RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#112245  Szerző: mlaszlo

bukkfa24 írta:A földi digitális adások vételminősége messze felülmúlja a kábelszolgáltatók által biztosított minőséget.Aki nem hiszi,próbálja ki,én megtettem,több mint egy éves tapasztalatom van.
A jövő tehát a DVB-T-é,vagyis a földfelszíni digitális műsorsugárzásé.Ne féljen senki a váltástól,mert rendkívüli pozitiv élményben lesz része,amennyiben a Mindig Tv-t választja.
Nem tudom milyen kábelszolgáltatóval hasonlítottad össze. A Mindig TV SD csatornái sokkal gyengébbek, mint bármely más szolgáltató csatornái. A Cool, Film+, FEM3, Nat Geo, Sport Klub, PRO4 eszméletlenül kockásodik, életlen, elmosódott, a Sport1, Sport2 úgy ahogy elmegy. Muzsika TV szintén pocsék minőségű, a gyerekcsatornák is olyanok, amilyenek ...
 #112233  Szerző: LuciFerko

joe írta:
bukkfa24 írta:A földi digitális adások vétel-minősége,az analóg adásoktól eltérően, nem függ az időjárástól,legyen hőség,köd,szél,eső,felhőszakadás,stb.
Ezt a lehetőséget,helyzeti előnyt kihasználva...
Ezt hol olvastad, hallottad? - jó szöveg, de sajnos nem igaz. Amíg az átvitelbe "beépített" hibajavítási algoritmus bírja, addig nincs gond, de utána szép élesen látható a "nincs jel" felirat, ellenben az analógon nem maradtál le a gólról, ha elment az utcán egy "tuningolt" robogó...
DRoland írta:Ha már lekapcsolják az összes analógot majdcsak feltolják a kimenő teljesítményt az összes tornyon
Jó esetben várható 2-3 dB jelszint növekedés...csak viszonyítási alapként, 20m jó minőségű RG6 antennakábel 500MHz-en 3dB-t, 860MHz-en 4dB-t csillapít.
Épp akartam írni. Ugye a padláson van Kabhegy fele fordítva egy lepke antenna, 70-80%os térerő van. De mikor az utca vágán lakó gyerek elmegy a motorral a ház előtt, beakad a kép vagy "cikkan". :D
 #112232  Szerző: joe

bukkfa24 írta:A földi digitális adások vétel-minősége,az analóg adásoktól eltérően, nem függ az időjárástól,legyen hőség,köd,szél,eső,felhőszakadás,stb.
Ezt a lehetőséget,helyzeti előnyt kihasználva...
Ezt hol olvastad, hallottad? - jó szöveg, de sajnos nem igaz. Amíg az átvitelbe "beépített" hibajavítási algoritmus bírja, addig nincs gond, de utána szép élesen látható a "nincs jel" felirat, ellenben az analógon nem maradtál le a gólról, ha elment az utcán egy "tuningolt" robogó...
DRoland írta:Ha már lekapcsolják az összes analógot majdcsak feltolják a kimenő teljesítményt az összes tornyon
Jó esetben várható 2-3 dB jelszint növekedés...csak viszonyítási alapként, 20m jó minőségű RG6 antennakábel 500MHz-en 3dB-t, 860MHz-en 4dB-t csillapít.
 #112224  Szerző: tomee87

