RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#169248  Szerző: Nightman

Valoban zavarja a miklósi 96,4 de a hivatalos vételkörzetet tekintve nyilván nem.. :)
 #169246  Szerző: lorant38

Gr3g0ry írta:
lorant38 írta: És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.

Szóval 4 adó is zavarja, egy szlovák, a kecskeméti, a törökszentmiklósi, meg a paksi helyi? Durva.

Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb lehetne a mostaninál is a hallgatottság, ha nem csak a belvárosban lehetne venni...
Miklósra szerintem már esélytelen a vétel.
Ok, de ki a pék beszélt erről :question:
 #169245  Szerző: Gr3g0ry

lorant38 írta: És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.

Szóval 4 adó is zavarja, egy szlovák, a kecskeméti, a törökszentmiklósi, meg a paksi helyi? Durva.

Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb lehetne a mostaninál is a hallgatottság, ha nem csak a belvárosban lehetne venni...
Miklósra szerintem már esélytelen a vétel.
 #169242  Szerző: LuciFerko

A 90.4 eléggé komplikált lesz.
-Nem szólhat be Fehérvárra
-BP felé korlátozni kell

Ergo kb DK irányba lesz állítva Dunaújváros felé.
 #169240  Szerző: mlaszlo

Kovi02 írta:
Délről ott a 106,5,keletről a 93,7 101,3 100,4 nyugatról meg ott lesz a 90,4,ezeket ott már lehet fogni,ahol a 96,4-et már nem. (esetleg ott van Gödöllő 93,6 amit elvihetnek).
Itt pl. északnak állított V-s antennával rendszeresen szólt reggelente a 96,4,szóval annyira rossz mégse lehet. :D (mondjuk az igaz,hogy akkor a 90,9 88,8 és a 94,2 állandó RDS+ST volt)
Ha Pest-megyét nézzük, akkor a 106.5 nem jelent alternatívát, mert ott van Székesfehérvárról a Lánchíd a 106.6-on, ami szinte ellehetetleníti a vételét.
A 90.4 lehet segíteni fog, de majd élesben derül ki mennyire, ugyanis ott van mellette a Citadelláról a 90.3-on a Tilos, valamint Úzdról a Petőfi is eléggé erős szokott lenni a 90.3-on.
 #169239  Szerző: lorant38

joe írta:
lorant38 írta:Ha Budapesten belül, a hivatalos vételkörzetben zavart az adás, az már jogalapot ad arra, hogy igényeljenek egy másik frekvenciát, pályázat nélkül. Anno így kerültek a 100,3-ról a 103,9-re is!
Látom terjed a "hülyeség"...anno a 100,3 MHz a Széchenyi hegyről üzemelt, a Rádió 1 kérte a telephely módosítást a Citadellára, hogy a Bp belvárosában ("Nagykörúton" belül) javuljon a vétel - mert a főbb hirdetőik onnan vannak. Anno a HIF csak frekvencia cserével együtt járult ehhez hozzá. Akkor még Győr mellett laktam, a 100,3-mat ott is tudtam venni, a 103,9-et Citadelláról már nem, sőt akkor a budai oldalon lévő hallgatókat is elvesztették. Amint a Juventus megnyerte a 103,9-et, az "adót" átköltöztették a Széchenyi-hegyre - dél-keleti irányított sugárzással Székesfehérvár, Kecskemét, Szolnok határáig vehető az adásuk. A 96,4 Roxy Rádió is nagyon kis körzetben volt vehető, ennek ismeretében pályázta meg a Rádió 1 is a frekvenciát. Amúgy Bp-en a 98,6 MHz még jó frekvencia egy Széchenyi-hegy vagy Hármashatár-hegy telephelyel...Joe
Akkor itt a megoldás, fel kell rakni a Széchenyi hegyre, ha máshogy nem, frekvencia váltással!

