RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#170413  Szerző: pocsolya

Egy valamit ne felejtsünk el, kedves jelenlévők: 2010 óta gyakorlatilag minden újszülött rádió a Fidesz kreálmánya valamilyen szinten (előtte meg az MSZP-SZDSZ kormányok érdekcsoportjaié), két nagy különbség van a Rádió 1 és mondjuk a Fideszes hátszéllel induló ClassFM, Music FM, vagy épp a mostani Petőfi, és egy rakat helyi rádió közt:

1) A Rádió 1 vitathatatlanul profi, és ott szakmailag képzett, tapasztalt emberek ülnek, a rádiós szakma hazai legjobbjai. A Music FM, Class FM egy kalap szar volt, nevetne rajta bármilyen külföldi (akár román, ukrán stb.) rádió szakmai stábja, ahogy a hozzáértők nevettek is itthon. Dilettáns banda volt, de most is az még erre a kis időre. Rádiózni nem úgy kell.
2) Nem szövi át a politika a műsort, szabadon mondhat bárki bármit, a politika pedig oda kerül, ahova való egy ilyen rádióban: a reklámblokkokba.

Egyébként másra meg jelenleg nincs lehetőség. Nem tüd születni független rádió, és egészen 1996 óta nem nagyon tudott. A politikai ügyek, médiapolitika miatt nem a Rádió 1 a hibás. A stábja kihozta a legtöbbet belőle, és ez a legszabadabb a nagyobb elérésű rádiók közül.

Az pedig, hogy szakmailag rosszul csinálják, egy vicces érv, tekintettel arra, hogy ott is legyűrnek mindenkit, ahol kiélezett verseny van.
 #170412  Szerző: kukac

mikrofonos írta: Oké értem én a dolgot, és a rádió1 tényleg emblematikus képződménye a kormány médiapolitikájának. Ha ez máshol történik, hüledezünk, hogy "ilyen nincs..."
Viszont nekem azért egy kicsit furcsa, hogy egyesek zeneszámok szintjén írnak itt erről-arról, a mások hozzászólásaiban pedig a totál médiapolitika kerül terítékre. Arról nem is beszélve, hogy akkor - jó magyar szokás szerint - mindenből pártpolitikát csinálunk, ha kell, ha nem. És ez nem feltétlenül érdekel mindenkit, illetve nem akar MINDENÜTT erről olvasni.
Eszem azt az érzékeny lelkedet, nem, sajnos nem érted! Ide tartozik bármi, ami a rádió 1-hez kapcsolható - a "zeneszámok szintje" és a rádió 1 médiapolitikai szerepe is - és nem "mások" csinálnak ebből pártpolitikát, hanem pont hogy a rádió 1. Javaslom, hogy ha ezt ennyire zokon veszed, akkor csak így egyszerűen ugord át a szemeddel azt, ami nyomaszt és ne zavarjon, ha "mások" esetleg nem csak a decpacitóról, hanem másról is beszélgetnének! :)
 #170411  Szerző: mikrofonos

asr27 írta:
kukac írta:
mikrofonos írta:Bár ez az egész eszmecsere az Rádió 1 cím alatt zajlik, de itt már jónéhány hozzászólás óta a magyar rádiózás sőt a magyar belpol. sorskérdéseiről van szó. Az oldal szerkesztőit kérdezem: nem kéne az ilyen hozzászólásoknak egy külön helyet biztosítani?
A radio1-hez fokozottan köthető mindaz ami lentebb elhangzott, úgyhogy ha tetszik ha nem, maradjon csak itt.
Úgy van!
Oké értem én a dolgot, és a rádió1 tényleg emblematikus képződménye a kormány médiapolitikájának. Ha ez máshol történik, hüledezünk, hogy "ilyen nincs..."
Viszont nekem azért egy kicsit furcsa, hogy egyesek zeneszámok szintjén írnak itt erről-arról, a mások hozzászólásaiban pedig a totál médiapolitika kerül terítékre. Arról nem is beszélve, hogy akkor - jó magyar szokás szerint - mindenből pártpolitikát csinálunk, ha kell, ha nem. És ez nem feltétlenül érdekel mindenkit, illetve nem akar MINDENÜTT erről olvasni.
 #170410  Szerző: asr27

kukac írta:
mikrofonos írta:Bár ez az egész eszmecsere az Rádió 1 cím alatt zajlik, de itt már jónéhány hozzászólás óta a magyar rádiózás sőt a magyar belpol. sorskérdéseiről van szó. Az oldal szerkesztőit kérdezem: nem kéne az ilyen hozzászólásoknak egy külön helyet biztosítani?
A radio1-hez fokozottan köthető mindaz ami lentebb elhangzott, úgyhogy ha tetszik ha nem, maradjon csak itt.
Úgy van!
 #170407  Szerző: kukac

#170364  Szerző: Sakál

Van külön hely biztosítva mindkettőnek.
 #170361  Szerző: Tomi76

noartist írta:Na, végre! Egyszerre megy a Despacito a Rádió 1-en és a Music FM-en.

Így kell ezt! (nem)
Most meg a Rádió 1-en és a Petőfin ment 3 perces különbséggel a Subeme La Radio! :D :D(bocsi :P )
 #170315  Szerző: mikrofonos

Bár ez az egész eszmecsere az Rádió 1 cím alatt zajlik, de itt már jónéhány hozzászólás óta a magyar rádiózás sőt a magyar belpol. sorskérdéseiről van szó. Az oldal szerkesztőit kérdezem: nem kéne az ilyen hozzászólásoknak egy külön helyet biztosítani?
 #170314  Szerző: asr27

szabogabor10 írta:Nagyon jó a cikk, pontosan leírja mi folyik itt.
Ahogy nézem sajnos még mindig vannak akik nem látják (vagy nem akarják látni), mi folyik ebben a kibaszott országban. Nagyon szomorú.
Mindegy, nekem sikerült elvenni a kedvem, hogy magyar rádiókat hallgassak (reggelente esetleg, ha BP-en vagyok), pedig alapvetően fiatalságom ellenére szeretek rádiót hallgatni. Most is teszem, szerencsére sok jó külföldi rádió van, jó műsovezetőkkel, minimális bakizással, és folyamatos agymosó propaganda nélkül.
Pontosan!
 #170313  Szerző: patrikeskiss92

noartist írta:Más értelemben. De nincs ez az egész borzalom kicsit túltolva? Mert akárhova kapcsol az ember, ez megy 5 percen belül. Ez lenne a színes rádiós zenei paletta 2017-ben? Despacito orrba-szájba? Győzött a totális igénytelenség?
Igen, régen is voltak "nagy, megunhatatlan slágerek", de itt mintha végképp elszabadult volna a gyeplő.
A Despacito? De igen! Pont ezért nem hallgatok már nagyon mai zenéket. Ha más lehetőség nincs, akkor online hallgatok egy olyan rádiót, ahol Retro zenék szólnak rajta, (pl. Kék Duna RETRO), azon semmi esély arra, hogy megszólaljon ezen a mai "borzalom".
  • 1
  • 654
  • 655
  • 656
  • 657
  • 658
  • 1021