3 m-rel környezete fölött van, és ez főleg Gyula felől a 44-esen haladva látszik: a templomok, a házak, a TV-torony mind magas épületek, de még így is feltűnően kimagasodnak a tájból. Igazából a probléma ott kezdődik, hogy nem 3 kW-tal kellene sugározni a Petőfi műsorát Komádiból, vagy Szentesen kellene kicsit felcsavarni a teljesítményt, vagy esetleg Békéscsabán elhelyezni egy adót. Megértem azt is, hogy itt a Kárpát-medence mélyén nehéz megoldani egyszerűen és költséghatékonyan a rádió- és tv-műsorszórást, de azért ennyire ne legyünk amatőrök. Na, de ezt a témát itt már nem folytatom tovább, mert off, elnézést is kérek érte.