RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#20861  Szerző: hdshouter

LuciFerko írta:a Radio_FM szerintem is nagyon ottvan! :) Meg tetszik hogy sok tematikus műsor van Drum&Basstól elkezdve a kőkemény metálig.
...és én is személy szerint úgy szeretnék már egy ilyen rádiót! :roll:
 #20860  Szerző: hdshouter

Luigi írta:"egy-két-há -kurva anyád, négy-öt-hat - szopd le a faszt"/Belga/

ez tényleg annyira érték???? mivel jobb mint Lola?
Látod, már megint rögtön pont azt emeled ki, ami negatívum lehet az egészben! Nem konkrétan erre gondoltam...
 #20855  Szerző: mg

én szerettem a régi Petőfit is, a Délelőttöt, a Csúcsforgalmat, a Terepjárót, a Drogériát, a Modem időket, meg a mittudoménmégmit, tény viszont, hogy szélesebb közönség felé kissé katyvasz lett a nótákkal, vízállásjelentéssel, stúdió11-gyel, meg még nemtom mivel, de akkor is azt hallgattam legtöbbet. Azóta már inkább Kossuthot, de a régi Petőfi annál azért lazább és szórakoztatóbb volt.

Ennek ellenére nem sajnálom, hogy átalakult, mert a mai viszonyok közt már nem állta meg a helyét, kicsit ebbe is belekaptak, kicsit abba is, mindenbe egy kicsit, egy ilyen adóhoz csak nagyon kevesen tudnak kötődni. Inkább az volt benne a jó, hogy különbözött a kereskedelmi adók igénytelenségétől, semmitmondóságától, egysíkúságától, nem a langyos slágerzenéről meg a kötelezően pörgő és jópofáskodó műsorvezetőkről (akik egyébként semmi olyat nem mondanak, ami bármit is kiváltana belőled) szólt.

Az átalakulás után viszont feltételeztem a Magyar Rádióról és a részben EstFM-es múltú stábból, hogy színes, tartalmas rádiót fognak csinálni, ehelyett fogták a lehető legolcsóbb kereskedelmi rádiós klisét, a Top40 zenéket langyos undergroundra cserélve, és azt viszik töretlenül. Egyrészt oké, megfuttattak a két kezemen megszámolható mennyiségű előadót (30Y, Barabás, Takáts Eszter, Harcsa Vera, Kaukázus, Kiscsillag, Péterfy Bori, Suhancos, Vad Fruttik - valaki tud még valamit?), de ezektől is egy-két slágergyanús dalt kiválasztanak, amit unalomig játszanak, ennyiből áll a tevékenységük. Ha egy zenét napi négyszer a pofádba tolnak, az lehet akármilyen jó, amikor már betéve ismered minden hangját, csak annyit képes belőled kiváltani, hogy már megint mi a faszért ez szól.

Ja, van este egy órában öt kétperces megszólalással kulturális műsor meg éjfélkor mix, hogy véletlen se hallja senki. Az aztán közszolgálat.
 #20846  Szerző: Zolee(ractive)

orrhang: az valóban nem fair, hogy mp3 lejátszó jelleggel működik az MR2, ebben teljesen egyetértünk! Fel kellene keresni a rádió vezetését műsorötletekkel fiataloknak, hogy heti 1000 Ft-os jelképes összegért feltöltik műsorokkal az MR2-t, és ez összességében nem is jelent érdemi kiadást. Ezt aztán mindenhol híresztelni, és majdcsak elszégyellné magát a vezetés, hogy dehát azértmégisnehogymárhogyminemtudunksemmit.
 #20845  Szerző: MrBrightside

Azért az átalakulással még így is csak nyertünk. Az a pár ember valószínűleg nem, akit kirúgtak, de a zenei ízlés fejlődésében nagy szerepe volt az MR2-nek. A régi Petőfi számomra hallgathatatlan volt, és ideje volt már, hogy legyen nálunk is egy fiataloknak szóló közszolgálati rádió. Mindenhol van Európában.
 #20844  Szerző: orrhang

Ne maradj csendbe. Azért fórum, hogy vitatkozzunk :) Engem csak az idegesít, hogy a mi pénzünkből csinálnak tényleg mp3 lejátszót és a jól működő dolgokat is megszüntették, kirúgtak régóta ott dolgozó, a szakmát kívülről ismerő , tehetséges embereket, és felvettek géphangokat, akik felvételről dolgoznak és lehet, hogy élőben egy értelmes mondatot nem tudnának mondani.

ui: bocs, ha megsértettelek, nem volt szándékomban
 #20842  Szerző: Zolee(ractive)

orrhang: én úgy gondolom, hogy egy zenei rádió esetében nagyon fontos, hogy milyen zenéket játszik, ezért mertem erre a vonalra terelni a beszélgetést, és szinte minden hozzászólásomban hangsúlyoztam, hogy én is hiányolom a műsorokat. Szerintem nem csináltam OFF topicot, ám ha mégis, tessék rámszólni, hogy maradjak már csendben.
 #20841  Szerző: MrBrightside

Az igaz, hogy az MR2-n nem nagyon vannak műsorok, és ezen változtatni kéne. De szerintem az vitathatatlan, hogy a Lola féle zenéknek semmi keresnivalójuk egy igényes zenét játszó közszolgálati adón. A hallgatottsági adatok nem mindig a legfontosabbak. Szlovákiában a kereskedelmi adókon is több jó zenét lehet elcsípni, mint nálunk, és ez nagyrészt a Radio_FM-nek köszönhető.
 #20840  Szerző: orrhang

Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de ez a topic nem arról szól, hogy milyen a Petőfi, elnézést MR2? (nem arról, hogy Lolát vagy nem Lolát hallgatsz)
(megj. én sem szeretem Lolát, de az MR2 jelenleg inkább hasonlít mp3 lejátszóra,mint rádióra, tessék műsort csinálni!!!! )
 #20839  Szerző: Zolee(ractive)

Oké, megadom magam. Úgy látszik, tényleg a Lolákra van igény. Tessék sok Lolát hallgatni! De én akkor sem fogok! :P
  • 1
  • 596
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • 625