RADIOSITE Fórum

• Informatika

#130112  Szerző: joe

"kukac" legyen igazad. :) ...pár hozzászólással korábban valaki ajánlotta az "Orion ht585" modern házimozi erősítőt. Nem rég javítottam egyet, épp modernnek nem mondható D2030A integrált áramkörökkel van szerelve. Joe
 #130103  Szerző: kukac

Nem akarom nagyon degradalni a legendas elektronikakat, de eppen most nyugdijaztunk egy "a"-osztalyu pioneer erositos/jamo hangfalparos kontrollmegoldast, amit hangminosegben leszolt egy 15eFt-os genius haromutas aktiv hangfalpar. A par-tizev megtette a hatasat, az ilyen oreg cuccokban az osszes elkot, felvezetot cserelni kellene hogy az eredeti hangminoseget visszakapja, a hangfalakban levo keresztvaltoknak szintugy ez a helyzet, a membranok mechanikai faradasa, stb. Ezek ipari hulladekok mar.
 #130100  Szerző: joe

Az én hozzáállásom, hogy ezeket a pici aktív hangfalas szerkezeteket kerülöm. Egy jó fejhallgató mellett monitorozásra két Orion HS-500 típusú hangfalat használok. A hangfalakat egy házi építésű 2x15W-os "A osztályú" végfok hajtja, a végfokot a hangkártya. Nálam az előfok, a keverő ill. átkapcsoló a "számítógép". Ha a használt eszközök piacán körülnézel, egy pár működő HS-282 hangfalat 5eFt körüli áron kaphatsz ill. most láttam hozzá való erősítőt és rádiót (Orion SE 1025 erősítő és ST 1025 AM-FM tuner) szintén 5eFt-ért...azt nem írtad, mennyit költenél rá, ill. mennyi helyed van a cuccot elhelyezni, de lehet az utóbbi miatt az aktív hangfal praktikusabb. Joe
 #130099  Szerző: kukac

Tehat ha jol ertem vegyeshasznalatu lesz es ez lesz a hazimozihoz is...
 #130094  Szerző: asimov

A rádió -ami most mindent hangosít- csak tuner lesz a jövőben, saját hangszórókkal.
A felvétel monitorozása mellett (bemenet választóval) az aktív hangfal hangosítja majd ki a tv-t is. (értelemszerűen magát a számítógépet is)
kukac írta: csak pusztán az érdeklődés végett: minek mélynyomó egy monitorhangfalhoz?
 #130093  Szerző: asr27

kukac írta: csak pusztán az érdeklődés végett: minek mélynyomó egy monitorhangfalhoz?
Szerinted minek? Nem jobban szól a pc-n lejátszott zene, vagy film, ha van mélynyomó?
Ráadásul, aki videójáték szoftvereket is futtat a pc-jén, annak is jól jön, ha nem egy mezei, stereo hangszórópárt köt rá a számítógépére.
 #130087  Szerző: kukac

asimov írta:Jól néz ki és a mélynyomó mérete is rendben van... vatera-n van eladó (elvileg). Kösz!
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 71871.html
noartist írta: ajánlanám az orion ht585-öt,de már nem kapni sehol. :S
anno 17E-ért vettem,szédületesen jól szól.
csak pusztán az érdeklődés végett: minek mélynyomó egy monitorhangfalhoz?
 #130084  Szerző: asimov

Jól néz ki és a mélynyomó mérete is rendben van... vatera-n van eladó (elvileg). Kösz!
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 71871.html
noartist írta: ajánlanám az orion ht585-öt,de már nem kapni sehol. :S
anno 17E-ért vettem,szédületesen jól szól.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 330