RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#89258  Szerző: asimov

Az itteni "tacsko"-ban van szuk 20E Ft-ert Sony CDX-GT26 autoradio. Csak a letoltheto "szaraz" muszaki adatok alapjan, a tunerja egy hajszallal -de tenyleg minimalis mertekben- gyengebb minosegu, mint a pld. csucsmodellnek szamito MEX-DV1700U tunerje. A GT26-ra mondhatjuk azt, hogy az ar/ertek aranya miatt jo vetel lehet, es hat a Sony azert nagyon vacakot -gazdasagi valsag ide vagy oda- talan nem dob piacra.

2010-es gyartasu Clarion-hoz volt meg szerencsem, hogy ugymondjam.. A tuner erzekenysege meglepett, nagyon jo volt, azonban a szelektivitas joindulattal is gyenge/kozepes volt. Nem jott be a gep hangzasa, meg audio cdrol sem: a hangszinszabalyzokkal nem sikerult elvezheto hangzast beallitani, pedig probalkoztunk szorgalmasan. Nem a hangszorok voltak rosszak, mert a blau-mal sikerult melyhangzast is kicsalni beloluk.
Emellett a Clarion-nak, mar vadonatuj allapotaban sem volt eppen preciz az elolap rogzitese, ami nagyon nem jo jel.
 #89256  Szerző: zenefalo

LuciFerko írta:
zenefalo írta:
LuciFerko írta:Mi a véleményetek erről a fejegységről?
http://c-sale.hu/index.php?akt_menu=30& ... =reszletek

megéri az árát? Még nem találkoztam ezzel a márkával.
Nekem volt ilyen az autóban,de a hangzásképével nem voltam kibékülve,nem elég tiszta,pluszba a tuner érzékenysége is csapnivaló! :punch:
Akkor felejtős :ayfkm:
Nem ajánlom,kicseréltem Alpine-ra,sokkal tisztább a hangja,igaz kártyaolvasó nincs,de usb van. Egy hibája van,legalábbis nálam, van amikor nem lehet bekapcsolni,csak a reset gomb benyomása után,de akkor minden beállítás törlődik. A tunerje átlagos érzékenységű. Így néz ki: http://autohifibolt.hu/index.php?P=term ... ejegys%E9g
 #89253  Szerző: LuciFerko

zenefalo írta:

Nekem volt ilyen az autóban,de a hangzásképével nem voltam kibékülve,nem elég tiszta,pluszba a tuner érzékenysége is csapnivaló! :punch:
Akkor felejtős :ayfkm:
 #89251  Szerző: zenefalo

#89244  Szerző: asimov

LuciFerko írta:Amit linkeltem lejjebb Blau rádiót az szerinted milyen?
Van itt nemi gubanc a webaruhazban, mert a szoveg es kep nem passzol: a foton 'Atlanta 110' van... ami ugye nem a 'Madrid 210'...
Latatlanba hadd ne mondjak velemenyt.. de azt nem hiszem, hogy nagyon mellenyulnal vele. Ami nem tetszik benne, az az, hogy az RDS>RT-ket nem irja ki, legalabbis a gyari leiras alapjan. Nem utolso dolog am az, hogy amikor egy zeneszam megtetszik, akkor ott frissiben mindjart az eloadot/szamcimet is megtudod.. :)
Ha mar benne van az RDS kepesseg, akkor mi a turoert hagyjak ki ezt egy autoradiobol..? :(

Sokaig (en is) uj Atlanta 110-et nezegettem, de nem birtam megszponzoralni, igy lett vegul Vatera-rol a hasznalt Malaga CD36, es nagyon jo vasarnak bizonyult a gep. Ezen meg 6 program gomb van, de rejtely az, miert lett 5 a programgomb az ujabb blau-kon.. persze ott van az FM1, FM2... memoria, ami mar (ot gombbal) 10 programhely, de ez a "szorzozas" talan nem annyira kenyelmes.
 #89241  Szerző: csokie

Én két típusú Blau fejegységgel találkoztam, egyik még csak kártyával volt indítható. (2000 évek eleje)
A másik meg ami havernak van/volt. A típusára egyiknek sem emlékszem.
De hadd kérdezzem meg: minden autórádión 6 betárolási lehetőség van az előlapon, a Blau miért csinál még mindig 5-öt? :(
 #89238  Szerző: asimov

Fonokom autojaban (Ford) a gyari Sony autoradiot egyszer javittatni, aztan cserelni kellett, mindketszer szimpla audiolemez be nem olvasasa miatt. Aztan Sony-t epitettett be, es nem volt jobb, mint a gyari gep es raadasul ket honap utan elkezdett nem beolvasni szimpla audiolemezeket... Ugyanezeket az audiolemezeket, az ezereves Aiwa asztali hifi-m gond nelkul olvasta. Megsem szidom a Sony-t, mert ezzel egyutt is mervado gyarto!
Most Blaupunkt uzemel ugyanott (fonokom nem dx-el, csak ez tetszett meg neki) es ennek hatarozottan jobban dolgozik a vevoje, mint az elozo (mar nem gyari) Sony autoradioe. Hangra talan tenyleg nem szol olyan szepen, mint a Sony szolt. Audio cd-k beolvasasa talan 2 masodperc, mp3-as lemezek gyokerenek a beolvasasa sem tobb. USB/pendrive-on levo mp3 fajlokat, atkapcsolas utan gyakorlatilag azonnal elkezdi lejatszani.
HI-CUT funkcio:
Az automata HI-CUT valoszinuleg kikapcsolhato (legalabbis a Malaga CD36-ban igy van) amugy meg zsenialis dolog maga a funkcio, ugyanis nem kapok "fulzsibbadast" akkor, amikor gyenge, zajos adokat hallgatok huzamosabb ideig. :)

