RADIOSITE Fórum

• Érdekességek, régiségek

#59477  Szerző: pébégáz

A Csepp TV-t de sokat néztük régen. Az volt a harmadik csatorna, ami bejött az egyeskettesen kívül. Nagyon irigy voltam azokra az osztálytársaimra, akiknek volt otthon kábeltévé vagy műholdvevő.
 #59476  Szerző: Pasa

Érdekes régiség a Rádió és Televízióújság
1995. január 2-8. számából:

Kép Kép

ATV, Alfa Tv, Bagoly Tv: földi sugárzású UHF 47.csatorna (Széchenyi-hegy), osztott műsoridőben
Csepp Tv, Metropol Tv: földi sugárzású VHF 11. csatorna (Csepel / Mátyásföld), osztott műsoridőben
BPTV, Tv3, A3TV: AM-Mikro (Széchenyi-hegy)
HTV30, Szív Tv, Tv Plusz, Happy Tv: kazettás terjesztésű
HBO: műholdas
többi: kerületi kábeltévék
 #59375  Szerző: VR5000

pébégáz írta:Nem értettelek félre. Én az 522 kHz-et veszem, nem az 520-at. Az 522-őn megy a tű-tütütü-tütütü (már látom magam előtt az arkifejezésed :) ). Namost, a belinkelt pdf-ed szerint az 522 az Nyíregyháza. Ezzel a pdf-el sokat segítettél, mert így megtudtam, hogy amit veszek, az nem a budaörsi reptér. Mert az az 520-on megy, ugyebár.
Ahogy gondolod...
Azt írtad BS morzét vettél, 2 kHz-et meg még a digitális vevőn is mellé lehet hangolni. :oops:
A morzén a -(vonást) tá-nak, a .(pontot) ti-nek mondják, csak hogy könnyebb legyen megkülönböztetni.
De ha ragaszkodsz hozzá, hogy valami mást veszel, ám legyen igazad. :o
 #59371  Szerző: pébégáz

Nem értettelek félre. Én az 522 kHz-et veszem, nem az 520-at. Az 522-őn megy a tű-tütütü-tütütü (már látom magam előtt az arkifejezésed :) ). Namost, a belinkelt pdf-ed szerint az 522 az Nyíregyháza. Ezzel a pdf-el sokat segítettél, mert így megtudtam, hogy amit veszek, az nem a budaörsi reptér. Mert az az 520-on megy, ugyebár.
 #59370  Szerző: VR5000

pébégáz írta:Köszönöm, így már bebizonyosodott, hogy amit veszek, az nem légforgalmi frekvencia. Mert az 522 az Nyíregyháza, de annak az azonosítója P. Akkor ez valami más.
Félreértettél.
Ez pontosan az, amire gondoltál, csak nem 522 hanem 520 kHz. BS, azaz Budaörs, nem irányított jeladó (NDB)
Ezt nyisd meg: http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=11417&letolt
és a 31. oldalon megtalálod! :stare:
 #59368  Szerző: pébégáz

Köszönöm, így már bebizonyosodott, hogy amit veszek, az nem légforgalmi frekvencia. Mert az 522 az Nyíregyháza, de annak az azonosítója P. Akkor ez valami más.
 #59358  Szerző: VR5000

pébégáz írta:Meg aztán elég nehéz lenne összekeverni a 306-ot az 522-vel...
...Persze, ez sem 100 %....
De az 520-at az 522-vel könnyebb... :S
Itt, a 31. oldalon megtalálod!

http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=11417&letolt

100% :yeah:
 #59338  Szerző: Szd96

pébégáz írta:Azt hiszem, megvan a megfejtés. Valószínűleg rosszul értelmeztem a morse-kódot. A jel, amit sugároz az adó: _... ..., vagyis BS. Ez nem lehet más, mint Budaörs, ha repülőtérről van szó. Persze, ez sem 100 %. Csak valószínű.
Ezt én is fogom Dunaharasztiban, de én azt hittem, hogy ez Ferihegy :)
 #59325  Szerző: pébégáz

Azt hiszem, megvan a megfejtés. Valószínűleg rosszul értelmeztem a morse-kódot. A jel, amit sugároz az adó: _... ..., vagyis BS. Ez nem lehet más, mint Budaörs, ha repülőtérről van szó. Persze, ez sem 100 %. Csak valószínű.
 #59144  Szerző: pébégáz

Meg aztán elég nehéz lenne összekeverni a 306-ot az 522-vel...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14