Nekem régen egyedül a Sztár FM volt problémás a körúton belül, meg kevesen emlékeznek rá, a Rádió C is. Laktam is ott és kocsiban is néztem. A Rádió 1-el a 100,3-on sose volt bajom.

De most az agglomerációban elégtelen a vétel, marad a Music FM.
 #169238  Szerző: lorant38

Kovi02 írta:
lorant38 írta:
Kovi02 írta:[qHa a Gong ki is esne, akkor még mindig ott van a szlovák rádió, dél felől meg terjedésekkor ott a Fortuna is a 96.3-on.
De a 96.4 most alapból is gyenge, Nagytétényben a Szoborpark környékén is nehezen jön már. A 7-es út felé nagyon hamar legyengül, még bőven Budapesten belül.
A Gong a 96,5-n igen gyenge dél felé,én még nem fogtam itthon,pedig északnak/keletnek néz a két antennám,de az újvidéki elnyomja(pedig Újvidéknek háttal alig szól a 96,5)
Soltvadkert után szokott autóban megjelenni a Gong,kb. Bócsától szól RDS-sel,tehát lehetne még bőven délnek állítani.
A Fortuna is északnak lehet állítva,Kiskőrösnél még jön,de aztán semmi,itthon irányba állított antennával is csak egy nagyon erős terjedésnél jött RDS.
És ahogy nézem a RadioSite-on a frekvencia listát, egy törökszentmiklósi adó is zavarhatja, az pont a 96,4-en ad.

Délről ott a 106,5,keletről a 93,7 101,3 100,4 nyugatról meg ott lesz a 90,4,ezeket ott már lehet fogni,ahol a 96,4-et már nem. (esetleg ott van Gödöllő 93,6 amit elvihetnek).
Itt pl. északnak állított V-s antennával rendszeresen szólt reggelente a 96,4,szóval annyira rossz mégse lehet. :D (mondjuk az igaz,hogy akkor a 90,9 88,8 és a 94,2 állandó RDS+ST volt)[/quote]

Most mondom, hogy bejártam a környéket és teszteltem, a 96,4 hevesi, egri frekvenciával egyáltalán nem ér össze!!
 #169230  Szerző: RadioFan

Találtam pár szignált, leendő rádiós műsorvezetőknek tökéletes gyakorlásra! http://topformat.nl/package/94/hungary-for-jingles
Plusz egy kis érdekesség, a R1 által megpályázott/megnyert frekik:

Békéscsaba 88.9
Derecske 94.7
Esztergom 98.1
Hajdúböszörmény 98.9
Hajdúnánás 93.3
Hajdúszoboszló 100.6
Derecske 94,7
Kaposvár 99.9
Keszthely 99.4
Nagykanizsa 95.6 (?)
Tatabánya FM 96.7
Velencei-tó FM 90.4
Veszprém FM 90.6
 #169224  Szerző: Kovi02

RadioFan írta:Az a baj, a 96.4 már Budakeszin is alig jön, bár az M7-en Velencéig jól szól, utána már úgyis ott van a Fehérvári. Sokan írtátok, hogy Érden is siralmas. Megnéztem,egy jobb tunerrel is zavaró.
Egyébként a 98.6-ot most pályáztatják.
Érdekes,a 96,4 autóból még Seregélyesnél(Fehérvár alatt pár km-mel) is RDS-sel jön. A 90,4 meg szólni fog szerintem Érden is. Mondjuk az lenne szerencsésebb,ha áthelyeznék a 96,4 antennáját a város déli felére,ha lehet.(Száva utca?-onnan le lenne fedve az agglomeráció déli,keleti része-)
 #169223  Szerző: RadioFan

Az a baj, a 96.4 már Budakeszin is alig jön, bár az M7-en Velencéig jól szól, utána már úgyis ott van a Fehérvári. Sokan írtátok, hogy Érden is siralmas. Megnéztem,egy jobb tunerrel is zavaró.
Egyébként a 98.6-ot most pályáztatják.
  • 1
  • 670
  • 671
  • 672
  • 673
  • 674
  • 1022