én szerettem a régi Petőfit is, a Délelőttöt, a Csúcsforgalmat, a Terepjárót, a Drogériát, a Modem időket, meg a mittudoménmégmit, tény viszont, hogy szélesebb közönség felé kissé katyvasz lett a nótákkal, vízállásjelentéssel, stúdió11-gyel, meg még nemtom mivel, de akkor is azt hallgattam legtöbbet. Azóta már inkább Kossuthot, de a régi Petőfi annál azért lazább és szórakoztatóbb volt.
Ennek ellenére nem sajnálom, hogy átalakult, mert a mai viszonyok közt már nem állta meg a helyét, kicsit ebbe is belekaptak, kicsit abba is, mindenbe egy kicsit, egy ilyen adóhoz csak nagyon kevesen tudnak kötődni. Inkább az volt benne a jó, hogy különbözött a kereskedelmi adók igénytelenségétől, semmitmondóságától, egysíkúságától, nem a langyos slágerzenéről meg a kötelezően pörgő és jópofáskodó műsorvezetőkről (akik egyébként semmi olyat nem mondanak, ami bármit is kiváltana belőled) szólt.
Az átalakulás után viszont feltételeztem a Magyar Rádióról és a részben EstFM-es múltú stábból, hogy színes, tartalmas rádiót fognak csinálni, ehelyett fogták a lehető legolcsóbb kereskedelmi rádiós klisét, a Top40 zenéket langyos undergroundra cserélve, és azt viszik töretlenül. Egyrészt oké, megfuttattak a két kezemen megszámolható mennyiségű előadót (30Y, Barabás, Takáts Eszter, Harcsa Vera, Kaukázus, Kiscsillag, Péterfy Bori, Suhancos, Vad Fruttik - valaki tud még valamit?), de ezektől is egy-két slágergyanús dalt kiválasztanak, amit unalomig játszanak, ennyiből áll a tevékenységük. Ha egy zenét napi négyszer a pofádba tolnak, az lehet akármilyen jó, amikor már betéve ismered minden hangját, csak annyit képes belőled kiváltani, hogy már megint mi a faszért ez szól.
Ja, van este egy órában öt kétperces megszólalással kulturális műsor meg éjfélkor mix, hogy véletlen se hallja senki. Az aztán közszolgálat.