RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#179685  Szerző: Glenn

Kovi02 írta: 2018.10.25. 18:01Csak az a baj,hogy a jobb helyi frekik már ki vannak adva
Sajnos sok igen, de azért járnak le szép számmal a közeljövőben is még.
Kovi02 írta:Megoldás szerintem az lehetne,ha az országos csomagokat átalakítanák,a Kossuth leadna rengeteg helyi/körzeti adót,a Dankó nagyobb adóiból is kapcsolnának le(vagy az egészet KH-ra átrakják),és az így felszabadultból adnának a kereskedelmi rádióknak.
Alapvetően igazad van, de azért a Kossuth a nemzeti főadó, mindenhol vehetőnek kell lennie, a Dankó meg zenei rádió, hülyén mutatna AM-en szerintem. Ezzel szemben viszont ott egy használaton kívüli csaknem országos AM-hálózat, oda mehetne az MKR az FM-ről (mivel régen is ott volt), és talán kicsit bátrabban lehetne frekvenciákat keresni és egyeztetni a "mélyen tisztelt" szomszédainkkal, akik amúgy pont ezt teszik velünk.
Kovi02 írta:Mert aki ker.rádiót szeretne itthon hallgatni,annak a Music/R1/Retro trión kívül nincs máshova kapcsolni,és ezek se hasonlíthatók egy nyugat-európai hasonló formatú rádióhoz.
Hát a Retro esetében nem értek egyet, mert szerintem mostanra egész jó lett. Legalábbis az amerikaiak által összerakott és sztárolt egykori Sláger Rádiónál (meg a hasonló szlovákoknál is) jobb. :yes:
 #179672  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2018.10.25. 17:06 Most komolyan, nem lenne egyszerűbb összerakni egy (majdnem) országos hálózatot helyi frekikből és azt megpályáztatni? Rögtön megnyerné a Rádió 1, és nem kéne tovább görcsölni. Elég unalmas több mint két éve azon aggódni, mit fog legközelebb eltüntetni az éterből a paparádió. :gonosz:
Csak az a baj,hogy a jobb helyi frekik már ki vannak adva,pl. Sopron 104,6 Tokaj 101,8 Sátoraljaújhely 90,6/100,0 Telkibánya 100,6 Kiskőrös 91,7 Pécs 101,7(mondjuk ez még nem megy) Zalaegerszeg 95,1 Szombathely 97,7 stb..
Más meg igazán nincs.
Megoldás szerintem az lehetne,ha az országos csomagokat átalakítanák,a Kossuth leadna rengeteg helyi/körzeti adót,a Dankó nagyobb adóiból is kapcsolnának le(vagy az egészet KH-ra átrakják),és az így felszabadultból adnának a kereskedelmi rádióknak.
Mert aki ker.rádiót szeretne itthon hallgatni,annak a Music/R1/Retro trión kívül nincs máshova kapcsolni,és ezek se hasonlíthatók egy nyugat-európai hasonló formatú rádióhoz.
 #179671  Szerző: Glenn

Most komolyan, nem lenne egyszerűbb összerakni egy (majdnem) országos hálózatot helyi frekikből és azt megpályáztatni? Rögtön megnyerné a Rádió 1, és nem kéne tovább görcsölni. Elég unalmas több mint két éve azon aggódni, mit fog legközelebb eltüntetni az éterből a paparádió. :gonosz:
 #179665  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2018.10.24. 20:04
noartist írta: 2018.10.24. 16:57Konkrétan milyen kiszúrásra gondolsz az NMHH részéről?
Hát arra céloztam, hogy szinte mindig a helyi rádiók rovására dönt. Persze itt lehet, hogy nem is a spanyol hatóság lépését látjuk, úgyhogy a párhuzam lehet, hogy sántít.
Kovi02 írta:Én is sokat hallgatom,bár van nála jobb dance rádió(Top,Slam,m2o,Dance89,5)
Hát szerintem ilyen egyik sincs, pláne, hogy a Máxima még ráadásul felesleges duma és hírekmentes is. :yes:
Mindkét résszel egyetértek. Mikor volt olyan,hogy a Rádió 1 elindult egy pályázaton,és ne nyerte volna meg? (mondjuk ha vesztett, Velence 90,4 esetében felvásárolta a nyertest :( )
Vagy éppen olyan korlátozás miért nincs,hogy egy rádiónak nem lehet max. mondjuk 14 frekvenciája?

