Éva3980 írta:
Ki vagy? Te derék, rendes EMBER!
Hogy ezen a fórumon jót is lehet írni. Amit közzé tettél, most ülök, de ha nem ültem volna, biztosan leülök. Ez bizony nagyon meglepett. Ezek szerint nem is olyan rossz, amit csinálunk. Hálásan köszönöm, hogy mellénk álltál.
Véleményem szerint lehet jót is írni, mert miért ne, de ha nincs jó, vagy nagyon kevés a jó, akkor nehéz lesz.
Azért nem kell nagyon elbízni magunkat - bár nem tudom kit tisztelhetünk Eva3980 személyében, de ha a rádió egyik munkatársát vagy vezetőjét, akkor főleg nem - mert nagyon sok javítani való akad még. Ami nem feltétlenül pénz kérdése, hanem egyszerűen csak AKARAT.
Egyetértek a többiekkel, centerwebbel, hogy az arculat olyan amilyen. Semmilyen. Nincsenek egységes szignálok, nincsen egy egységes hang, amiről meglehetne ismerni a rádiót, nincsenek frappánsan megírt szignálszövegek. Úgy gondolom ez nem pénz kérdése, ennél még egy kisközösségi rádió is többet tud és többet mutat is! Nem kell messzire menni, talán BAZ megyében van a legtöbb kisközösségi rádió az országban, némelyikük arculatilag országos rádióban is megállná a helyét (pl. Miskolc - Rádió Avas, Rádió Eper .. stb.). Nekik honnan van pénzük? Sehonnan. Non-profit alapon működnek. Amit csinálnak abba beleadnak apait anyait. Ezt megtudná a Rádió Aktív is csinálni. Nem kellenek színészek, nem kellenek drága szignálhangok. Ahogy olvasom lentebb centerweb is felajánlotta segítségét például és gondolom más is szívesen segítene rajta kívül. Meg kell nekik adni a lehetőséget, így működnek a kisközösségi rádiók is, a rádiózás iránti szeretet néha többet és jobbat tud mutatni, mint a pénzért dolgozó színészek vagy szignálhangok.
Elindult a rádióban a kívánságműsor. Meg kell nézni, 1 hónapja megy és van kb. 30 kívánság a neten. Ebből le lehet szűrni a hallgatottságot valamilyen szinten. A másik dolog még, kevés a reklám? Vajon miért? A hirdetők többsége nem kész reklámmal megy oda, hanem csináltatni is szeretné. De a Rádió Aktív ebbe se tud segíteni nekik, mert nincs reklámhangjuk, reklámkészítő gárdájuk, így bevallom én sem szívesen hirdetnék, egy frappáns rádióreklámspotnak nagy ható ereje van. De ha mindegyik reklámot ugyanaz a személy mondja, az csak összefolyik, nincs értelme.
Mégegyszer, nem fikázás és szídásképp írtam le ezt, amit leírtam. Mindössze segítő jószándékként. Mert tudjuk, a negatív kritika mindig építőjellegű, legalábbis remélem.