RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#115717  Szerző: mlaszlo

Attis írta: Én Digi műholdason HD-s beltérivel. Gyönyörű szép volt a kép.
Nem volt kint a HD-logo az adáson. (Állítólag csak a MindigTV által szponzorált műsorokra rakják ki.) Egyszer-kétszer átnyomtam a Mindig-re... Ég és föld... A Digi javára...
A közszolgálati mux a Mindig TV-n eléggé tele lett pakolva, felkerült az MTVA infó csatorna (aminek jelenlegi formájában semmi értelme, csak viszi a sávszélességet), kapott mindegyik csatorna eredeti hangsávot, ezek mind helyet foglalnak, így az m1 HD valószínűleg még kevesebb sávszélességet kap.
 #115714  Szerző: Attis

csokie írta:Végignéztem Androidon Mindigtv-s alkalmazással az eurovizios dalfesztet. Csak egyszer akadt meg, amúgy nagyon szépen bufferelés nélkül ment.
Én Digi műholdason HD-s beltérivel. Gyönyörű szép volt a kép.
Nem volt kint a HD-logo az adáson. (Állítólag csak a MindigTV által szponzorált műsorokra rakják ki.) Egyszer-kétszer átnyomtam a Mindig-re... Ég és föld... A Digi javára...
 #115710  Szerző: csokie

Végignéztem Androidon Mindigtv-s alkalmazással az eurovizios dalfesztet. Csak egyszer akadt meg, amúgy nagyon szépen bufferelés nélkül ment.
 #115523  Szerző: powerT

mimi írta:nemtom, olyan kézenfekvő lenne nekem 2013-ban, hogy digitálisan vágnak és onnan már nem írják ki analóg kazettára, hanem merevlemezről megy adásba.
bár három éve volt szerencsém a vezérlőből végignézni egy déli híradó lebonyolítását, még az időjárás-előrejelzéshez tartozó állóképet is SP-ről adták be...
Nincs igazából értelmes áron megfelelő adáslebonyolító a piacon. Mind tákolmány és körülményes. (Ne a rádiósból indulj ki, a tv mindig lemaradásban lesz a rádiós amutomatizáláshoz képest egy jó 10-15 évvel).

Amúgy a HD is "kazettás". HDCAM / HDCAM SR, ráadásul az egész MTV HDCAM-ezik, szóval 1440×1080 a felbontás, anamorfikus, azt húzza szét 1920×1080-ra a deck, mikor lejátszod. Ennyit a fullhd-ról. :)
 #115498  Szerző: mimi

nemtom, olyan kézenfekvő lenne nekem 2013-ban, hogy digitálisan vágnak és onnan már nem írják ki analóg kazettára, hanem merevlemezről megy adásba.
bár három éve volt szerencsém a vezérlőből végignézni egy déli híradó lebonyolítását, még az időjárás-előrejelzéshez tartozó állóképet is SP-ről adták be...
 #115497  Szerző: powerT

mimi írta:legjobban mondjuk azon döbbentem meg, hogy még mindig analóg betáról játsszák be az anyagokat
Ebben mi olyan megdöbbentő?:) Stabil, megbízható, elnyűhetetlen. A Digibeta is ugyanazoktól a betegségektől szenved, mint az SP, csak valamivel később jönnek elő ezek. Híradónál meg bőven elég 2 csatorna a hangnak. Bár gyanítom, hogy Digibeta deckről játszanak be, csak SP beta kazira írták az anyagot. Lehet, hogy nem volt más kéznél.
 #115490  Szerző: PooLee

A digitális technológia liberális huncutság, ebből kifolyólag ördögtől való, a végsőkig üldözendő, betiltandó, a neve lehetőleg nem is említendő!
 #115483  Szerző: mimi

legjobban mondjuk azon döbbentem meg, hogy még mindig analóg betáról játsszák be az anyagokat
 #115470  Szerző: Csongii

Ráadásul, ha jól értettem egy másik portálon a szövegből, akkor felvételről ment, tehát valaki elfelejtette kivágni. :lol:
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 235