RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#184226  Szerző: Kovi02

Az ígéretes 17. után még mindig semmi,úgy látszik mintha vége lenne a szezonnak. :(
Ebben a hónapban 19 napból mindössze 7szer érte el a MUF a CCIR sávot,és 2 nap kivételével nem volt ott sem túlságosan erős az ES.
 #184190  Szerző: Kovi02

benko5009 írta: 2019.07.17. 19:25 Nálam itt egyelőre semmi a köbön :(
Ráadásul "be vagyok kerítve"
A Bp-i és környékbeli helyi adók, és persze
Tömérdek szlovák nagy térerővel és:
Kis túlzással: Akármerre forgatom az antennát, akármilyen frekire hangolok, mindig Mária rádió jön (...méhednek gyümölcse... stb.) Kell ebből ennyi ? Hallgatja ezeket valaki ?

http://radiosite.hu/wp-content/uploads/ ... /maria.png
Szerintem senki,csak azért van,hogy ne tudjunk DX-elni. :D A szabadkai Mária Rádió is úgy szól,mintha egy vödörből hallgatnám,emellett van egy kb. 300kHz-s lökete is,hogy még véletlenül se lehessen mellette bármit fogni.(de az legalább 50W-tal megy,így kiforgatható)
 #184186  Szerző: benko5009

Nálam itt egyelőre semmi a köbön :(
Ráadásul "be vagyok kerítve"
A Bp-i és környékbeli helyi adók, és persze
Tömérdek szlovák nagy térerővel és:
Kis túlzással: Akármerre forgatom az antennát, akármilyen frekire hangolok, mindig Mária rádió jön (...méhednek gyümölcse... stb.) Kell ebből ennyi ? Hallgatja ezeket valaki ?

http://radiosite.hu/wp-content/uploads/ ... /maria.png
 #184182  Szerző: Kovi02

Kovi02 írta: 2019.07.17. 14:18
Gyurii írta: 2019.07.17. 08:51 Bízzunk benne, hogy a hétvégén, vagy a jövő héten visszatér a nyár, és vele együtt a terjedés is... :boldog:
Itt már valami van, 66,71-en valami "zörög",azonosíthatatlanul,de ES!
Bár kellett hozzá 2 óra,de jött belorusz,azzal együtt izraeli adó is,majd Kuban,Stavropolye és Kalmükföld OIRT adói,és a végén már 100MHz fölött is jöttek adók kb. negyed órán át,ez már Belgorod környékéről.
 #184179  Szerző: Kovi02

Gyurii írta: 2019.07.17. 08:51 Bízzunk benne, hogy a hétvégén, vagy a jövő héten visszatér a nyár, és vele együtt a terjedés is... :boldog:
Itt már valami van, 66,71-en valami "zörög",azonosíthatatlanul,de ES!
 #184173  Szerző: Gyurii

Bízzunk benne, hogy a hétvégén, vagy a jövő héten visszatér a nyár, és vele együtt a terjedés is... :boldog:
 #184160  Szerző: joe

Kovi02 írta:Napok óta egy normális ES terjedés nem volt,az 50 mega pedig kb. olyan mint szeptemberben.
Ez az év már ilyen...igaz, én nem sokat tapasztalok belőle, mert alig van időm rádiózni...
 #184159  Szerző: Kovi02

Napok óta egy normális ES terjedés nem volt,az 50 mega pedig kb. olyan mint szeptemberben.
 #184150  Szerző: joe

Kovi02 írta:Ehhez gratulálok,530 log egy napon belül nem kis teljesítmény!
Érdekes,mennyit számít 100km,itt Szicília,Korzika teljesen kimaradt,török,libanoni vétel is alig volt,pedig a 15 elemes antennával néztem. :shock:
Köszi, a távolság közöttünk közelít a 150km-hez, amúgy korábban már megállapítottuk, hogy 50-60 km is sokat számít. Anno Jörg a Balaton északi partján végig loggolta Észak-Afrikát (Egyiptomtól Marokkóig), nekem a Bakony túloldalán semmi vételem nem volt...tényleg, idén nem írt Jörg, hogy itt lenne Magyarországon...
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 552