Bő egy héttel a verseny után, ha akkor nem is tettem meg, most, hogy valamennyire kihevertem, néhány mondatban összegezném az idei Eurovízióval kapcsolatos élményeimet, tapasztalataimat:
Nos a dalokról most nem nyilatkoznék, mindenesetre kíváncsian várom, mely dalokat kapják fel a magyar rádiók, tavaly a Class Fm játszott egy párat. Lenát, a Blue-t biztos játszani fogják.
Szavazás: Szlovákiában, Lengyelországban kicsit csalódtam (az ott élő szavazó magyarok ne vegyék magukra), érdekes, ha valóban blokkoltak szavazatokat, bár úgy gondolom manapság elég könnyen le lehetne bukni ilyennel, így nem igazán hiszek benne. Angliától, Németországtól is több pontot vártam volna, főleg, hogy utóbbinál díjat is nyert Kati.
Úgy gondolom, Kati jó volt, megtett a csapat minden tőlük telhetőt, a szimpátia-szavazással meg nem lehet mit kezdeni, kiküszöbölni. Kár, hogy csalódni kellett, túl nagyot álmodtunk, illetve ezt a fontos tényező felejtettük el, hogy itt ez is nagyon beleszól az eredmény alakulásába. Nem kell visszavonulni, most, hogy végre itt, hazánkban is nagy népszerűségre tett szert a verseny. Csak előbb el kell kezdeni a promózást, a dal kiválasztásának folyamatát. Bár lehet, sok néző csalódott egyszer s mindenkorra az Eurovízióban. De nem kell feladni!
A show… véleményem szerint nem volt nagy durranás, az előző években, de főleg tavaly sokkal jobban odatették magukat a rendezők. Tavaly pl. a Madconos produkció, kitekintés, a tánc nagyon ütött, idén még egy külső helyszínről történő bejelntkezés sem volt látható. A műsorvezetők kicsit feldobták néha a hangulatot, de amúgy szerintem sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni, ez csalódás volt számomra, persze nem voltam a helyszínen, így nem tudom, ott milyen volt a hangulat, ők mit éreztek az egészből, hogyan látják.
Mindezeken túl, bármennyire is csalódtam az eredmény miatt, a műsort továbbra is fantasztikusnak tartom, remek produkciók évről-évre, így nagy rajongó maradok továbbra is.
Katinak természetesen GRATU, ők valóban mindent megtettek... a többi pedig nem rajtuk múlott!