RADIOSITE Fórum

• Bandscan

#89566  Szerző: asimov

Az ures es a "telibeszinezett" abra csak abrazolasi kulonbseg vagy muszaki jelentese is van?
Ezzel a cuccal konnyu lesz terjedeskor uj adokat elkapni... tetszik :) Mennyi ido alatt keszul el egy teljes BS?
 #89565  Szerző: LuciFerko

LuciFerko írta: Kép
ugyan az az épület, 1 szinttel lejjebb.
Kép
 #88974  Szerző: csabyke

BMáté írta:
Gyurii írta:Igen nekem is feltűntek ezek a dolgok, mint a kollégánál Gyulán tele a sáv, minden olyan adón amin kell megáll a seeker, tehát megfelelő minőségben szól! Békéscsabán meg tényleg siralmas a helyzet, főleg a Petőfi rádió szempontjából, szinte hallgathatatlan a településen, még autóban is! Nagyon laposba van a település az lehet a gond szerintem... :S
Nos, bár tény, hogy a legkézenfekvőbb oka a problémának a domborzat lehetne, de valójában Békéscsaba kb. 3 m-rel környezete fölött van, és ez főleg Gyula felől a 44-esen haladva látszik: a templomok, a házak, a TV-torony mind magas épületek, de még így is feltűnően kimagasodnak a tájból. Igazából a probléma ott kezdődik, hogy nem 3 kW-tal kellene sugározni a Petőfi műsorát Komádiból, vagy Szentesen kellene kicsit felcsavarni a teljesítményt, vagy esetleg Békéscsabán elhelyezni egy adót. Megértem azt is, hogy itt a Kárpát-medence mélyén nehéz megoldani egyszerűen és költséghatékonyan a rádió- és tv-műsorszórást, de azért ennyire ne legyünk amatőrök. Na, de ezt a témát itt már nem folytatom tovább, mert off, elnézést is kérek érte.
Azon már én is elgondolkodtam, hogy pl. a TV-torony az miért KISKŐRÖS-re került mondjuk Császártöltés, Hajós helyett... Azok a települések kb. 15km-re DNY-ra fekszenek a várostól, de SZERINTEM már magasabban vannak mint Kiskőrös...
Szóval SZERINTEM onnan több értelme lehetne annak, hogy ugyanakkora teljesítménnyel nagyobb területet lássunk el..
 #88962  Szerző: BMáté

Gyurii írta:Igen nekem is feltűntek ezek a dolgok, mint a kollégánál Gyulán tele a sáv, minden olyan adón amin kell megáll a seeker, tehát megfelelő minőségben szól! Békéscsabán meg tényleg siralmas a helyzet, főleg a Petőfi rádió szempontjából, szinte hallgathatatlan a településen, még autóban is! Nagyon laposba van a település az lehet a gond szerintem... :S
Nos, bár tény, hogy a legkézenfekvőbb oka a problémának a domborzat lehetne, de valójában Békéscsaba kb. 3 m-rel környezete fölött van, és ez főleg Gyula felől a 44-esen haladva látszik: a templomok, a házak, a TV-torony mind magas épületek, de még így is feltűnően kimagasodnak a tájból. Igazából a probléma ott kezdődik, hogy nem 3 kW-tal kellene sugározni a Petőfi műsorát Komádiból, vagy Szentesen kellene kicsit felcsavarni a teljesítményt, vagy esetleg Békéscsabán elhelyezni egy adót. Megértem azt is, hogy itt a Kárpát-medence mélyén nehéz megoldani egyszerűen és költséghatékonyan a rádió- és tv-műsorszórást, de azért ennyire ne legyünk amatőrök. Na, de ezt a témát itt már nem folytatom tovább, mert off, elnézést is kérek érte.
 #88960  Szerző: LuciFerko

Bandscan Székesfehérvár-Budai u. 43 (Lánczos K. gimnázium padlás)
Kép
Székesfehérvár-Bregyó köz 4.
Kép
 #88958  Szerző: BMáté

joe írta:
BMáté írta:Tegnap (jan. 3.) Volkswagen Beta autórádióval készítettem bandscan-eket Gyulán és Békéscsabán, és elég érdekes (Békéscsabán elszomorító) eredmények adódtak. Kezdjük Gyulával:

Adatok: Gyula, Interspar parkoló (21e16/46n38), 6:43-7:35 UTC, FM (87,5-108,0 MHz).

...

Azt gondolom elég szép eredmény, bár tény, hogy terjedés is volt, sőt egyes frekvenciákon ES jeleit tapasztaltam.

Folytatom Békéscsabával: Tesco parkoló (Szarvasi út) (21e04/46n41), 8:00-8:22 UTC, FM (87,5-108,0 MHz)

...

Na hát ezért elszomorító. Ennyi?! Egy 60 ezres országhatár-közeli megyeszékhelyen ennyi adó fogható?! Ez vicc! Nem azt mondom, hogy legyen tele a sáv, mint Olaszországban, de ez akkor is kevés! (Szerintem legalábbis.)
A csabai Tesco rádiózás szempontjából egy kicsit rosszabb helyen fekszik (körben ipartelep, vasúti rakodó PU), mint a gyulai Spar (városszéle)...illetve a korábbi időpont, a napfelkelte utáni "inverzió" hozta az extra vételeket, 8:00 UTC körül már ennek vége. Reggel (fél 8) munkába menet (Békéscsabára) rendszeresen tudom hallgatni a pesti Juventust vagy valamelyik debreceni adót (95,0; 106,0) vagy éppen a 93,6 Gongot, de ezek 9 órakor már egyáltalán nem vehetők itt. Joe
Egyrészt köszönöm, hogy mindezt leírtad, másrészt valóban a Tesco nem a legelőnyösebb hely, de...lehetne jobb is, főleg úgy , hogy Békéscsaba külvárosi részein bár viszonylag jól jönnek az adók, de a belvárosban itt-ott még a helyiek is (!) sisteregnek. :(
 #88930  Szerző: Gyurii

Igen nekem is feltűntek ezek a dolgok, mint a kollégánál Gyulán tele a sáv, minden olyan adón amin kell megáll a seeker, tehát megfelelő minőségben szól! Békéscsabán meg tényleg siralmas a helyzet, főleg a Petőfi rádió szempontjából, szinte hallgathatatlan a településen, még autóban is! Nagyon laposba van a település az lehet a gond szerintem... :S
 #88881  Szerző: LuciFerko

Bandscan műszerrel
H polarizáció:
Kép

V polarizáció:
Kép
 #88775  Szerző: Milán

Siófok - 102.6 (ment valami zene, mostanra már elnémult)
Azaz az adó még megy, de műsor az nem.
 #88616  Szerző: joe

Chucky írta:
BMáté írta: Na hát ezért elszomorító. Ennyi?! Egy 60 ezres országhatár-közeli megyeszékhelyen ennyi adó fogható?! Ez vicc! Nem azt mondom, hogy legyen tele a sáv, mint Olaszországban, de ez akkor is kevés! (Szerintem legalábbis.)
Pontosítok! Csak ennyi magyar adó? Az országosakon kívűl a R1, Torony és a Csaba. :(
Kicsi a város, kicsi a reklám piac, tönkrementek az adók. Úgy hallottam a Torony is elvesztette a frekvenciát, így már nem sokáig lesz hallható. Joe
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 160