RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#166860  Szerző: markfelt

broadcaster írta:Igen. Erről van szó. Mondjuk Debrecenben lényegében annyi, hogy marad 1 kereskedelmi rádió, továbbá lesz egy hálózatos csatorna.
Fantasztikus. Kérdés az, hogy mit szeretne a Médiacentrum a 98.9 -es hajdúböszörményi frekvenciával, mert pályázza, de erre egyetlen híradás sem tér ki :D

Oldman, a helyi rádiózásnak sajnos szerintem régen be****tt... :(
Meg a tiszta versenynek is.
Szerintem a 98.9-ért jelenleg a R1 verseng a R1-el. :)
 #166859  Szerző: broadcaster

Igen. Erről van szó. Mondjuk Debrecenben lényegében annyi, hogy marad 1 kereskedelmi rádió, továbbá lesz egy hálózatos csatorna.
Fantasztikus. Kérdés az, hogy mit szeretne a Médiacentrum a 98.9 -es hajdúböszörményi frekvenciával, mert pályázza, de erre egyetlen híradás sem tér ki :D

Oldman, a helyi rádiózásnak sajnos szerintem régen be****tt... :(
Meg a tiszta versenynek is.
 #166856  Szerző: oldman

Az sem verseny, hogy egy országos rádióval versenyez egy helyi rádió, ami töredékéből gazdálkodik. Lássuk be, beba**ott a helyi rádiózásnak.
Ha meg ennyire le akarja fedni az országot a Rádió 1, csak megkaphatná a Class frekiket.
Egészséges valóban az lenne, ha volna 2 országos rádió, plusz 4-5 frekis regionális hálóztatok, vagy max egy helyi rádió egy városban. A Lánchíd, vagy a Katolikus nem helyi.
 #166855  Szerző: markfelt

Nincs verseny, mert nincs országos rádió, épp ez a baj.

A szakma nem tehetett semmit.
 #166852  Szerző: broadcaster

szblcs írta: Ha ezek stabilan működnek, van verseny, vannak etalonok, van viszonyítás, az országos igényeket kielégítették, akkor jön a helyi rádiós piac felépítése. Most itt fordított a helyzet kicsit.

Az semmiképp nem jó, hogy városi szintű piaci versenyek vannak csak - azok is kevés esetben - és egy nagyon pici tortán osztozkodnak a szereplők.

Ezért támogatom azt, hogy ilyen, vagy olyan áron, de épüljön ki egy rendes, országos R1 hálózat, aztán majd a Class helyén egy másik orsz. ker rádió. Politikától függetlenül, azért, hogy legalább a rádiós szakma legyen egy picit egészségesebb, ha már a piac nem az igazi.
Beszélgethetnék itt a szakmáról, az egészséges versenyekről, és a politikamentes rádiózásról.

Jelen felállás szerint csak annyit látok, hogy minden rádiónak megvan az ára. Mindenre megvan az ember, ha nincs akkor is van - legfeljebb kevesebb pénzért. A versenyről meg...
-Őszintén.
Milyen verseny van most országos szinten...?
Ki kinek a konkurenciája...?
Mi a jövőkép?

Ugyan, ne vicceljünk már. Mit tettünk, mit teszünk, vagy tehetünk annak érdekében, hogy a helyzet változzon? Ezt hívjuk mi szakmának? :wailing:
 #166851  Szerző: markfelt

Igen, ez kellemetlen. Viszont ott van mellettük a TV, sajtó és az online, sovány vigasz, de talán át tudják pakolni a stáb nagy részét.

Az a helyzet, hogy országos kereskedelmi rádió kell, szükség van rá. Nem is egyre, hanem rögtön kettőre, vagy ha kereskedelmiESnek vesszük a Petőfit, akkor 3-ra.

Ha ezek stabilan működnek, van verseny, vannak etalonok, van viszonyítás, az országos igényeket kielégítették, akkor jön a helyi rádiós piac felépítése. Most itt fordított a helyzet kicsit.

Az semmiképp nem jó, hogy városi szintű piaci versenyek vannak csak - azok is kevés esetben - és egy nagyon pici tortán osztozkodnak a szereplők.

Ezért támogatom azt, hogy ilyen, vagy olyan áron, de épüljön ki egy rendes, országos R1 hálózat, aztán majd a Class helyén egy másik orsz. ker rádió. Politikától függetlenül, azért, hogy legalább a rádiós szakma legyen egy picit egészségesebb, ha már a piac nem az igazi.
 #166850  Szerző: oldman

dkemeny77 írta:
oldman írta:Szép és jó, hogy a Rádió 1 terjeszkedik. Nincs valami határa a hálózatosodásnak? Vagy lényegében akár 30 frekije is lehet egy cégnek. Nem a Rádió 1-re szeretném ezt kihegyezni, mivel akár a jövőben egy másik cég is csinálhat ilyen bővítést. A HEROE mit gondol erről? Bár nekik kevesebb szavuk van, mint a Rádió 1-nek egyedül.
És mi lesz a munkanélküli rádiósokkal. Akkor most ki veszi el a megélhetését kinek?
Nem vagyok naív, mégis kéne tenni valamit, a meglévő munkahelyek megőrzéséért.
Nem az volt, hogy a stáb marad a helyi blokk(ok)ra?
Gondolod, hogy egy 4 órás helyi ablakra kell egy komplett rádiónyi műsorvezető és hírszerkesztő? Ilyenkor mindenhol leépítés van, és max 2 embert tartanak meg.
 #166849  Szerző: altermanus

Milán írta:
altermanus írta:hurrá már nagyon várom (nem)
Pedig azt hittem, hogy ezeknek a műsoroknak rendszeres nézője vagy :)
[OFF]
amióta mulatós lett nem... vagyishát a Rockin' dübörög, akkor szoktam nézni :party: különben nem[/OFF]
 #166848  Szerző: dkemeny77

oldman írta:Szép és jó, hogy a Rádió 1 terjeszkedik. Nincs valami határa a hálózatosodásnak? Vagy lényegében akár 30 frekije is lehet egy cégnek. Nem a Rádió 1-re szeretném ezt kihegyezni, mivel akár a jövőben egy másik cég is csinálhat ilyen bővítést. A HEROE mit gondol erről? Bár nekik kevesebb szavuk van, mint a Rádió 1-nek egyedül.
És mi lesz a munkanélküli rádiósokkal. Akkor most ki veszi el a megélhetését kinek?
Nem az volt, hogy a stáb marad a helyi blokk(ok)ra?
 #166842  Szerző: oldman

Szép és jó, hogy a Rádió 1 terjeszkedik. Nincs valami határa a hálózatosodásnak? Vagy lényegében akár 30 frekije is lehet egy cégnek. Nem a Rádió 1-re szeretném ezt kihegyezni, mivel akár a jövőben egy másik cég is csinálhat ilyen bővítést. A HEROE mit gondol erről? Bár nekik kevesebb szavuk van, mint a Rádió 1-nek egyedül.
  • 1
  • 728
  • 729
  • 730
  • 731
  • 732
  • 1031