RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#123230  Szerző: asimov

Jogos, a "bérminimum" jobb szó lett volna. (Pár évvel ezelőttről, valahonnan 700 EUR-ra emlékeztem... :o )
csabyke írta: OFF: Österreichban a Magyar ertelemben vett minimalber nincs
...
Az emeltdijas telefonszám szerintem belefér, lehetséges pénznyereményért cserébe. :)
Az itteni TV-kben mostanság is szórnak ki 100E... és talán MFt-okat is, de engem a hazai rádiók ezirányú állapota érdekelne...
Kissé nevetségesnek tartom azt, ahogy törik magukat emberek egy "márkás" bögréért, polóért meg hasonló semmiségekért, amelyeket (gondoldom én) egyedinek éreznek, pedig éppen több száz másik embernek is van és lesz is ugyanolyanja.
 #123228  Szerző: csabyke

asimov írta:Ha igaz, akkor az Ö3-on az előbb valaki 700 EUR-t (+ némi apró) nyert pofon egyszerű módon: pörgött egy "szerencsekerék" (nyilván hangeffekt volt) aztán a telefonvonal másik végén levő hölgy mondta, hogy "most!" és a kerék megállt... aztán a műsorvezető közölte is a jó hírt.
(Az ottani -általam ismert- minimálbértől kicsivel kevesebb ez az összeg, tehát amúgy nem egetrengető a nyeremény összege.)

Ami érdekelne, pusztán kiváncsiságból: az ilyen, rádiókban/tv-kben "kiosztott" pénzbeni nyeremények szja kötelesek?

OFF: Österreichban a Magyar ertelemben vett minimalber nincs... Mint ahogy Nemetorszagban sincs olyan, hogy minimalber... Igaz, most a koalicios targyalasok alkalmaval egyik feltetele az SPDnek a CDU-val szemben egy 8,50 EUR orankenti minimalber bevezetese...

Ausztriaban szakmatol es attol fuggoen, hogy egy uzem a gazdasagi kamara tagja -e, van nehany eve minimalber szeruseg, amely Brutto 1000 EUR (13. es 14. havi fizuval ez evi 14 ezer EUR) de van ahol ettol elterhet mind2 iranyban...

Ausztriaban a szegenysegi minimum (statisztikai ertelemben) havi 1070 EUR ha jol tudom Salzburgban (1ik legmagasabb) - a Radio Salzburgban hallgattam errol egy riporteot amikor Aug-ban arra jartam...
Nalunk idehaza (Nemetorszag) az orszagos atlagban 952 EUR a szegenysegi minimum... Ez annyit jelent, ha havi 1000 EUR all rendelkezesedre, akkor abbol ne csak arra futja, hogy fizeted a lakbert, a rezsit es a kajat, hanem ebbol szorakozasra is lazan futja... (etterem, sieles, nyaralas, szinhaz, akarmi...) - jo persze nyaralas nem minden honapban xDDDD

Amit ezzel mondani akartam, hogy ha van is egy minimalber 1000 EUR korul, az meg nem jelenti azt, hogy ez egy ottani viszonylatban alacsony osszeg...

Nemetorszagban az, amit a Magyar minimalberbol hozol ki, itt 600 EUR-bol SIMAN kihozod...

Bocsi az OFF-ert, csak gondoltam, hogy ontok 1 kis tiszta vizet a poharba...

Aztan, hogy ON legyek itt a vegen...
Nemetorszagban (Ausztriaban nem vagyok biztos) nagyon sok radios betelefonalos kivansagmusor/jatek vagy elmondom a velemenyemet cimu dologhoz 0180X tipusu telefonszam van hozzarendelve... Ez a magyar 0681-nek a megfeleloje.... Tehat lehet, hogy 500 betelefonalo is akad akikbol csak 1et kapcsolnak adasba a tobbinek meg SAJNALJUK NEM NYERT, PROBALJA UJRA szignal jon es a penzt ennek ellenere is levonjak...
Ilyen jatekok (amikor meg ott eltem) voltak a TV2 es RTL Klubonis delutanonkent... Ö3-nal nem vagyik biztos, hogy ilyen a szam, de Nemet kozszolgalatikban ez bevett szokas..... :)))
 #123225  Szerző: Chucky

asimov írta: Kis hazánkban volt olyan játék rádióban valamikor, amelyben pénzt (tehát nem utalványt, stb) lehetett nyerni?
Danubius hőskorában: Ma biztosan sikerül
 #123224  Szerző: DRoland

asimov írta:Kis hazánkban volt olyan játék rádióban valamikor, amelyben pénzt (tehát nem utalványt, stb) lehetett nyerni?
Sláger-pénzautomata játék. Amikor meg kellett tippelni mennyin állt és jött a válasz: több vagy kevesebb. Többször csináltak ilyet és ha jól emlékszem 1 milliót osztottak szét.
 #123214  Szerző: asimov

Most egy pasi nyert 650 EUR-t. :)
Nálunk meg haszontalan sapkákért, polókért meg hasonló ostobaságokért is kérdésekre kell időre válaszolni...
Kis hazánkban volt olyan játék rádióban valamikor, amelyben pénzt (tehát nem utalványt, stb) lehetett nyerni?
 #123212  Szerző: djlacee

asimov írta::D
djlacee írta:Telefonálj be
nem a "nőnap" miatt, hanem a nyeremény miatt, pardon :smoke:
 #123211  Szerző: asimov

:D
djlacee írta:Telefonálj be
 #123209  Szerző: djlacee

Telefonálj be
 #123208  Szerző: asimov

Újabb 500 valahány EUR-t nyert az Ö3-on egy nő. (Nőnap lenne? :) )
 #123204  Szerző: asimov

Osztrák viszonylatban értendő a kérdésem. :)
Közben megint sorsoltak, és ha jól értettem, akkor 1000 EUR a max. nyeremény, ami azért már tiszteletreméltó összeg, a határ osztrák oldalán is. (Most ~300 EUR-t nyert a telefonáló)
frekivadasz írta:Ha előre leadózott (netto) a nyeremény, akkor erre mindig külön felhívják a figyelmet. Ha ilyen nem történt, akkor minden bizonnyal fel kell tüntetni az adóbevallásban.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 151