A MaximaFM-hez hasonló rádiót tényleg nem könnyű találni,de a belga Topradio is ugyanilyen szerintem,ott sincsenek hírek,reklám is csak 1 perc óránként,szerintem a Topradio változatosabb egy kicsit,így azt sűrűbben hallgatom.
Ha az FMScan pontos,akkor a zaragozai 92,0 megmarad,ami egyik kedvenc jelzőadóm abból a térségből.(de azt még mindig nem értem,hogy a vele egy cégcsoport SER+ adóinak miért kellett váltania,még Madridban is)
 #179660  Szerző: Glenn

noartist írta: 2018.10.24. 16:57Konkrétan milyen kiszúrásra gondolsz az NMHH részéről?
Hát arra céloztam, hogy szinte mindig a helyi rádiók rovására dönt. Persze itt lehet, hogy nem is a spanyol hatóság lépését látjuk, úgyhogy a párhuzam lehet, hogy sántít.
Kovi02 írta:Én is sokat hallgatom,bár van nála jobb dance rádió(Top,Slam,m2o,Dance89,5)
Hát szerintem ilyen egyik sincs, pláne, hogy a Máxima még ráadásul felesleges duma és hírekmentes is. :yes:
 #179657  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2018.10.24. 16:25 Úgy látszik, nemcsak nálunk szúr ki a médiahatóság a hallgatókkal. Spanyolország (és talán a világ) legjobb dance rádiója is elvesztette frekvenciáinak zömét október 1-jén. Csaknem országos volt, még a Kanári-szigeteken is sugárzott. Maradt négy helyi adója.
"El 1 de octubre de 2018, Máxima FM fue sustituida en la mayoría de sus frecuencias de cada ciudad por la emisora Ser+ (Cadena SER), pasando a llamarse 'La Nueva MáximaFM' y emitiendo principalmente a través de la APP y su página web. "
https://es.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1xima_FM
Én is sokat hallgatom,bár van nála jobb dance rádió(Top,Slam,m2o,Dance89,5) de nagyon sajnálom,remélem a színvonal nem esik vissza. :(
Zaragoza 92,0 és Albacete 90,0 igen sokszor jött,egyik kedvenc vételeim közé tartozott.
Amit nem értek,a Cadena SER és a Maxima egy cégcsoporthoz tartozik,értem hogy a reklám-mentes format miatt nem lehetett túl jövedelmező az üzemeltetés,de egy országos hálózatot emiatt lekapcsolni? Még a madridi 104,3 se maradt meg,legalább Barcelona 104,2 megy.(az nagyadó ha jól tudom)
 #179656  Szerző: noartist

Glenn írta: 2018.10.24. 16:25 Úgy látszik, nemcsak nálunk szúr ki a médiahatóság a hallgatókkal. Spanyolország (és talán a világ) legjobb dance rádiója is elvesztette frekvenciáinak zömét október 1-jén. Csaknem országos volt, még a Kanári-szigeteken is sugárzott. Maradt négy helyi adója.
"El 1 de octubre de 2018, Máxima FM fue sustituida en la mayoría de sus frecuencias de cada ciudad por la emisora Ser+ (Cadena SER), pasando a llamarse 'La Nueva MáximaFM' y emitiendo principalmente a través de la APP y su página web. "
Konkrétan milyen kiszúrásra gondolsz az NMHH részéről?
 #179655  Szerző: Glenn

Úgy látszik, nemcsak nálunk szúr ki a médiahatóság a hallgatókkal. Spanyolország (és talán a világ) legjobb dance rádiója is elvesztette frekvenciáinak zömét október 1-jén. Csaknem országos volt, még a Kanári-szigeteken is sugárzott. Maradt négy helyi adója.
 #179145  Szerző: nyikolaj

Na jó, de szerintem sokan nyalnak, vagy nyalnának segget.. mégis változatlan a rádiózás helyzete! Ez az érdekes!
 #179144  Szerző: Marcii

nyikolaj írta: 2018.08.25. 21:08 A pénzről eszembe jutott valami..egy dilemma/fantázia!
Szerény országunkban sok a milliomos, és a milliárdos csóka! Szerintem mindannyian ismerünk jó pár illetőt aki naponta vehetne egy Porschet, vagy Bugattit! Nem beszélve azokról a nyertesekről akik lottómilliárdosok,,azért évek,évtizedek alatt elég sok ember lett milliárdos a szerencsejátékból.
Szóval rengetegen vannak.. a dilemmám pedig az,hogy ezek a full gazdag krapekok miért nem érdeklődnek a rádiózás iránt? Szerintem az itt fórumozók 99%-a egyből alakítana egy céget és irány a rádiózás világa ha a sarkukból is bankó lógna!
Tehát számukra fillérekből vehetnének üres vagy koordinált frekiket,a pályáztatási procedúrával együtt!
Főleg ha kormánybarát az illető.
A korábban említett felvetésem pedig jó példa lehet a morfondírozásra.. Csomó üres freki van évtized óta ami valahogy számomra nem klappol, és fura. Legalább is itt Borsodban.
Nagyon egyszerű.Mert ma Magyarországon ha nem nyalod a megfelelő seggeket,akkor semmilyen üzleti lehetőség nincs a rádiózásban.Egyébként igen,ha lenne annyi pénzem,biztos hogy fordítanék a rádiózásba.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 200