RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#170266  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:Amúgy arra van valakinek racionális magyarázata, hogy itt Fehérváron miért van ritkán normális tropo? Pl Szekszárdon is este nagyon durván felerősödtek az újvidéki adások kisrádióval nézve. Itt Fehérváron ilyen nincs... Csak annyi, hogy:
- Felerősödik az amúgy fű alatti jelszinttel jövő bajai Gong.
- Felerősödik RDS szintre az amúgy monoban kis zajjal itt lévő távolabbi szlovák (pl Poprád)
- Felerősödik RDS szinte a szintén monoban zajosan jövő RRACTUAL Nagyváradról

stb stb stb... És ezek is tetőantennával megfigyelhető változások.
Domborzat?
Itt sincsenek sűrűn normális troposzférikus terjedések,csak a pár 100km-en belüli adó lesz reggelente vehető,belgrádi,újvidéki helyi adások ilyenkor szépen szólnak,de más itt sincs,ill. nincs hegy,ami "takarna",abba az irányba. (meg a nagyszámú működő adóállomás).
Mondjuk a déli irányt kitakarja a liftház... De akkor a Gongnak sem kéne jönnie, de gyengén szól mindig. (88.7)

Dunaújvárosban is reggelente piszok módon felőrösödnek a dél-alföldi és vajdasági adók, sőt néha a románok is. A 96.4en egy szál dróttal fogtam Belényesből a Radio Prompt-ot! Ami már Trinitas...
 #170265  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Amúgy arra van valakinek racionális magyarázata, hogy itt Fehérváron miért van ritkán normális tropo? Pl Szekszárdon is este nagyon durván felerősödtek az újvidéki adások kisrádióval nézve. Itt Fehérváron ilyen nincs... Csak annyi, hogy:
- Felerősödik RDS szintre az amúgy monoban kis zajjal itt lévő távolabbi szlovák (pl Poprád)

Domborzat?
Itt sincsenek sűrűn normális troposzférikus terjedések,csak a pár 100km-en belüli adó lesz reggelente vehető,belgrádi,újvidéki helyi adások ilyenkor szépen szólnak,de más itt sincs,ill. nincs hegy,ami "takarna",abba az irányba. (meg a nagyszámú működő adóállomás).
 #170264  Szerző: LuciFerko

Amúgy arra van valakinek racionális magyarázata, hogy itt Fehérváron miért van ritkán normális tropo? Pl Szekszárdon is este nagyon durván felerősödtek az újvidéki adások kisrádióval nézve. Itt Fehérváron ilyen nincs... Csak annyi, hogy:

#170262  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Nálam is jött nemrég,csak RDS nélkül. 95,8 szokott jönni. Nálam Avala után a legerősebb a Radio 3 Belgrádból.
107,5 Újvidék nem szól? Itt reggelente kisrádióval is bejön,erősebb mint a 92,9 94,1.(azokkal mi lett?-tavaly nyáron RDS-sel szóltak,94,1-en most meg H-ban a szlovén 1-es jön, V-ben meg üres a freki)
95,8 szokott jönni Belgrádból...de a 107,5-re nem emlékszem, hogy vettem volna. A 107,4-en nagykikindai Radio S1 rendszeresen jön, ill. a 107,5-ön a román Europa FM Resicabányáról...
92,9 ill. a 94,1 jelenleg is zajszint felett van. Joe
Én a 107,4-et idén még nem vettem,ellenben a 107,5 minden reggel jól jön,napközben a 107,6 MR3 miatt hallgathatatlan,estére viszont újra visszajön. 92,9 94,1 itt nem jön,pedig mint írtam,1 éve még RDS+ST szóltak. Eltehették az adót a venaci toronyról? 87,7 90,5 97,2 100,0 onnan megy,RDS+ST is jönnek sűrűn,bár nem olyan erősek mint tavaly,de itt vannak. Kikinda is lényegesen gyengébb lett itt,RDS+ST vétellel jött még télen a 91,9 92,3 98,3 és még a 89,7 is itt volt,de most semmi.
 #170261  Szerző: joe

Kovi02 írta:Nálam is jött nemrég,csak RDS nélkül. 95,8 szokott jönni. Nálam Avala után a legerősebb a Radio 3 Belgrádból.
107,5 Újvidék nem szól? Itt reggelente kisrádióval is bejön,erősebb mint a 92,9 94,1.(azokkal mi lett?-tavaly nyáron RDS-sel szóltak,94,1-en most meg H-ban a szlovén 1-es jön, V-ben meg üres a freki)
95,8 szokott jönni Belgrádból...de a 107,5-re nem emlékszem, hogy vettem volna. A 107,4-en nagykikindai Radio S1 rendszeresen jön, ill. a 107,5-ön a román Europa FM Resicabányáról...
92,9 ill. a 94,1 jelenleg is zajszint felett van. Joe
 #170252  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:
joe írta:Szabadkai adókról annyit, hogy most reggel nálam a 92,5-ön az Újvidéki Rádiót lazán lenyomja a Play Belgrádból...101,1 BG2 viszont RDS-sel jön. Joe
Ahhoz akkor kellett az erős terjedés,itt már én is vettem a belgrádi Play Radio-t,igaz RNS2 adásszünetében. :D
Belgrádból még mi szólt?
Nagyon nem néztem, csak a PI: 0188 -on akadt meg a szemem, ez a 93,7 Radio Laguna Belgrád belvárosából...de már a reggeli terjedésnek vége...
Nálam is jött nemrég,csak RDS nélkül. 95,8 szokott jönni. Nálam Avala után a legerősebb a Radio 3 Belgrádból.
 #170251  Szerző: joe

Kovi02 írta:
joe írta:Szabadkai adókról annyit, hogy most reggel nálam a 92,5-ön az Újvidéki Rádiót lazán lenyomja a Play Belgrádból...101,1 BG2 viszont RDS-sel jön. Joe
Ahhoz akkor kellett az erős terjedés,itt már én is vettem a belgrádi Play Radio-t,igaz RNS2 adásszünetében. :D
Belgrádból még mi szólt?
Nagyon nem néztem, csak a PI: 0188 -on akadt meg a szemem, ez a 93,7 Radio Laguna Belgrád belvárosából...de már a reggeli terjedésnek vége...
 #170248  Szerző: Kovi02

Belgrádból még mi szólt?
 #170241  Szerző: joe

Szabadkai adókról annyit, hogy most reggel nálam a 92,5-ön az Újvidéki Rádiót lazán lenyomja a Play Belgrádból...101,1 BG2 viszont RDS-sel jön. Joe
 #170228  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Egy darabig nem mentek, majd mindegyiken csend volt. A 87.51 ez közeli autós transzmitter lesz.
Akkor szerintem jönne H-ban is. Pár hete olvastam az ES topicban egy bejegyzést,hogy Angliából vettek a 87,5-n egy magyar adást,szerintem az volt az,1 éve is ment. Valószínű vajdasági adó.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 541