p0tyi írta: ↑2023.09.29. 23:27
(...)
Pozitív ez a fordulat akkor lenne megítélésem szerint, ha:
- visszaadna az MTVA 1 vagy 2 hálózatot a piacnak ezek után (pl. Bartók, Dankó), megpályáztatnák kereskedelmi rádiónak és semmilyen köze nem lenne hozzá többé a Kunigunda utcának
- eltörölnék az abszolút értelmetlen magyar zenei kvótát a kereskedelmi rádióknál
(...)
A magyar zenei "misszióban" egyedül az volt sikeres, amit az MR2 csinált, meg amit Titusz (a mainstream külföldi zenei hordozórakétára kitűzött magyar sláger kreálással). Egyiknél sem éreztem azt az izzadtságszagot, ami a mostani projektből nagyon penetránsan árad.
A hozzászólásod többségével egyetértek, azonban szerintem a Sivák-éra sokkal minőségibb "mainstream" arculatot mutatott fel, mint a korábbiak - a Petőfin és anno a Rádió 1-en is. Az egykori "alternatív" MR2 Petőfi arculata (zene/műsorstruktúra/műsorvezetők) a mai napig hiányzik/hiánycikk Magyarországon - szubjektív véleményem szerint az "MR2-korszak" volt az igazi, de az országos piacon ehhez kellett egy Sláger/Danubius (vagy akár Neo FM/Class FM) résztvevő is.
A Bartók vagy a Dankó hálózatai egyikén elképzelhetőnek tartanék egy "minden idők legjobb magyar zenéit" játszó rádiót. A másik lehetne egy kulturális rádió (lásd.: Radio România Cultural - itt a klasszikus zenék mellett populárisabb, lírai előadók zenéi is mennek.)
Nézzetek szét az olaszországi országos rádiók között: van könnyűzenei, rock (mainstream/classic/alter), hazai, "dance", "lounge", kulturális, vallási, stb... Nyilván nagyobb ország=nagyobb piac, de szerintem itthon is megvalósítható lenne "kicsiben":
https://radiomap.eu/it/roma
Mindenesetre a jelenlegi magyarországi felhozatal függvényében finoman szólva is pazarlás egy csak magyar - ki tudja milyen stílusú - zenéket játszó rádiót, az ország egyik legnagyobb lefedettségű hálózatán ezt erőltetni. Hozzák vissza az MR2 Petőfit!