adminisztrator írta:Szerintem semmilyen műalkotást nem lehet súlytalannak tekinteni egy minőségi skálán. Egy kulturális termék értékét nem mindig a kidolgozottsága, különlegessége, egyedisége, vagy eredetisége határozza meg. Minden műalkotás újrateremthető (nem kimondottan a sokszorosításra gondolok), ezzel lehet, hogy értékéből veszít, viszont sosem lesz értéktelen. Pláne nem lesz állandó és örök ez az állapot.
Az pedig, hogy tömegek szeretnek valamit, nem zárja ki azt, hogy nívós legyen. (Ha így gondolkodunk, akkor például egy filmet, vagy zenét nem is szabadna közreadni, ássuk el a föld alá, nehogy más is megismerje. Hiszen értéket teremtettünk, de ha véletlenül milliók kezdik el kedvelni, fogyasztani, használni, rajongani érte, akkor ez az érték elveszik. Ez pedig már csak a marketingen és az adott kor szellemi nyitottságán múlik.)
Úgy gondolom, nem célszerű semmit sem kreált, értéktelen giccsnek nevezni, vagy ráfogni, hogy nincs létjogosultsága. Előbbi egy szubjektív szempont (és mindig az), utóbbi pedig hasonló és hasonlóan elítélendő, mintha valaki embereket kategorizál így. Az meg ugye senkinek sem jut eszébe, pláne anonim netes fórumokon, ugyebár. 
Mielőtt még elfogultnak tartana valaki, nem, nem hallgatok magyar nótát.
"Szerintem semmilyen műalkotást nem lehet súlytalannak tekinteni egy minőségi skálán."
- mit tartunk műalkotásnak, és kinek mit jelent a minőségi skála?!...
"Egy kulturális termék értékét nem mindig a kidolgozottsága, különlegessége, egyedisége, vagy eredetisége határozza meg."
- valóban, hanem ennek értékadója inkább egy globális kulturális felfogás - az hogy egy szellemei közösség mennyire tartja az adott terméket - persze a szellemi közösség meghatározásán is lehet rugódzni, de ez általában az a szellemi közeg, aki a kulturát leginkább teremti és fogyasztja, a széles társadalmi réteg általában csak fogyasztja, a kulturálisan kevésbé kvalifikált réteghez pedig csak végletekig leegyszerűsített szegmense jut el - lásd. nóta, operett...
persze ezt is lehet nívósan csinálni (sőt, általában csak így szabad) és ne felejtsük el hogy pl. a trash movie műfajnak is megvan a maga rajongótábora...
"Úgy gondolom, nem célszerű semmit sem kreált, értéktelen giccsnek nevezni, vagy ráfogni, hogy nincs létjogosultsága."
- én meg úgy gondolom hogy de - ami szemét, azt nem rakjuk ki a vitrinbe. van aki kirakja, mert annak az nem szemét... a giccs pedig pont attól giccs, hogy művi, mesterkélt, hamis, ízléstelen, de ettől még van létjogosultsága, hiszen sokaknak pont erre van igényük - ki vagyok én hogy ezt bíráljam?! ízlésről nem érdemes vitatkozni...
csak nem kell adófizetői forintokat számolatlanul rákölteni egy olyan dologra, ami egy viszonylag szűk réteg igényét szolgálja ki, viszont kétségtelenül nem kell drága műsorral megtölteni...
"Az meg ugye senkinek sem jut eszébe, pláne anonim netes fórumokon, ugyebár.

"
- kedves "adminisztrator" (gondolom téged sem így anyakönyveztek

), úgy látom hogy bármit írhatok te szándékosan elbeszélsz mellettem, szíved joga, csak így eléggé parttalan a beszélgetés...