A
adminisztrator írta:másrészt a Katasztrófavédelem és az OMSZ miért nem tett semmilyen megelőző lépést, miért nem adott ki semmilyen figyelmeztetést a problémát megelőzendő?
...nagyon is kiadták. Hozzánk már szerda este befutott, így a szokásos készenlétek helyett, a hosszú hétvégére 24 órás váltásban ügyelet rendeltek el országosan. Továbbá az ügyelet részére 4x4-es gépkocsikat kellett biztosítani a várható hóhelyzet miatt (mindez az egyik távközlési cégnél). Csütörtök 11 óra körül már egyértelmű volt, hogy mi lesz itt...a hatóságok helyében már délben le zártam volna az autópályákat, így nem rekedt volna a több száz gépkocsi kint. Megértem azt, hogy a hosszú hétvége miatt mindenki el akart volna jutni valahová, ki haza, ki épp el otthonról. Két hete még úgy volt, hogy 14-én este én is megyek családostól (három 6 év alatti gyerkőccel) a Kecskemét - Dunaújváros - Székesfehérvár - Győr útvonalon...ki tudja meddig jutottam volna. Évekkel ezelőtt Bécs és Sank Pölten között sikerült 16 órát állnom az autópályán egy hirtelen jött havazásban, egy baleset miatt beállt a forgalom, a felsózott fekete úttestet pár óra alatt 8-10 cm hó fedte be, aminek következtében a kamionok az emelkedőkön még hólánccal sem bírtak feljutni. A bebicskázott szerelvények mellett nem lehetett személyautóval sem elmenni, nem volt mit tenni, vártuk a "felmentő sereget". Joe