RADIOSITE Fórum

• Politika

#171419  Szerző: asr27

Egyébként én ismerek olyan állami céget, ahol a portás is közmunkásként van foglalkoztatva, napi 8 órában, 54 ezer forintos fizetéssel. Ez nem törvénybe ütköző?
 #171416  Szerző: asr27

noartist írta:
asr27 írta:Én azt mondom, hogy akár LMP, akár Jobbik, de a fidesznek nem szabad még egy ciklust megszavazni!
Teljesen gallyra fogják vágni a társadalmat, ha megint kapnak 4 évet! Utána már tényleg nem lesz esélyünk leváltani őket a következő 10-15 évben, mert mindent behálóznak!
Momentum? Csak kérdem.
Nem rossz az irányvonaluk, de szerintem jövőre esélyük sincs a nyerésre, sőt, jelen állás szerint még a parlamentbe sem nagyon jutnának be.
Budapesten és néhány nagyobb városban van egy összességében 2-300 ezer fős szavazótáboruk, ami, szerintem nagyon kevés.
Vidéken sokan még nem is hallottak róluk, mert ugye a közmédiában alig kapnak teret...
 #171411  Szerző: noartist

Wolfman írta:
noartist írta:
asr27 írta:Én azt mondom, hogy akár LMP, akár Jobbik, de a fidesznek nem szabad még egy ciklust megszavazni!
Teljesen gallyra fogják vágni a társadalmat, ha megint kapnak 4 évet! Utána már tényleg nem lesz esélyünk leváltani őket a következő 10-15 évben, mert mindent behálóznak!
Momentum? Csak kérdem.
A Momentum 2022-re készül egy korábbi nyilatkozatuk szerint.
Igen, ezt tudom, de kíváncsi lennék a többség véleményére itt. :) Nem elfogultságból kérdezem, mert túl fiatalok még ahhoz, hogy konkrétan kiálljon az ember mellettük, de eddig jónak vélem az irányvonalat. Szerintetek?
 #171409  Szerző: Wolfman

noartist írta:
Momentum? Csak kérdem.
A Momentum 2022-re készül egy korábbi nyilatkozatuk szerint.
 #171406  Szerző: noartist

Momentum? Csak kérdem.
 #171404  Szerző: asr27

Én azt mondom, hogy akár LMP, akár Jobbik, de a fidesznek nem szabad még egy ciklust megszavazni!
 #171402  Szerző: joe

altermanus írta:
asr27 írta:http://hirtv.hu/hirtv/lazadnak-reggeli-jarat-1405005
A közmunkaprogrammal csakis az állam és a munkáltatók jártak jól. A munkavállalók pedig a legrosszabbul.
ez már 6 éve megy, és senki nem tett semmit. Viszont abból becsülöm a közmunkaprogramot, hogy az olyan helyi embernek aki egészségügyi problémái miatt nem tud elmenni máshová dolgozni, oda felveszik......................................................................................................
felveszik, ha van ismerőse a helyi önkormányzatnál :troll:
szerintem adhatnának már nekik minimálbért, a mostani 5xxxx ezer forintot adja az állam támogatásként, a többit az önkormányzatra terhelném... de ez az én véleményem.
Bár nem szoktam itt hozzászólni, de most megteszem.
...velem a Fidesz kormány jót tett, a szoci kormány 2009-ben csőd szélére sodort...hiába dolgoztam napi 10-12 órát egyéni vállalkozóként, nem bírtam talpon maradni. Egyre emelték az adóterheket, + a körbetartozások miatt saját finanszírozásomra felvett hitek kamatai is az egekbe szálltak. Ezzel szemben ismertem olyanokat, akik "csak a segélyekből" (+ némi fekete munkából jobban éltek, mint én). A családi kedvezményeknek is örültem, mert sok munka -> több kedvezmény elvén kerültek leosztásra (nagycsaládos vagyok, így tetemes kedvezményben részesülök, mert sokat dolgozok).
Most...a feleségem diplomás közalkalmazott, szakképesítésének megfelelő munkakörben dolgozik. Jelenleg ott tartunk, hogy a kormány saját munkavállalóival szemben nem tartja be a saját maga által hozott törvényeket. Az asszony bruttó bére 140e Ft körül van, az összes pótlékot megszüntették, de ha én fel akarnék venni egy szakképzett segédet, szakmunkás bérminimumot kellene neki fizetnem, de ennyiért még a Dél-Alföldön sem jön el senki dolgozni (külföldön, ill. Bp-en jobb a bérezés). Ott tartunk, hogy ha egy hely megüresedik az állami szférába, oda közmunkást ültetnek - van ismerősöm, aki a rendőrségen irodában dolgozik közmunkásként (50e Ft-ért). Olyan aktákhoz fér hozzá, amik egyeseknek sokat érhetnek, ha mondjuk eltűnnénk...mégsem fizetik meg a munkáját.
Miért van ez? - mert a magyar nép "buta", orruknál fogva vezetik őket...vezéreink a zsebeiket tömik, de hogy itt valami változás legyen, az állami szféra dolgozóinak kellene valamit lépni.
Úgy látom a versenyszféra, jelenleg már megfelelő lehetőségeket kínál - hála a munkaerő hiánynak - de viszont félek attól, hogy ha a bal oldal jut újra hatalomra, az állami szféra hiányát, a versenyszféra kárára - főként a kisvállalkozások megsarcolásával fogják enyhíteni...

2018-as választásokon kit válasszak? - ez komoly fejtörést okoz...
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 517