RADIOSITE Fórum

• Dankó Rádió

#114474  Szerző: IstvánB

MTVA honlapján még mindig a 95,8 a budapesti frekvencia.
 #112035  Szerző: mihalylovics

csabyke írta:
moby67 írta: ... Az Osztrákoknál szinte ugyan ez a helyzet ,de ott két Közszolgálati zene rádió szól. ...
Ebbe belekötök

Ö2 (Tartomanyi) - Nepzene, Schlager & Oldies; evtl. nemzetisegi musorok
Ö3 Zene
FM4 Zene

Ez szerintem 3 zenei radio
Sőt, mi több, az Ö1-et is inkább nevezném komolyzenei, mint "szöveges" rádiónak.
 #112032  Szerző: csabyke

moby67 írta: ... Az Osztrákoknál szinte ugyan ez a helyzet ,de ott két Közszolgálati zene rádió szól. ...
Ebbe belekötök

Ö2 (Tartomanyi) - Nepzene, Schlager & Oldies; evtl. nemzetisegi musorok
Ö3 Zene
FM4 Zene

Ez szerintem 3 zenei radio
 #111866  Szerző: LewyDee

Nem tökmindegy milyen a Dankó Rádió amúgy ez MR mennyi? Ha engednének többi frekire is rádiókat, ám de várj! Félő hogy nem kormánypárti hangokat fog hallatni akkor talán inkább mégse.

Kevés r*tyi rádió közül nem is igazán lehet választani, nemde?
 #111864  Szerző: LuciFerko

Azért nem semmi, mekkora vita kerekedett itt hirtelen. :gülü2:
 #111863  Szerző: kukac

Pasa írta:Jó nagy vita kerekedett itt, én utoljára szólok hozzá, mert láthatóan én vagyok a dilettáns ebben a témában. Tehát, mint hozzá nem értő, egyszerű adófizető, saját véleményemet írom le.
A nóta szerintem nem giccs. Nem is egy kreált találmány, hanem a népzenén alapuló szórakoztató zenei műfaj. Maximum annyira giccs, mint pl. a Gangnam Style, pedig az mekkora durranás volt, mi?
Mint írtam én adófizető vagyok, tehát többek között én tartom el ezt a rádiót, de a Petőfit is. Márpedig engem a kutya se kérdezett meg arról, hogy az egyik legnagyobb fedettségű FM-hálózaton mit szeretnék hallani. Most ott igénytelen semmi recseg, pedig régen értelmes műsorok is voltak rajta okos embereknek. Ez persze az én véleményem, de - mint adófizető - elmondhatom. A hallgatottságáról annyit, hogy nagyon karcsú ahhoz képest, mekkora a lefedettsége. Ezt a Dankó is hozza, pedig alig 20%-os a lefedettsége (az AM-et hagyjuk, azon a kutya se hallgat zenét).
Végül pedig még annyit, hogy mindenkinek joga van a közszolgálati rádióban azt hallgatni, amit szeret. Mit szóltatok volna, ha a kereskedelmi kettes hálózatot adták volna oda neki?
(még megtörténhet :o )
az hogy szerinted mi giccs és mi nem, irreleváns - de nem is velem van vitád, hanem mondjuk Kodállyal, vagy Bartókkal. na a Gangnam style pl. nem giccs, hiszen olyan eredeti hogy nincs hozzá fogható.
 #111856  Szerző: moby67

Ha a néhai Sláger frekicsomagot kapta volna akkor a Bumeráng megszállottak már kórházban lennének.

A hallgatottsága szerintem a Bartók rádió szinten lehet vagy lesz. KH-n az idősek biztos hogy hallgatják.
Szét rétegelték a rádió csatornáit,mert így legalább van mit hallgatni. Az okosokon múlott hogy mit hagytak meg.
Az Osztrákoknál szinte ugyan ez a helyzet ,de ott két Közszolgálati zene rádió szól.
Itt is indulhatott volna Calypso néven és muzsika helyett dj megy rajta.
 #111819  Szerző: Glenn

Jó nagy vita kerekedett itt, én utoljára szólok hozzá, mert láthatóan én vagyok a dilettáns ebben a témában. Tehát, mint hozzá nem értő, egyszerű adófizető, saját véleményemet írom le.
A nóta szerintem nem giccs. Nem is egy kreált találmány, hanem a népzenén alapuló szórakoztató zenei műfaj. Maximum annyira giccs, mint pl. a Gangnam Style, pedig az mekkora durranás volt, mi?
Mint írtam én adófizető vagyok, tehát többek között én tartom el ezt a rádiót, de a Petőfit is. Márpedig engem a kutya se kérdezett meg arról, hogy az egyik legnagyobb fedettségű FM-hálózaton mit szeretnék hallani. Most ott igénytelen semmi recseg, pedig régen értelmes műsorok is voltak rajta okos embereknek. Ez persze az én véleményem, de - mint adófizető - elmondhatom. A hallgatottságáról annyit, hogy nagyon karcsú ahhoz képest, mekkora a lefedettsége. Ezt a Dankó is hozza, pedig alig 20%-os a lefedettsége (az AM-et hagyjuk, azon a kutya se hallgat zenét).
Végül pedig még annyit, hogy mindenkinek joga van a közszolgálati rádióban azt hallgatni, amit szeret. Mit szóltatok volna, ha a kereskedelmi kettes hálózatot adták volna oda neki?
(még megtörténhet :o )
 #111809  Szerző: kukac

adminisztrator írta:Szerintem semmilyen műalkotást nem lehet súlytalannak tekinteni egy minőségi skálán. Egy kulturális termék értékét nem mindig a kidolgozottsága, különlegessége, egyedisége, vagy eredetisége határozza meg. Minden műalkotás újrateremthető (nem kimondottan a sokszorosításra gondolok), ezzel lehet, hogy értékéből veszít, viszont sosem lesz értéktelen. Pláne nem lesz állandó és örök ez az állapot.

