RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#112980  Szerző: asimov

A Vörösmarty rádióban biztatták a népet hónyuszi épitésére :)
LuciFerko írta: -- hónyuszi fotó --
Nézzük mindennek a pozitív oldalát. :D A kép Székesfehérváron a KÖFÉM lakótelepen készült.
 #112979  Szerző: Attis

Durva eltérés az OMSZ és az Időkép előrejelzésében. Omsz: jövő hétfőn Kaposvár hajnalban -1, másnap hajnalban -4, napközben +4 - Időképen végig pozitív hőmérsékleti értékek, napközben 10 fok.
Hajrá Időkép! :yeah:
 #112978  Szerző: Attis

Délután kitakarítottam az udvart, hogy a kocsival ki tudjunk állni. Most megint szakad a hó (2 óra alatt 3-4 cm leesett a többi 25-höz). :hit:
Igazából ez a legkisebb gond (bár 3 órát feleslegesen dolgoztam, ha így esik tovább), de ha ennyire csapadékos tavasz lesz, az megint nem sok jót vetít előre a mezőgazdaságban.
Szokatlan, de nem extrém a mostani időjárás. 2003 vagy 2004. március 15-én is volt hó. Mondjuk nem ekkora. Viszont állítólag 1986 és 1987 márciusa kísértetiesen hasonlított az ideire. (Arra sajnos nem emlékezhetek. :) ) Asimov, Pasa?
 #112977  Szerző: LuciFerko

Kép

Nézzük mindennek a pozitív oldalát. :D A kép Székesfehérváron a KÖFÉM lakótelepen készült.
 #112951  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:Szép kis március vége. Az Alba Volán meg lehet, hogy nem tudja reggel minden járatát indítani. :ninja:
Ha már a Mikulás nem, legalább a húsvéti nyuszi szánon érkezhet :(
 #112946  Szerző: LuciFerko

Szép kis március vége. Az Alba Volán meg lehet, hogy nem tudja reggel minden járatát indítani. :ninja:
 #112943  Szerző: asimov

Meglesz az a beigért ~25 cm hó reggelre, ha csak addig el nem áll. Szél most kezd komolyabban fujdogálni, tetökről már hordja az "apraját"
Pár perces fotók az udvaromról (reggel még semmi hó nem volt!):

Kép
Kép
Kép
 #112942  Szerző: noartist

A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Sz olnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első-vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Komárom-Esztergom és Békés megye kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre.
 #112936  Szerző: szemilan

Pasa jól teszed. :D Amúgy most közel nem olyan rossz a helyzet mint 15-én. Nem fúj annyira a szél.
Ez eddig egyelőre egy szokásos (csak éppen lekéste a járatát :D) több napig tartó havazás, maximum a jegesedésnek szabadna komolyabb problémát okoznia.
A Kamion stop pedig minden esetben kellene. (Helyes, hogy egyből elrendelték, bár megjegyzem kellett hozzá egy-két elakadt tehergépjármű)
 #112934  Szerző: markfelt

Azt kell szeretni, ami van. Kivéve 25•C felett, mert azt utálom. :)

Egyébként gondolom nyáron majd 60 fok lesz árnyékban...
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 209