RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#169061  Szerző: Nightman

lorant38 írta:A miskolci is több, mint egy percet késik, összehasonlítottam a streammel. Nagyon kellemetlen! Ezt pl. Balázsék hogy fogadhatják?

Egy élő morning shownál szerintem nagyon fontos, hogy az adott pillanatban hallja a hallgató a tartalmat, pont amikor a műsorvezetőtől elhangzik. Ettől élő a műsor, együtt "lélegzik" a hallgatókkal. De egy betelefonálót is összezavarhat a késés. Heves egy kisváros, ott még nem is annyira ciki, de Miskolc?? Állítólag az a második legnagyobb városunk, lekörözte Debrecent!

2017 van és nem lehet ezt megoldani??? Már van olyan net, amin 10 másodperc alatt egy egész filmet le tölteni a világ másik pontjáról!

Máshol is van késés, vagy csak a hevesin és miskolcin?
Azt tudom, hogy a fehérvári, egri nagyjából szinkronban van, ezeket teszteltem.
Heves kisváros valóban de a vételkörzete jóval nagyobb mint pl Abádszalók vagy Tiszafüredé..
Nem tudom stimmel e a hivatalos Erp,de itt Bp felé fordított 5 elemes antennával rds stdreo.
Csak a 93.6 nagykőrösi adó szól rá egy picit..
De valóban,nemcsak a reggeli show-nál gáz ez hanem a betelefonálós játékoknál.
Akik "késős" frekiket hallgagnak az esélytelenek nyugalmával indulhatnak.. :D
Ez gáz.
 #169058  Szerző: lorant38

A miskolci is több, mint egy percet késik, összehasonlítottam a streammel. Nagyon kellemetlen! Ezt pl. Balázsék hogy fogadhatják?

Egy élő morning shownál szerintem nagyon fontos, hogy az adott pillanatban hallja a hallgató a tartalmat, pont amikor a műsorvezetőtől elhangzik. Ettől élő a műsor, együtt "lélegzik" a hallgatókkal. De egy betelefonálót is összezavarhat a késés. Heves egy kisváros, ott még nem is annyira ciki, de Miskolc?? Állítólag az a második legnagyobb városunk, lekörözte Debrecent!

2017 van és nem lehet ezt megoldani??? Már van olyan net, amin 10 másodperc alatt egy egész filmet le tölteni a világ másik pontjáról!

Máshol is van késés, vagy csak a hevesin és miskolcin?
Azt tudom, hogy a fehérvári, egri nagyjából szinkronban van, ezeket teszteltem.
 #169057  Szerző: Kovi02

Nightman írta:
djlacee írta:A mosonmagyaróvári adó kb 10mp előnyben van Sopronhoz és Győrhöz képest, utóbbi kettő pedig körülbelül fél másodpercben tér el csak egymástól. Ja és Móvár AF vált Sopronra
Az semmi ahhoz képest hogy a 96,4 budapesti frekihez legalább 2 perc csúszásban van a hevesi 93,7.
De hogy az hogy sikerül....
Egyébként a studió,rádió hangminőségét igen jónak mondanám,kár hogy ez az általam hallható adók közúl csak a budapesti adóról mondható el,a többi finoman szólva is pocsék.. Úgymint
93,7 -Heves
106,5 -Dunaföldvár
88,7 - Tiszafüred
89,2 -Abádszalók
101,3 -Eger
2016 novemberében még fél órás csúszás volt a 93,7-en,tehát akkor legalább történt változás. :D (akkor a nyíregyi meg a miskolci nagyjából rendben volt)
 #169055  Szerző: lorant38

RadioFan írta:Nem, sem a konkurenciánál, sem az R1-nél nem vagyok érdekelt :) Az viszont tény, hogy amikor vettem az autót, kívánni nem mertem ilyen antennát a tetejére! Szinte biztos, hogy az előző tulaj cserélte a gyárit.
A 90.4 szerintem pár héten belül esedékes. De azért hagyjuk meg, a mostani frekik is elég jól lefedik az M7-et.
Csakhogy az átlag hallgató nem viseli el a sistergést, inkább elkapcsol. Talán reggel nagyobb a tolerancia, de 10-től, amikor nagyon hasonló a konkurenseknél a kínálat (mai zene), simán elkapcsolnak, és nem biztos, hogy visszatekernek mondjuk Fehérvárnál.