bukkfa24 írta:A földi digitális adások vételminősége messze felülmúlja a kábelszolgáltatók által biztosított minőséget.Aki nem hiszi,próbálja ki,én megtettem,több mint egy éves tapasztalatom van.
A jövő tehát a DVB-T-é,vagyis a földfelszíni digitális műsorsugárzásé.Ne féljen senki a váltástól,mert rendkívüli pozitiv élményben lesz része,amennyiben a Mindig Tv-t választja.
Hahaha! Jó marketingszöveg. :gülü2:
Soha nem lesz egy vezeték nélküli technika jobb, mint a vezetékes DVB-C vagy IPTV alapú digitális kábeltv.
Már csak azért sem, mert sokkal több frekvenciával és sávszéllel tudnak gazdálkodni a kábelesek, mint a DVB-T-sek.
Míg digitális kábelen egy RTL Klub, TV2 SD sávszélessége 7,5-8Mbit/sec, addig DVB-T-n ugyanez 2-3Mbit/sec. De ugyanígy egy m1 HD sávszélessége digitális kábelen 14Mbit/sec, addig DVB-T-n örülhetünk ha a 10Mbit/sec-ot eléri. Ennyit a minőségről.
 #112220  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:Ez alapján én azt feltételezném, hogy idén megtörténik azt átállás.
Ne feltételezd, hanem hidd el. Erről megjelent a hivatalos tájékoztatás, miszerint két ütemben (július 31. és október 31. határidővel) megtörténik a teljes analóg lekapcsolás.
Sajnos csak néhány helyen lesz teljesítményemelés, jellemzően 100 kW-nál nem lesznek nagyobb teljesítmények (ez ugye kb. 20 %-a az analóg adókénak). Viszont több adó lesz és kisebb lesz a sávban a zajszint a kisebb teljesítmények miatt. Így pl. az erősítők sem fognak túlvezérlődni.
Végső soron nagyobb területen lesz stabilabb és jobb minőségű a vétel. Én ezt már fél éve tesztelem (autóban), és olyan helyeken, ahol alig vehető az analóg, vagy vehető, de szellemképes és torz, a DVB-T tökéletes! Alig fordul elő szakadás a vételben. Szóval jó lesz ez... 8-)
 #112216  Szerző: DRoland

Ha már lekapcsolják az összes analógot majdcsak feltolják a kimenő teljesítményt az összes tornyon
 #112208  Szerző: LuciFerko

bukkfa24 írta:A földi digitális adások vétel-minősége,az analóg adásoktól eltérően, nem függ az időjárástól,legyen hőség,köd,szél,eső,felhőszakadás,stb
Kivéve, ha a vételkörzet határán laksz. :troll:
 #112204  Szerző: bukkfa24

A földi digitális adások vétel-minősége,az analóg adásoktól eltérően, nem függ az időjárástól,legyen hőség,köd,szél,eső,felhőszakadás,stb.
Ezt a lehetőséget,helyzeti előnyt kihasználva,elvárható,hogy minél több csatorna kapjon helyet a Mindig Tv ingyenes kínálatában,gondolok itt elsősorban a Sport1,2-re,melyek nagy lökést adnának a földi digitális adások népszerűsítésének.
 #112201  Szerző: bukkfa24

A földi digitális adások vételminősége messze felülmúlja a kábelszolgáltatók által biztosított minőséget.Aki nem hiszi,próbálja ki,én megtettem,több mint egy éves tapasztalatom van.
 #112199  Szerző: asimov

Az NMHH elkezdte kiküldeni a regisztráltan rászorulóknak (ápolásra szorulók, mozgáskorlátozottak, stb. ) a digitális átállással kapcsolatos, szociális alapú átállási tájékoztatót. Eme kétoldalas formalevél első bekezdése keltette fel igazán a figyelmem (betűről-betűre gépelve):

"A televíziózás világszerte folyamatosan fejlődik, minősége egyre jobb lesz. Az analógról a digitális földfelszíni műsorszórásra történő átállás Magyarországon is megvalósul még az idei évben. Ez azt jelenti, hogy az átállás időpontjától hazánkban kizárólag a digitálisan sugárzott adások érhetők majd el, ami jelentős vételminőség-javulást jelent majd a televíziónézők számára."

A levél egy másik bekezdése szerint, 2013 végéig megtörténik az állami segitségnyújtásra jogosultak felmérése, valamint szükséges eszközök beszerelése is.

Ez alapján én azt feltételezném, hogy idén megtörténik azt átállás.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 203