RADIOSITE Fórum

• Dankó Rádió

#108217  Szerző: djlacee

adminisztrator írta:
djlacee írta:Az MR4 a jelenlegi formájában a pénznyelő szerintem :)
24 órás regionális adás kellene, belefoglalva a nemzetiségi műsorokat, de nyilván mondjuk Salgótarján környékén kevés pl a román, ezért a régiónak megfelelő nemzetiségek műsorai mennének mindenhol
Ez részben jogos*, de kíváncsi lennék, hogy hogy építesz fel egy régiórádiós márkát úgy, hogy piréz karattyolás van rajta a nap elég nagy részében.

*: annyiban, hogy kell regionális közrádiós műsorfolyam.
Máshol megoldják, jé :)
 #108214  Szerző: markfelt

djlacee írta:Az MR4 a jelenlegi formájában a pénznyelő szerintem :)
24 órás regionális adás kellene, belefoglalva a nemzetiségi műsorokat, de nyilván mondjuk Salgótarján környékén kevés pl a román, ezért a régiónak megfelelő nemzetiségek műsorai mennének mindenhol
Ez részben jogos*, de kíváncsi lennék, hogy hogy építesz fel egy régiórádiós márkát úgy, hogy piréz karattyolás van rajta a nap elég nagy részében.

*: annyiban, hogy kell regionális közrádiós műsorfolyam.
 #108208  Szerző: djlacee

Az MR4 a jelenlegi formájában a pénznyelő szerintem :)
 #108196  Szerző: csabyke

Amugy 24 oras lesz?
 #108194  Szerző: csadam

Most egy kicsit visszatérnék donder legutóbbi hozzászólásához:
Szerintem az egész Magyar Rádiót át lehetne alakítani, úgy, hogy legyen népzene, legyen regionális, legyen komolyzene, stb.
Az elképzelésem:
MR1 - ezen lennének a regionális műsorok és a népzenék, nóták
MR2 - itt lennének a komolyzenei műsorok, esetleg egy kis jazz
MR3 - ez ilyen Ö3-szerű lenne,
MR4 - ez megmaradna jelenlegi formájában,
MR5 - ez lenne a "hírrádió",
MRi - nemzetközi adás, rövidhullámon lehetne terjeszteni...
Most akkor lehet dicsérni, szidni, átkozni (..., hogy mi a francért írok be hülyeséget...)
 #108187  Szerző: markfelt

donder írta:szívem szerint én (egyéni szubjektív vélemény) egybeépíteném a regionális adásokkal..
Mindenkinek jobb lenne..
A regionális alatt azt értem hogy:
- a név: MR6 Dankó rádió (regiónként +1 rds taggal hogy honnan sugároz)
- A hírek és egy egy órában egyszer közérdekű infók erejéig
- 1-2 óra saját műsor..

Így lenne értelme az egésznek...
Szerintem ha a regionális műsorkészítést ésszerűen kellett volna létrehozni, akkor a Kossuth FM adását kellett volna megbontani és pár óra igényesen felépített helyi tartalommal hálózatosan működtetni, akár városi bontásban (ha nem palotákat bérelnének, óriás-stábbal, hatékonyan ki lehetne jönni belőle).

A cél viszont pont a regionális stúdiók (pénznyelők) felszámolása volt most.
 #108186  Szerző: donder

szívem szerint én (egyéni szubjektív vélemény) egybeépíteném a regionális adásokkal..
Mindenkinek jobb lenne..
A regionális alatt azt értem hogy:
- a név: MR6 Dankó rádió (regiónként +1 rds taggal hogy honnan sugároz)
- A hírek és egy egy órában egyszer közérdekű infók erejéig
- 1-2 óra saját műsor..

Így lenne értelme az egésznek...
 #108164  Szerző: Attis

egon2 írta:Az interneten találtam a Dankó Pistáról Érdekesség a Dankó Rádió névadójáról.
Dankó Pista 10 évet a ferencvárosi Mária Valéria telepen élt,(ma a Józset Attila lakótelep van a helyén)erre az időre így emlékezik vissza.
"„… A hajdani Mária Valéria telepre emlékezve akaratlanul is koncentrációs táborok döbbenetes képe villan elém. Igen tábor volt ez is valaha, a szegények, a legnincstelenebbek lágere. Nem volt körülfonva árammal töltött szögesdróttat lakóit sem őrizték fegyveres pribékek, Az Itt lakókat a nyomor, a kiszolgáltatottság kötötte a rozzant, düledező viskókhoz. Egy átkos népnyúzó rendszer kegyetlen vastörvénye: az éhség, a munkanélküliség kényszerítette ide a társadalom kivetettjeit. …
…Akkoriban állondó ás általános volt a munkanélküliség.
Mi te1epiek, többnyire munka nélkül, éhesen ődöngtünk a városban, vártuk telet. A tél, illetve a hó szinte egyetlen segítője volt a nyomorgóknak. A havazás pénzt hozott szegényes konyhánkra. Ilyenkor csapatostul vonultunk a hómunkásokat felvevő helyekre. …”

Dankó István: Tíz év a nyomortelepen
Egy volt Mária Valéria telepi lakos emlékezik
Népszabadság 1960. december 1."
A cíkk forrása:http://desi.hu/index.php?option=com_con ... &Itemid=62
Gondolom ez a cigány zenész Dankó Pista?
Nem. Nézd csak meg Dankó Pista életrajzát! Itt már több, mint 50 éve halott volt.
 #108162  Szerző: egon2

Az interneten találtam a Dankó Pistáról Érdekesség a Dankó Rádió névadójáról.
Dankó Pista 10 évet a ferencvárosi Mária Valéria telepen élt,(ma a Józset Attila lakótelep van a helyén)erre az időre így emlékezik vissza.
"„… A hajdani Mária Valéria telepre emlékezve akaratlanul is koncentrációs táborok döbbenetes képe villan elém. Igen tábor volt ez is valaha, a szegények, a legnincstelenebbek lágere. Nem volt körülfonva árammal töltött szögesdróttat lakóit sem őrizték fegyveres pribékek, Az Itt lakókat a nyomor, a kiszolgáltatottság kötötte a rozzant, düledező viskókhoz. Egy átkos népnyúzó rendszer kegyetlen vastörvénye: az éhség, a munkanélküliség kényszerítette ide a társadalom kivetettjeit. …
…Akkoriban állondó ás általános volt a munkanélküliség.
Mi te1epiek, többnyire munka nélkül, éhesen ődöngtünk a városban, vártuk telet. A tél, illetve a hó szinte egyetlen segítője volt a nyomorgóknak. A havazás pénzt hozott szegényes konyhánkra. Ilyenkor csapatostul vonultunk a hómunkásokat felvevő helyekre. …”

Dankó István: Tíz év a nyomortelepen
Egy volt Mária Valéria telepi lakos emlékezik
Népszabadság 1960. december 1."
A cíkk forrása:http://desi.hu/index.php?option=com_con ... &Itemid=62
Gondolom ez a cigány zenész Dankó Pista?
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 81