Gondolom DXelés céljára kellene ez, tehát nem ártana, ha érzékeny, meg szelektív is lenne. A legegyszerűbb talán, ha már úgyis van vidi 7300-ad, hogy kicseréled benne a négy kerámiaszűrőt keskenyebbre, bár az OIRTon már úgyse lesz akkora tumultus, hogy erre szükség legyen. A tuner modul tetején van jópár poti, azokkal maxra tudod húzni az érzékenységet, elég sokat sikerült eddig minden a kezem alatt megfordult példányon javítani ezzel.
joe írta:Esetleg egy kukázott BT8x8-as vagy hasonló tunerkártya. Nekem egy hasonló szutykot sikerült Linux alatt rávenni arra hogy a 87.5-108MHz tartomány helyett 50-999MHz tartományban menjen. Természetesen új kernelt kellett fordítani mert a tunerkártya modulját meg kellett buherálni, és a rádió vevő program forráskódjába is bele kellett nyúlni. Mindegyik helyen 2 számot kellett átírniLuciFerko írta:Most akkor én optam így be vele?Kapcsolgatni? - nem hinném...tuner csere + proci flashelés...Vagy esetleg belül kell valamit kapcsolgatni..
- ha nincs rajta valami "EE" jelzés, azaz East Europa, akkor legfeljebb USA-ra (88-108) tudod átállítani átkötés elvágás, vagy visszaforrasztással.
Szerintem felesleges ezzel probálkozni, megoldás az SDR lehet, 4-5e Ft-ért már lehet egy alap USB-s "hardvert" kapni, a többi már csak PC és szoftver kérdése. Joe

Az már egy másik dolog, hogy mondjuk 600MHz környékén milyen minőségben ment, de lényeg hogy működött.