Valoban zavarja a miklósi 96,4 de a hivatalos vételkörzetet tekintve nyilván nem.. 

Gr3g0ry írta:Ok, de ki a pék beszélt errőllorant38 írta: És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.Miklósra szerintem már esélytelen a vétel.
Szóval 4 adó is zavarja, egy szlovák, a kecskeméti, a törökszentmiklósi, meg a paksi helyi? Durva.
Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb lehetne a mostaninál is a hallgatottság, ha nem csak a belvárosban lehetne venni...
lorant38 írta: És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.Miklósra szerintem már esélytelen a vétel.
Szóval 4 adó is zavarja, egy szlovák, a kecskeméti, a törökszentmiklósi, meg a paksi helyi? Durva.
Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb lehetne a mostaninál is a hallgatottság, ha nem csak a belvárosban lehetne venni...
Kovi02 írta:Ha Pest-megyét nézzük, akkor a 106.5 nem jelent alternatívát, mert ott van Székesfehérvárról a Lánchíd a 106.6-on, ami szinte ellehetetleníti a vételét.
Délről ott a 106,5,keletről a 93,7 101,3 100,4 nyugatról meg ott lesz a 90,4,ezeket ott már lehet fogni,ahol a 96,4-et már nem. (esetleg ott van Gödöllő 93,6 amit elvihetnek).
Itt pl. északnak állított V-s antennával rendszeresen szólt reggelente a 96,4,szóval annyira rossz mégse lehet.(mondjuk az igaz,hogy akkor a 90,9 88,8 és a 94,2 állandó RDS+ST volt)
joe írta:Akkor itt a megoldás, fel kell rakni a Széchenyi hegyre, ha máshogy nem, frekvencia váltással!lorant38 írta:Ha Budapesten belül, a hivatalos vételkörzetben zavart az adás, az már jogalapot ad arra, hogy igényeljenek egy másik frekvenciát, pályázat nélkül. Anno így kerültek a 100,3-ról a 103,9-re is!Látom terjed a "hülyeség"...anno a 100,3 MHz a Széchenyi hegyről üzemelt, a Rádió 1 kérte a telephely módosítást a Citadellára, hogy a Bp belvárosában ("Nagykörúton" belül) javuljon a vétel - mert a főbb hirdetőik onnan vannak. Anno a HIF csak frekvencia cserével együtt járult ehhez hozzá. Akkor még Győr mellett laktam, a 100,3-mat ott is tudtam venni, a 103,9-et Citadelláról már nem, sőt akkor a budai oldalon lévő hallgatókat is elvesztették. Amint a Juventus megnyerte a 103,9-et, az "adót" átköltöztették a Széchenyi-hegyre - dél-keleti irányított sugárzással Székesfehérvár, Kecskemét, Szolnok határáig vehető az adásuk. A 96,4 Roxy Rádió is nagyon kis körzetben volt vehető, ennek ismeretében pályázta meg a Rádió 1 is a frekvenciát. Amúgy Bp-en a 98,6 MHz még jó frekvencia egy Széchenyi-hegy vagy Hármashatár-hegy telephelyel...Joe
Kovi02 írta:Délről ott a 106,5,keletről a 93,7 101,3 100,4 nyugatról meg ott lesz a 90,4,ezeket ott már lehet fogni,ahol a 96,4-et már nem. (esetleg ott van Gödöllő 93,6 amit elvihetnek).lorant38 írta:És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.Kovi02 írta:[qHa a Gong ki is esne, akkor még mindig ott van a szlovák rádió, dél felől meg terjedésekkor ott a Fortuna is a 96.3-on.A Gong a 96,5-n igen gyenge dél felé,én még nem fogtam itthon,pedig északnak/keletnek néz a két antennám,de az újvidéki elnyomja(pedig Újvidéknek háttal alig szól a 96,5)
De a 96.4 most alapból is gyenge, Nagytétényben a Szoborpark környékén is nehezen jön már. A 7-es út felé nagyon hamar legyengül, még bőven Budapesten belül.
Soltvadkert után szokott autóban megjelenni a Gong,kb. Bócsától szól RDS-sel,tehát lehetne még bőven délnek állítani.
A Fortuna is északnak lehet állítva,Kiskőrösnél még jön,de aztán semmi,itthon irányba állított antennával is csak egy nagyon erős terjedésnél jött RDS.
RadioFan írta:Az a baj, a 96.4 már Budakeszin is alig jön, bár az M7-en Velencéig jól szól, utána már úgyis ott van a Fehérvári. Sokan írtátok, hogy Érden is siralmas. Megnéztem,egy jobb tunerrel is zavaró.Érdekes,a 96,4 autóból még Seregélyesnél(Fehérvár alatt pár km-mel) is RDS-sel jön. A 90,4 meg szólni fog szerintem Érden is. Mondjuk az lenne szerencsésebb,ha áthelyeznék a 96,4 antennáját a város déli felére,ha lehet.(Száva utca?-onnan le lenne fedve az agglomeráció déli,keleti része-)
Egyébként a 98.6-ot most pályáztatják.