RADIOSITE Fórum

• Informatika

#132881  Szerző: asimov

NAS update:
Szert tettem korrekt áron egy ilyen lapra: Intel D945GCLF2 (ez a CPU van belegyártva: Atom 330 )
Simán betettem az Asrock féle 865PE-re telepített XP Pro "alá", amit az, rendszerindításkori fix kékhalállal "jutalmazott". (Magam sem bíztam a sikerben, de egy próbát megért, más csak kíváncsiságból is)

A Windózer (javító)telepítés közben a fogyasztás egyszer sem ment 50W fölé (két magos cpu+hdd+cd olvasó)
Amikor a feleslegessé vált CD olvasó ki lett kötve, majd a második HDD beüzemelődött, a fogyasztás terhelt CPU+dolgozó HDD (frissítések, driver-ek telepítése, stb) mellett sem haladja meg a 40W-ot. Agyonterhelt CPU-val eszik csak a gép 50W-ot. 50W fölé nem ment a fogyasztás. A két HDD idővel majd 1-re lesz cserélve, ami 7-8W mínuszt jelent majd.
A következő lépés egy Pico PSU-val felépített igen jó hatásfokú tápellátás, ami pár W-ot megint megfog majd.

Így -egy teljes értékű géppel- meglesz a megcélzott ~30W-os "fogyasztás". :yes:
 #132860  Szerző: noartist

Meg sem merek szólalni...
10/0,5-ös netem van a Telekom jóvoltából, 30ms válaszidővel.
Gyakorlatban ez inkább 7/0,3, ha éppen nem száll el a francba az egész.
És itt, kunszenten nem is igen van jobb.
 #132850  Szerző: Glenn

Nocsak, mi történt itt a 20/10-es nettel, amíg nyaraltam!

Kép

THX, DIGI!
:yes: :boldog:
 #132846  Szerző: kukac

@noartist: Nem tudom milyen gep, de egy idoben ez szeriahiba volt nehany modellnel (tobbek kozott az enyemnel is), gyakorlatilag nem tudod ugy elejteni hogy az ott es ugy torjon el, ezt a zsaner szorulasa es a feszulo muanyag okozza. Kerni kell egy szakvelemenyt egy szerviztol es igazolod az igazad.
 #132842  Szerző: noartist

Repült a projekt, az 1 éves noteszgép zsanérja reccsent egy nagyot, és megrepedt a zsanér mellett a műanyag...
Nálam jobban senki nem vigyáz a gépre, mégis engem szivatnak...
Most nem tudom, mi a francot csináljak... úgyis rám lesz kenve, hogy rángattam, stb., és nem javítják... :cry:
 #132837  Szerző: asimov

Teljesen igaz!
Amúgy meg egy HDD >> SSD csere akkorát dob a gép átlagos "sebességén" és főleg elindulásán, hogy nagyon...
Csongii írta:Nekem meg 1 éve lassan hibátlanul üzemel az SSD.
Annyi az egész, hogy ne rakj rá tárolni való anyagot. Arra egy HDD kell és kész, akár külső rackben.
Az SSD pedig rendszernek tökéletes, ott el is szállhat, mert hamar lehet pótolni és, ha nincs rajta fontos adat, akkor hamar megvan egy win telepítés + a többi. :)
 #132833  Szerző: Csongii

Nekem meg 1 éve lassan hibátlanul üzemel az SSD.
Annyi az egész, hogy ne rakj rá tárolni való anyagot. Arra egy HDD kell és kész, akár külső rackben.
Az SSD pedig rendszernek tökéletes, ott el is szállhat, mert hamar lehet pótolni és, ha nincs rajta fontos adat, akkor hamar megvan egy win telepítés + a többi. :)
 #132811  Szerző: noartist

asimov írta:A cégnél valami 7 gépben van SSD, kettő gyártótól (Samsung, Adata), és mindkettőnek halt már meg SSD-je. itt nemigen van "nyugodt lelkiismeret"... lassan szerencse kell ahhoz, hogy kifogj egy hosszabb távon is jó hardvert.
A garancia kérdése: az adásvételi szerződésből/garanciajegyből ez kis szokott derülni (a hdd és ram csere általában nem garanciavesztő egy hordozható gépnél) de erősen ajánlott erre pontosan rákérdezni az illetékes ügyfélszolgálaton.
noartist írta:Újabb kérdés:
Van a noteszgépemben egy 5400rpm-es, 1TB-os HDD.
Bármilyen szögből nézzük, Core i5 mellé ez édeskevés.
Arra gondoltam, hogy a HDD helyére teszek egy SSD-t, a HDD meg megy az ODD helyére egy boxban, lévén nem is látott lemezt szinte egész 1 éves pályafutása alatt a laptop.
Kérdés az, hogy ~25.000 Forint környékén milyenek vannak, melyiket lehet teljes lelki nyugalommal választani? Jelenleg a Samsungokkal szemezgetek.
Ja, és a gari repülhet? Csak egy panelt kell leszedni a noteszgép alján... :blush:
Köszi, egyelőre akkor marad a HDD. :)
 #132745  Szerző: asimov

A cégnél valami 7 gépben van SSD, kettő gyártótól (Samsung, Adata), és mindkettőnek halt már meg SSD-je. itt nemigen van "nyugodt lelkiismeret"... lassan szerencse kell ahhoz, hogy kifogj egy hosszabb távon is jó hardvert.
A garancia kérdése: az adásvételi szerződésből/garanciajegyből ez kis szokott derülni (a hdd és ram csere általában nem garanciavesztő egy hordozható gépnél) de erősen ajánlott erre pontosan rákérdezni az illetékes ügyfélszolgálaton.
noartist írta:Újabb kérdés:
Van a noteszgépemben egy 5400rpm-es, 1TB-os HDD.
Bármilyen szögből nézzük, Core i5 mellé ez édeskevés.
Arra gondoltam, hogy a HDD helyére teszek egy SSD-t, a HDD meg megy az ODD helyére egy boxban, lévén nem is látott lemezt szinte egész 1 éves pályafutása alatt a laptop.
Kérdés az, hogy ~25.000 Forint környékén milyenek vannak, melyiket lehet teljes lelki nyugalommal választani? Jelenleg a Samsungokkal szemezgetek.
Ja, és a gari repülhet? Csak egy panelt kell leszedni a noteszgép alján... :blush:
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 330