RADIOSITE Fórum

• Balaton Rádió - Siófok - 88.7 MHz

#120660  Szerző: Csongii

Nem akarok beleszólni, de a múltkor volt egy MT-s határozat és abban Rádió 88,7 néven szerepelt csak, nem volt benne semmiféle Balaton. :gülü2:
 #120648  Szerző: LewyDee

FLaci81 írta:Balaton Rádió, de szinte csak Siófokon jön jó minőségben (város közeli autópálya szakasz, vagy magasabb pontokon nem túl mesze a várostól) , nem hogy az egész Balatonon lehetne hallgatni, ha már Balaton Rádió a neve!
Úgy látom szintén okos volt valaki "odafent" !
Balaton Rádió? Dehogyis, az 88,2-n adott, és már megszűnt. :(
Ezt a rádiót hivatalosan Rádió88,7 -nek hívják
 #120645  Szerző: FLaci81

Balaton Rádió, de szinte csak Siófokon jön jó minőségben (város közeli autópálya szakasz, vagy magasabb pontokon nem túl mesze a várostól) , nem hogy az egész Balatonon lehetne hallgatni, ha már Balaton Rádió a neve!
Úgy látom szintén okos volt valaki "odafent" !
 #120639  Szerző: Milán

kJoe írta:Vasúti kocsiból próbáltam kétszer is behozni mobilba épített rádión, Siófok előtti-utáni állomások között, meg sem nyikkant... :cry:
Székesfehérvárt hosszabb irányban átszelő Budai úton ugyanezzel a módszerrel mindhárom (Muzik, Táska, Fezen) kisköz rádió többé-kevésbbé fogható. A központtól távolodva ebben a sorrendben.
Működik még? :oops:
Szól, igen!
 #120622  Szerző: kJoe

Vasúti kocsiból próbáltam kétszer is behozni mobilba épített rádión, Siófok előtti-utáni állomások között, meg sem nyikkant... :cry:
Székesfehérvárt hosszabb irányban átszelő Budai úton ugyanezzel a módszerrel mindhárom (Muzik, Táska, Fezen) kisköz rádió többé-kevésbbé fogható. A központtól távolodva ebben a sorrendben.
Működik még? :oops:
 #118582  Szerző: asimov

Szia!

Most is van egy "pattogós" aláfestése az adásnak.
Telefonnal (Cat B25) elmentem kb. 30-30 méterre a háztól mindkét irányba, de nem volt jelentősége, ugyanúgy megvan a pattogás és csak a BR adásában.

Blau+tetődipól:
88,5 MHz: a Slo 1 RDS-el, teljesen tisztán jön.
88,8 MHz: a Hitrádió-t zavarja a BR, és pattogás itt is behallatszik néha.
88,9 MHz: a Ö3 közepes térerővel, zajosan jön (normális) és itt már semmi pattogás nincsen.
----------
szerk:
Elvileg rádió előtt leszek este, tudok figyelni és jelezni is, ha változás történik.
LuciFerko írta: És mikor múlik el kb?
 #118553  Szerző: LuciFerko

asimov írta:Ismét ott pattogás, zenék közben is hallom. Csak a BR fekijén jön, se alatta, se felette nincsen ilyen zaj. Időnként szinte szabályos, kb. 0,5 mp-kénti kattogásá alakúl. (ez már gyanús kicsit... helyi, külső zajforrásból eredne a pattogás?)
Asztali hifi-vel és a DX-re használt Blau-val is ugyanez a tapasztalat. (hifi > padláson "V" dipól; Blau > tetőtartó csövön "H" dipól.)

Némi, blau-val kivitelezett hangolgatás után... az nem kizárt, hogy a 88,0-on ("H" polaritású) üzemelő Antenna Hitradio-nak (10kW/161 km) is lehet ehhez köze, bár a a pattogás szabályos(abb) jellege okán nem valószínű, hogy ez lehet az ok.
Más frekiken, ahol adók "szomszédolnak" nincsen ilyen pattogás.
Délután megnézem a vertikális háromlábúval is.
És mikor múlik el kb?
 #118551  Szerző: asimov

Ismét ott pattogás, zenék közben is hallom. Csak a BR fekijén jön, se alatta, se felette nincsen ilyen zaj. Időnként szinte szabályos, kb. 0,5 mp-kénti kattogásá alakúl. (ez már gyanús kicsit... helyi, külső zajforrásból eredne a pattogás?)
Asztali hifi-vel és a DX-re használt Blau-val is ugyanez a tapasztalat. (hifi > padláson "V" dipól; Blau > tetőtartó csövön "H" dipól.)

Némi, blau-val kivitelezett hangolgatás után... az nem kizárt, hogy a 88,0-on ("H" polaritású) üzemelő Antenna Hitradio-nak (10kW/161 km) is lehet ehhez köze, bár a a pattogás szabályos(abb) jellege okán nem valószínű, hogy ez lehet az ok.
Más frekiken, ahol adók "szomszédolnak" nincsen ilyen pattogás.
Délután megnézem a vertikális háromlábúval is.
 #118540  Szerző: asimov

Pontosan:
Bemondások, beszéd (valami fiatal hangú műsorvezető volt) közben "pattogás"-ok hallatszottak a beszédhang alatt. Zene alatt nem vettem észre (vagy elnyomta a zene) és más rádióadásokban sem hallottam ezt (gyorsan váltogattam ide-oda) Kora reggel, hat óra magasságában volt ez.
Holnap reggel jobba odafigyelek és ha lesz idő, megírom ide a tapasztaltakat!
LuciFerko írta:
asimov írta:Kora reggel igen "pattogósan" szól minden...
Mi volt pontosan?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 59