RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#112680  Szerző: tomee87

A mai naptól a Pr telecom sátoraljaújhelyi analóg kábel hálózatán lecserélték a tokaji analóg TV2 és RTL Klub továbbítását, a tokaji DVB-T digitális TV2 és RTL Klub továbbítására. Mondanom sem kell.. NICAM Sztereó nincs és a kép minőség? Mosott, kockás, életlen. Jobb minőség? Aha...
 #112633  Szerző: Glenn

jeek írta:Ha mindenigaz akkor eldőlt, hogy 2017-ig még maradhatnak a helyi televíziók az analóg frekvenciákon, analóg sugárzással.
Elég baj ez, mert így lesznek körzetek, ahol nem indulhat új digitális csatorna a kölcsönös zavarás miatt.
 #112591  Szerző: tomee87

Ha mindenigaz akkor eldőlt, hogy 2017-ig még maradhatnak a helyi televíziók az analóg frekvenciákon, analóg sugárzással.
 #112572  Szerző: asimov

Vagy a közvetítőlánctól...(?)
 #112567  Szerző: IstvánB

IstvánB írta:Nálam Samsung TVvel sztereo.
Anyám Medion tévéjével is jó volt. Akkor ez adótól is függ?
 #112566  Szerző: DRoland

rmihaly76 írta:Az F1 futam alatt, az autók fedélzeti kamerás képének mutatása közben a motorhang szinte csak a jobb oldali hangszoróból szól... legalabbis usb adapterrel tv-zve. Egyén hangok (külsőkamerás hangok, rádióbeszélgetések, kommentátor, stb ) rendben vannak.
Megerősíthetné valaki ezt...
Megerősítem
 #112559  Szerző: IstvánB

Nálam Samsung TVvel sztereo.
 #112558  Szerző: asimov

Az F1 futam alatt, az autók fedélzeti kamerás képének mutatása közben a motorhang szinte csak a jobb oldali hangszoróból szól... legalabbis usb adapterrel tv-zve. Egyén hangok (külsőkamerás hangok, rádióbeszélgetések, kommentátor, stb ) rendben vannak.
Megerősíthetné valaki ezt...
 #112250  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Míg digitális kábelen egy RTL Klub, TV2 SD sávszélessége 7,5-8Mbit/sec, addig DVB-T-n ugyanez 2-3Mbit/sec. De ugyanígy egy m1 HD sávszélessége digitális kábelen 14Mbit/sec, addig DVB-T-n örülhetünk ha a 10Mbit/sec-ot eléri. Ennyit a minőségről.
Igazából rosszabb, ha jól tudom DVB-T-n a TV2 és az RTL a minimum sávszélességet bérli, MPEG4-ben kb. 1,5 Mbit/s-al mennek, hogy ez MPEG2-ben mennyit jelenthet, azt nem tudom, de a képminőséget látva nem érné el a 2-3 Mbit/s-ot, talán a 2-őt.
A HD csatornák pedig 7 Mbit/s körüli sávszélességgel mennek.
 #112246  Szerző: mlaszlo

bukkfa24 írta:A földi digitális adások vétel-minősége,az analóg adásoktól eltérően, nem függ az időjárástól,legyen hőség,köd,szél,eső,felhőszakadás,stb.
Ezt a lehetőséget,helyzeti előnyt kihasználva,elvárható,hogy minél több csatorna kapjon helyet a Mindig Tv ingyenes kínálatában,gondolok itt elsősorban a Sport1,2-re,melyek nagy lökést adnának a földi digitális adások népszerűsítésének.
Ugyanúgy függ a minőség az időjárástól, ha az analóg romlott kedvezőtlen időjárási események alatt, akkor a digitális jelszintje is csökkenni fog. A digitális még érzékenyebb is, mert olyan jelszintnél, ahol az analóg még simán nézhető, ott a digitális már erősen akadozik vagy be se jön,
Szinte biztos, hogy FTA csatorna nem fog elindulni, annak is örülni kell, ha a jelenlegi kínálat megmarad. Sportcsatorna végképp esélytelen, 1-2% nézettséggel nem tudná azt a jogdíjkülönbözetet kigazdálkodni, amit az FTA sugárzás jelentene.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 203