RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#120847  Szerző: frekivadasz

Gondolom DXelés céljára kellene ez, tehát nem ártana, ha érzékeny, meg szelektív is lenne. A legegyszerűbb talán, ha már úgyis van vidi 7300-ad, hogy kicseréled benne a négy kerámiaszűrőt keskenyebbre, bár az OIRTon már úgyse lesz akkora tumultus, hogy erre szükség legyen. A tuner modul tetején van jópár poti, azokkal maxra tudod húzni az érzékenységet, elég sokat sikerült eddig minden a kezem alatt megfordult példányon javítani ezzel.
 #120845  Szerző: SySERR

joe írta:
LuciFerko írta:Most akkor én optam így be vele? :S Vagy esetleg belül kell valamit kapcsolgatni..
Kapcsolgatni? - nem hinném...tuner csere + proci flashelés... :) - ha nincs rajta valami "EE" jelzés, azaz East Europa, akkor legfeljebb USA-ra (88-108) tudod átállítani átkötés elvágás, vagy visszaforrasztással.

Szerintem felesleges ezzel probálkozni, megoldás az SDR lehet, 4-5e Ft-ért már lehet egy alap USB-s "hardvert" kapni, a többi már csak PC és szoftver kérdése. Joe
Esetleg egy kukázott BT8x8-as vagy hasonló tunerkártya. Nekem egy hasonló szutykot sikerült Linux alatt rávenni arra hogy a 87.5-108MHz tartomány helyett 50-999MHz tartományban menjen. Természetesen új kernelt kellett fordítani mert a tunerkártya modulját meg kellett buherálni, és a rádió vevő program forráskódjába is bele kellett nyúlni. Mindegyik helyen 2 számot kellett átírni :) .
Az már egy másik dolog, hogy mondjuk 600MHz környékén milyen minőségben ment, de lényeg hogy működött.
 #120824  Szerző: joe

LuciFerko írta:Most akkor én optam így be vele? :S Vagy esetleg belül kell valamit kapcsolgatni..
Kapcsolgatni? - nem hinném...tuner csere + proci flashelés... :) - ha nincs rajta valami "EE" jelzés, azaz East Europa, akkor legfeljebb USA-ra (88-108) tudod átállítani átkötés elvágás, vagy visszaforrasztással.

Szerintem felesleges ezzel probálkozni, megoldás az SDR lehet, 4-5e Ft-ért már lehet egy alap USB-s "hardvert" kapni, a többi már csak PC és szoftver kérdése. Joe
 #120808  Szerző: LuciFerko

Most akkor én optam így be vele? :S Vagy esetleg belül kell valamit kapcsolgatni..
 #120807  Szerző: Szepi

Az én SONY tunerem kétnormás. ST-S590ES
 #120776  Szerző: kukac

LuciFerko írta:Érkezett hozzám egy Sony ST-SE500 tuner.
Hogy kell OIRT-ra váltani az FM sávot rajt?
http://pdf.crse.com/manuals/3865570311.pdf
Ez szerint tudja. De ami nálam van, az nem hajlandó 87,5 mhz alá menni.
"If you cannot tune in a station and the entered
numbers are flashing
Make sure you’ve entered the right frequency. If not,
press DIRECT and reenter the frequency you want.
If the entered numbers still flash, the frequency is not
used in your area"

szerintem kétféle tunerrel lett gyártva attól függően, melyik régióba szánták. találkoztam pár sony tunerrel, de kétnormás nem volt köztük.

itt egy másik manual, ebben csak a nyugati norma van benne az paramétertáblázatban.
Régi KGST tunerek között érdemes keresgélni ha ketnormas kell (persze valoszinuleg műszakilag mind hulladék már). Nekem volt ketnormas Videoton tunerem, de emlékeim szerint pl. a nagy Orion tuner is ketnormas volt.
 #120715  Szerző: asimov

Valamit valamiért... és éppen ezért nem is dicsértem.
A következő "lépcsőfok" már a ~100E Ft-os kategória, idehaza. USA-ban (átszámolva) 35..45E Ft-ért beszerezhetők az AR-302-től jóval masszivabb, megbízhatóbb forgatók. (Radioshack, stb)
Az AR-303X (az AR-302 "hibajavított, megerősített" változata) lenne egy jó középút, csak azt kis hazánkban senki nem hajlandó forgalmazni.
kukac írta:Volt ilyenem, elég gyengusz az egész - viszont legalább olcsó.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 128