mlaszlo írta:LuciFerko írta:
Kérdés, hogy a Gong van-e korlátozva észak fele. Délre meddig szól?
Ha a Gong ki is esne, akkor még mindig ott van a szlovák rádió, dél felől meg terjedésekkor ott a Fortuna is a 96.3-on.
De a 96.4 most alapból is gyenge, Nagytétényben a Szoborpark környékén is nehezen jön már. A 7-es út felé nagyon hamar legyengül, még bőven Budapesten belül.
Egy ideig fel se tűnt, hogy ilyen súlyos a helyzet, de miután itt olvastam, teszteltem, és valóban a legtöbb irányban (úton) siralmas a vétel sajnos. Persze a rádió rajongóknak elfogadható egy kis sercegés, de nem hiszem, hogy az átlag "felhasználó" ne tekerne el. Talán csak az M2-es, 2-es főúton mondható megfelelőnek hosszú kilométereken át. Az azért nevetséges, hogy a Karc FM meg a Klasszik Rádió kiváló az agglomerációban, és ugyanonnan sugároznak, mint a Rádió1, ami meg egyenesen siralmas ezen a frekvencián! Gondoltam, legalább a régi 103,9 vételkörzete meglesz, de nem, nincs.
Kimondható szerintem, a 96,4 nem alkalmas arra, hogy egy országos hálózat "fő" frekvenciája legyen, csak egy kis, helyi rádiónak valami tematikus műsorral, ami csak a belvárost érdekli (pl jazz). Ha ilyen tempóban tudnak terjeszkedni, ezt vajon hanyagság miatt nem "intézik el", vagy tényleg nem tudják?
Egyszer régen már sikerült, mint írtam. Ha jól tudom, pályázat nélküli frekvenciacserével. Miért ne lenne jó nekik a Klubrádió vagy a Radio Café régi frekije, a 95,3 illetve 98,6? Azokat én régen még Veszprémben és Kecskeméten is hallottam, de talán tovább is szólnak.
Pont Vajna ne tudná elintézni? Ne már!