Az pedig, hogy tömegek szeretnek valamit, nem zárja ki azt, hogy nívós legyen. (Ha így gondolkodunk, akkor például egy filmet, vagy zenét nem is szabadna közreadni, ássuk el a föld alá, nehogy más is megismerje. Hiszen értéket teremtettünk, de ha véletlenül milliók kezdik el kedvelni, fogyasztani, használni, rajongani érte, akkor ez az érték elveszik. Ez pedig már csak a marketingen és az adott kor szellemi nyitottságán múlik.)

Úgy gondolom, nem célszerű semmit sem kreált, értéktelen giccsnek nevezni, vagy ráfogni, hogy nincs létjogosultsága. Előbbi egy szubjektív szempont (és mindig az), utóbbi pedig hasonló és hasonlóan elítélendő, mintha valaki embereket kategorizál így. Az meg ugye senkinek sem jut eszébe, pláne anonim netes fórumokon, ugyebár. :)

Mielőtt még elfogultnak tartana valaki, nem, nem hallgatok magyar nótát.
"Szerintem semmilyen műalkotást nem lehet súlytalannak tekinteni egy minőségi skálán."
- mit tartunk műalkotásnak, és kinek mit jelent a minőségi skála?!...
"Egy kulturális termék értékét nem mindig a kidolgozottsága, különlegessége, egyedisége, vagy eredetisége határozza meg."
- valóban, hanem ennek értékadója inkább egy globális kulturális felfogás - az hogy egy szellemei közösség mennyire tartja az adott terméket - persze a szellemi közösség meghatározásán is lehet rugódzni, de ez általában az a szellemi közeg, aki a kulturát leginkább teremti és fogyasztja, a széles társadalmi réteg általában csak fogyasztja, a kulturálisan kevésbé kvalifikált réteghez pedig csak végletekig leegyszerűsített szegmense jut el - lásd. nóta, operett...
persze ezt is lehet nívósan csinálni (sőt, általában csak így szabad) és ne felejtsük el hogy pl. a trash movie műfajnak is megvan a maga rajongótábora...
"Úgy gondolom, nem célszerű semmit sem kreált, értéktelen giccsnek nevezni, vagy ráfogni, hogy nincs létjogosultsága."
- én meg úgy gondolom hogy de - ami szemét, azt nem rakjuk ki a vitrinbe. van aki kirakja, mert annak az nem szemét... a giccs pedig pont attól giccs, hogy művi, mesterkélt, hamis, ízléstelen, de ettől még van létjogosultsága, hiszen sokaknak pont erre van igényük - ki vagyok én hogy ezt bíráljam?! ízlésről nem érdemes vitatkozni...
csak nem kell adófizetői forintokat számolatlanul rákölteni egy olyan dologra, ami egy viszonylag szűk réteg igényét szolgálja ki, viszont kétségtelenül nem kell drága műsorral megtölteni...
"Az meg ugye senkinek sem jut eszébe, pláne anonim netes fórumokon, ugyebár. :)"
- kedves "adminisztrator" (gondolom téged sem így anyakönyveztek :)), úgy látom hogy bármit írhatok te szándékosan elbeszélsz mellettem, szíved joga, csak így eléggé parttalan a beszélgetés...
 #111786  Szerző: markfelt

Szerintem semmilyen műalkotást nem lehet súlytalannak tekinteni egy minőségi skálán. Egy kulturális termék értékét nem mindig a kidolgozottsága, különlegessége, egyedisége, vagy eredetisége határozza meg. Minden műalkotás újrateremthető (nem kimondottan a sokszorosításra gondolok), ezzel lehet, hogy értékéből veszít, viszont sosem lesz értéktelen. Pláne nem lesz állandó és örök ez az állapot.

Az pedig, hogy tömegek szeretnek valamit, nem zárja ki azt, hogy nívós legyen. (Ha így gondolkodunk, akkor például egy filmet, vagy zenét nem is szabadna közreadni, ássuk el a föld alá, nehogy más is megismerje. Hiszen értéket teremtettünk, de ha véletlenül milliók kezdik el kedvelni, fogyasztani, használni, rajongani érte, akkor ez az érték elveszik. Ez pedig már csak a marketingen és az adott kor szellemi nyitottságán múlik.)

Úgy gondolom, nem célszerű semmit sem kreált, értéktelen giccsnek nevezni, vagy ráfogni, hogy nincs létjogosultsága. Előbbi egy szubjektív szempont (és mindig az), utóbbi pedig hasonló és hasonlóan elítélendő, mintha valaki embereket kategorizál így. Az meg ugye senkinek sem jut eszébe, pláne anonim netes fórumokon, ugyebár. :)

Mielőtt még elfogultnak tartana valaki, nem, nem hallgatok magyar nótát.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 81