RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#121298  Szerző: joe

"asimov" ebből kiindulva az összes 900MHz-es sávban üzemelő mobiltelefont is be kellene tiltani, mert zavarják a földi digitális adások vételét...még a CB-k a lassan kiürülő VHF sávot zavarják.

Nem tudom rádiósként mi ez az ellenséges hozzáállás részedről, én örömmel fogadom ezt a változást. Igaz, én "freebander" vagyok, ráadásul továbbra is illegálisnak tekintett rádiókat tartok üzembe, ezáltal szabálysértést követek el :sealed: - ami egy súlyban van egy vezetés közben kézben tartott mobiltelefonnal (ez a törvényszegés). Ha hosszabb útra indulok, még mindig ott van a kocsiban a rádió, K40 vételre állítva, ahol terjed az "infó". Jópárszor mosolyogtam az autópályán lévő dugóban bosszankodókon, mert én "infó" birtokában időben le tudtam a pályáról hajtani és a párhuzamos mellékutakon lassabban, de folyamatosan tudtam haladni, mire a "broadcast"-on bemondták az első infókat a balesetről én már újra a pályán voltam, a "káoszt" kikerülve. Joe
 #121284  Szerző: asimov

http://hungarokamion.hu/2013/04/06/hata ... eben-igen/

Nagyot csalódtam (ismét) kis hazámban és most az EU-ban is: megint engedik ezt.
Annakidején (stabilból) én is CB-ztem, és a saját tv-met sem zavartam. Ezzel szemben a kaminosok (mivel a vacak botantennák miatt nagyon kevés volt a 4...10 W) "booster"-erek segítségével 50..100 W-okkal adtak és sokszor zavarták még a kábel tv-t is, ha közel voltak. :vomit:

A fenntiek miatt, a gyári teljesítménykorlátozásban bízni nevetséges hozzáállás. Ilyen kérdésekben, annakidején a "Zetagi" cég volt a kamionosok nagy kedvence és most is az lesz, mert ez a cég azóta gyárt már 10W/300 W-os boostert-is. :(
A 40 csatorna is át lesz alaktva 80-ra (a gyárilag 40 csatornás "Stalker 9"-et is simán át lehetett alakítani +40 csatornára)

A hatóság helyében meggondolnám CB sávra "kiélezett" zavaradók beüzelemését azokon környékeken, ahol éppen mérik, mérlegelik a fuvarozókat. Ahol meg látható a cb rádió (vagy az antenna) ott átkutatni a kamiont és brutális birságokat kiosztani a SOFŐRRE, a majd biztosan felbukkanó booster-ekért és az átalakított rádiókért.

A weboldal amúgy burkoltan törvényszegésre is buzdit, nem mellesleg.
 #120888  Szerző: kukac

LuciFerko írta:
kukac írta:Na és ebből melyik régiókód jelöli a kétnormás változatot?
Gondolom 23
már amennyiben feltételezzük, hogy a készülék az elmúlt húsz évben lett piacra dobva.. :)
 #120887  Szerző: LuciFerko

kukac írta:Na és ebből melyik régiókód jelöli a kétnormás változatot?
Gondolom 23
 #120883  Szerző: LuciFerko

joe írta:
LuciFerko írta:Ki mit tud leolvasni innen? :)
Én semmit. A neten utána néztem, hátul kell lennie egy számnak a 230VAC kábel környékén, ami így néz ki: 4-981-268-xx az "xx" helyén lévő karakterben kódolják a "régiót", ahová gyártották:
xx = 21 - Afrika, Európa
xx = 22 - Németország
xx = 23 - Kelet-Európa
xx = 5x - Anglia
stb.
http://elektrotanya.com/sony_st-se500_s ... nload.html
Joe
4-981-268-21
Ha én ezt tudom... :hit: Mert küldött képeket róla az ember akitől vettem, és ez a rész is rajta van a képeken.
 #120869  Szerző: frekivadasz

Ez nem szétgyepálás, pont hogy optimalizálás! Ha szintén hasonló korú Onkyo T-4970-et nem 'gyepáltam volna szét', nem lenne 136 fix vételem egy eldugott kis zugban. Ezek a régi eszközök is igénylik a törődést, a szeretetet :)
 #120868  Szerző: joe

LuciFerko írta:Ki mit tud leolvasni innen? :)
Én semmit. A neten utána néztem, hátul kell lennie egy számnak a 230VAC kábel környékén, ami így néz ki: 4-981-268-xx az "xx" helyén lévő karakterben kódolják a "régiót", ahová gyártották:
xx = 21 - Afrika, Európa
xx = 22 - Németország
xx = 23 - Kelet-Európa
xx = 5x - Anglia
stb.
http://elektrotanya.com/sony_st-se500_s ... nload.html
Joe
 #120859  Szerző: kukac

mimi írta:van kétnormás tunere a Sonynak, nálunk van egy. asszem st-s215
Szepi írta:Az én SONY tunerem kétnormás. ST-S590ES
okay okay, én csak azt mondtam hogy még nem találkoztam kétnormás sonyval, ez nem jelenti azt hogy nincs is :)
nekem többek között egy st-sb920-as van (már a második), de ebből se találkoztam még CCIR-t tudóval.
 #120856  Szerző: LuciFerko

Na csináltam pár képet a Sony belsejéről.
Kép
Kép
Kép

Ki mit tud leolvasni innen? :)
Frekivadász: a Vidi-t nem szeretném már szét gyepálni, mégis csak kb 25 éves gép. :) Meg sajnos nem megy fel 74 mhz-ig.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 128