RADIOSITE Fórum

• Informatika

#132626  Szerző: noartist

Átállítottam a WiFit 40MHz-re, az egér már nem zavarja, viszont újfent néha eldobja a netet a gép, és korlátozott lesz a kapcsolat... (Egér nélkül is)
 #132607  Szerző: asimov

Hajjaj...
Ha az egéren van csatornaváltási lehetőség, akkor azt kell használni, ha nincs, akkor az AP csatornáját (amire a laptop WIFI-n keresztül csatlakozik) inkább 2-vel, mint 1-el kell odébbállítani.
Vagy szimplán rossz az az egér, és csak csere segít. Nem az első eset lenne a világtörténelemben.
noartist írta:Létezik, hogy egy vezeték nélküli egér (2,4GHz-en dolgozik) annyira zavarja a laptop WiFi-jét, hogy használhatatlan lesz tőle az internet?
Egyszerűen nem akarom elhinni...
 #132590  Szerző: frekivadasz

LétezHET. Csatornaváltás nem segít?
 #132588  Szerző: noartist

Létezik, hogy egy vezeték nélküli egér (2,4GHz-en dolgozik) annyira zavarja a laptop WiFi-jét, hogy használhatatlan lesz tőle az internet?
Egyszerűen nem akarom elhinni...
 #132426  Szerző: Mipi

Itt szerintem csak az ártól függ. Én Spotify-t használok Január óta. Elő is fizetek rá. Laptopon, Telefonon meg táblagépen használom. Meg néha a netes lejátszót mikor ismerősnél vagyok és beteszünk valami zenét. Szerintem a Google Play Music is ugyanezt tudja.
noartist írta:Spotify vagy Google Play Music?
Pro/Kontra?Melyik éri meg jobban?
 #132393  Szerző: noartist

Spotify vagy Google Play Music?
Pro/Kontra?Melyik éri meg jobban?
 #132319  Szerző: kukac

asimov írta:... de van árnyékolás :)
Nálam mindenhol FTP (=alufólia árnyékolású UTP) kábel van. (Még a 4 eres telefonvezetéket is lecseréltem FTP kábelre.)
kukac írta:Egyrol beszelunk, ha nincs arnyekolasod akkor a kabel antennakent sugaroz es ilyenkor az aljzatokon levo arnyekolasnak nincs funkcioja, nincs hova bekotni, hiszen maga a kabel eleve nem arnyekolt, tehat folosleges figyelni hogy van-e rajta vagy nincs.
ebben az esetben természetesen van értelme :)
 #132315  Szerző: asimov

... de van árnyékolás :)
Nálam mindenhol FTP (=alufólia árnyékolású UTP) kábel van. (Még a 4 eres telefonvezetéket is lecseréltem FTP kábelre.)
kukac írta:Egyrol beszelunk, ha nincs arnyekolasod akkor a kabel antennakent sugaroz es ilyenkor az aljzatokon levo arnyekolasnak nincs funkcioja, nincs hova bekotni, hiszen maga a kabel eleve nem arnyekolt, tehat folosleges figyelni hogy van-e rajta vagy nincs.
 #132314  Szerző: kukac

Egyrol beszelunk, ha nincs arnyekolasod akkor a kabel antennakent sugaroz es ilyenkor az aljzatokon levo arnyekolasnak nincs funkcioja, nincs hova bekotni, hiszen maga a kabel eleve nem arnyekolt, tehat folosleges figyelni hogy van-e rajta vagy nincs.
 #132311  Szerző: asimov

A csavart érpáros kivitel a rajta haladó adatforgalmat védi a külső zavaroktól és nem fordítva, itt pedig az utóbbi esetről van szó.
Maga a hálózati adatforgalom alapvetően négyszögjelek sokaságából áll, és mint ilyen, rengeteg felharmonikust is termel. Ezek érzékeny berendezéseket zavarhatnak. A zavarok általában a router-ben/switch-ben keletkeznek és a kábelek "csak" antennaként sugározzák ezeket.
Az árnyékolás (ha van) folytonositása azért fontos, mert a nem folytonos és/vagy földeletlen árnyékolás maga is antennává alakul és szépen sugározni kezd.
kukac írta:Ha a zavarvedettseget tovabbra is csak a csavart erpar tolti be (nem min. arnyekolt cat6 a kabelek tipusa), akkor folosleges figyelni az ajzatok arnyekoltsagara.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 330