Az, hogy az egyik autoradio ugyanabban az autoban jobb jelet produkal, mint egy masik, nem feleltetlenul a tuner minosege miatt van.
Sajnos, az autogyartok nemigen foglalkoznak az antennakkal/koaxokkal (foleg az alsokategorias modellekben), ezert ahany autogyar, annyifele koaxkabel/antennaillesztes adodik (raadasul idonkent valtoznak a beszallitok is...) szoval az a bizonyos antennaoldali 75 Ohm ritkan annyi, marpedig a pld. Blaupunkt-ok antennabemenetei kifejezetten erre a 75 ohm-ra vannak belove.
Ehhez kepest a Sony autoradiok antennabemenetei 85..90 Ohm korul vannak es ha az auto antenna/koax impedanciaja veletlenul ehhez illeszkedik jobban, akkor -ertelemszeruen- ez a tuner jobb vetelt produkal. Maskeppen: amekkora elteres van az antennakoax tenyleges impedanciaja/antennailesztes es radio antennabemenete kozott, annyi %-nyi lesz a jelveszteseg a csatlakozasnal. 75 Ohm es pld. 85 Ohm eseteben ez ertek mar szuk 20% es ez nagyon sok. (valamikor a bekeidokben, ezert volt is egy allitocsavar, ugymond "illeszto" a radiok hatuljaban)
Ez az egesz semmit nem szamit akkor, ha eros/helyi adok vannak hallgatva, mert az igen nagy veteli terero teljesen kompenzalja az antenna/koaxillesztesi problemakat. Akkor jon ez ki, amikor gyenge/tavoli ado lenne hallgatva, mert itt mar nagyon is sokat szamit a (peldaul) kozel 20%-nyi jelveszteseg.
Osszeeskuveselmelet kedvelok szerint, erre vezetheto vissza az, hogy a japan autokban, a japan autoradiok tunerjei altalaban jobb vetelt produkalnak.

Egyebkent, azt is erdemes megnezni, hogy az adott autoradio/tuner melyik piacra keszul: az USA piacra szant modellek
altalaban jobbak vevojuek, mert oda nagyon komoly szelektivitasu vevo kell, a varosokra jellemzo nagy "adosuruseg" miatt es nem mellesleg sokkal fizetokepesebb az ottani vasarlokozonseg is, igy eladhato nekik a minosegi, tehat draga technika is, ellentetben peldaul a jellemzoen sporolos europai vasarlokkal...
Utobbira igen jo pelda a Sony XDR-F1HD, es foleg az XDR-F3HD. Ezek az USA piacra gyartott, professzionalis minosegu asztali FM vevok olyannyira, hogy elado F1HD Europaban csak elvetve bukkan fel, es allitolag az XDR-F3HD-bol (az F1HD utodja) 230V-os kivitel nem is keszul(t).
 #89234  Szerző: csokie

Én a japán technikára esküszöm.
 #89233  Szerző: LuciFerko

csokie írta:
LuciFerko írta:
csokie írta:én nem venném meg. Csak Sony vagy Pio. Alpine volt még régen jó na meg a Blau, de ezek totál elsilányodtak, vagy nem fejlesztették tovább, legalább is új és normális fejegységgel nem találkoztam. DX-re csak a Sonyt tudom ajánlani, mert azzal vannak nagyon jó vételeim. Ha tudsz inkább egy régi Blau vagy Sonyt vegyél.
a Blau is *** lett??? :S
igen a Blau elócskult. Haver most cserélte le az 50 e ftos fejegységét ugyanolyanra amilyen nekem van, és a mélynyomót sokkal jobban hajtja, mások a mélyek, sokkal durvább, teltebb. Elszállt a Blauba félév után a jobb első csatorna, bár nem biztos hogy az készülékhiba volt. Mindenesetre a bizti nem védte ki. Rádiója iszonyat ócska volt, és a rossz vételnél, a HI-CUT benne hamar bekapcsol. De amiért le lett cserélve az az MP3as lemezek legalább 2 percig tartó töltése volt, és vadi új tiszta lemezzel is megakadt, volt hogy az új audio lemezt CD ERROR hibával kilökte. Betettük a Sonyba, vitte egyből. Nem mellesleg a sonynak nem kell 5 mp sem, hogy beolvassa az audio lemezt. (Sony CDX-GT35U)
Lehet, hogy gyári hiba volt... De ez durva, a németek általában precízek.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 128