A másik meg, hogy az átlag hallgatónak szar tunere van, autóban is.
 #169054  Szerző: Nightman

tams90 írta:Beszéljünk egy picit a Nyíregyházi 91.1-ről is. Már hónapok óta jelezzük nekik,hogy Dél,Dél-Kelet irányában 15 km után már szinte teljesen elnyomja a 91.0 RRACTUAL. :( Az adás pedig néha halk,aztán hírtelen felhangosodik majd vissza. Munkából hazafelé Nyíregyházáról már Nagykállóban elkapcsolunk mert élvezhetetlen.
Pedig az R1-esek ügyelnek rá hogy normális adókkal és antennákkal szóljanak.
A hatóság meg a /helyi adóknál eddig nem tapasztalt/ lehető legnagyobb vételkörzetre..
 #169053  Szerző: Nightman

djlacee írta:A mosonmagyaróvári adó kb 10mp előnyben van Sopronhoz és Győrhöz képest, utóbbi kettő pedig körülbelül fél másodpercben tér el csak egymástól. Ja és Móvár AF vált Sopronra
Az semmi ahhoz képest hogy a 96,4 budapesti frekihez legalább 2 perc csúszásban van a hevesi 93,7.
De hogy az hogy sikerül....
Egyébként a studió,rádió hangminőségét igen jónak mondanám,kár hogy ez az általam hallható adók közúl csak a budapesti adóról mondható el,a többi finoman szólva is pocsék.. Úgymint
93,7 -Heves
106,5 -Dunaföldvár
88,7 - Tiszafüred
89,2 -Abádszalók
101,3 -Eger
 #169049  Szerző: tams90

Beszéljünk egy picit a Nyíregyházi 91.1-ről is. Már hónapok óta jelezzük nekik,hogy Dél,Dél-Kelet irányában 15 km után már szinte teljesen elnyomja a 91.0 RRACTUAL. :( Az adás pedig néha halk,aztán hírtelen felhangosodik majd vissza. Munkából hazafelé Nyíregyházáról már Nagykállóban elkapcsolunk mert élvezhetetlen.
 #169048  Szerző: RadioFan

Nem, sem a konkurenciánál, sem az R1-nél nem vagyok érdekelt :) Az viszont tény, hogy amikor vettem az autót, kívánni nem mertem ilyen antennát a tetejére! Szinte biztos, hogy az előző tulaj cserélte a gyárit.
A 90.4 szerintem pár héten belül esedékes. De azért hagyjuk meg, a mostani frekik is elég jól lefedik az M7-et.
 #169045  Szerző: LuciFerko

szerintem a 90.4 még nem indul, kell neki 1-2 hónap.
A 103.8 lényegesebben rosszabb volt! Kb egy éve V polár van a H helyett, így már szelektív tunerrel Siófokig szépen szól. BP felé pont a Sláger miatt árnyékolva is van. Kb Veszprém fele néz az antenna.
 #169044  Szerző: lorant38

RadioFan írta:
adam1400 írta:
lorant38 írta:Nyaralásra menet végig a Rádió 1 szólt, hát, kelleni fog az a velencei-tavi frekvencia, az tuti. A 96.4 már Érden elkezdett vállalhatatlanná válni, aztán visszajön néha-néha, de a fehérvárit nagyon zavarja valami a Velencei-tónál, így több kilométeren élvezhetetlen az adás.

Tök érdekes, mert annak idején a Roxy Rádió végig szólt, kb Dinnyésig, és Érden se volt vele semmi baj. Pedig ha jól tudom, a Gellérthegyről ment az is.
Feri oldalán célozgat a 90,4-re; lehet már holnaptól ott is fogható lesz?
Nekem érdekes, de a 96.4 Fehérvárig jó volt. De a 103.8 a Váli Völgynél már tökéletesen szól, nekem nem zavarja a 103.9 Sláger FM (talán az lehetett a gond). Láttam én is Feri fb-bejegyzését, holnap úgyis arra felé járok, szóval hamarosan megtudjuk :)
Biztos akkor valami csodatunered van, vagy a konkurenciában vagy érdekelt.

A 96.4 maximum úgy szól el Fehérvárig, hogy már csak zümmög, épp, hogy felismerhetően. A 103.8 pedig már a Kék Duna idejében se volt élvezhető a Velencei-tavon.
  • 1
  • 675
  • 676
  • 677
  • 678
  • 679
  • 1022