RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#175630  Szerző: Marcii

Mondok egy könnyebet.Vegyék le az MTVA-t az ex Sláger/Neo FM adókról,és írják ki!

Ja,hogy nem érdeke a kormánynak.Bocsi.
 #175629  Szerző: joe

nyikolaj írta:4 gerincadó lett általam felsorolva,megemlítve! Nehogy már gondot okozzon a nagykutyáknak 4 db frekit kimérni! Ha kell akkor én is adok tippet ezen ne múljon!
Ha nagyon akarnák, talán össze lehetne egy jó lakossági (nem területi) lefedettséget hozni kis teljesítményű adókkal is. "Szecskára" adott a 98,6 MHz (2kW) - szépen terít. Kékes 103,8 (0,1kW) - ezt korábban kiírták, majd visszavették (hasonló ellátottsága lenne, mint a 99,8-nak) - Szolnok 97,1 (0,1kW) - Miskolc 103,0 (1kW) - Tokaj 107,8 (2,5 kW) - Mátészalka 104,5 (10kW) - Debrecen 93,5 (1kW) - Békéscsaba 91,8 (0,5kW) - Szeged 101,9 (2kW) - Szentes 104,3 (0,25kW) - Kiskörös 93,2 (0,1kW) - Kecskemét 97,7 (1kW) - Szekszárd 90,5 (0,1kW) - Gerecse 97,3 (1kW) - Veszprém 98,3 (2kW) - Győr 91,5 (0,25kW) - Kaposvár 102,1 (1kW) - Székesfehérvár 104,6 (1kW)...és itt vége, mert Sopron, Pécs, Zalaegerszeg/Nagykanizsa, Szombathely körzetében szinte lehetetlen frekvenciát kijelölni...
 #175628  Szerző: nyikolaj

Az se tetszik,hogy, 9,10 éve parlagon vannak szegény frekik országszerte! Értem én,hogy rádiók szünnek meg idővel valamilyen oknál fogva és egy ideig csak ssssss van... Megértené az ember ha 2,3 évről lenne szó. De 10 év??? És még ez több is lesz szerintem!
 #175627  Szerző: nyikolaj

4 gerincadó lett általam felsorolva,megemlítve! Nehogy már gondot okozzon a nagykutyáknak 4 db frekit kimérni! Ha kell akkor én is adok tippet ezen ne múljon!
 #175626  Szerző: Kovi02

nyikolaj írta: 2018.05.14. 09:44 Oke.. ! Utálom a politikát, nem is akarok politizálni itt, de nem bírom elhinni és elképzelni,hogy az ország ilyen szar helyzetben legyen! Sokkal kisebb országokban is 2-nél több országos kerrádió van!(Ha közép/kelet európát nézzük)
Értem én,hogy jelenleg az a bizonyos politikai párt,oldal és a vezetője az Isten, de ez miért befolyásolja azt,hogy csak 1 db országos ker legyen? Ha én lennék a górék helyébe biztos nem csak 1 rádióval szégyeníteném az országot! Ha már a nagy gerincadókra (Tokaj,Kékes,Mecsek,Szecska) felnyomnának nagy kakaó löketekkel még egy új rádiót,már közel 70%-os lefedettség lenne! Érdekes anno 98-tól,hogy fért meg a Danubius meg a Sláger, ill Class/Neo?
Akkor mondj frekiket,amiken ez megvalósítható lenne,hogy több 10 kW-tal menjenek ker.rádiók nagyadókról?
Nagyadókra is alig vannak a jelenlegieken kívül tervezve frekik.Győr(91,5) ,Budapest(95,3) ,Miskolc(106,5) ,Tokaj(94,0),Szentes(106,1 ami viszont foglalt) ,Pécs(101,7),Szeged(103,9/107,7),Nagykanizsa(98,6) telephelyekre vannak még sokkal kisebb teljesítményű szabad frekik.
 #175613  Szerző: nyikolaj

Oke.. ! Utálom a politikát, nem is akarok politizálni itt, de nem bírom elhinni és elképzelni,hogy az ország ilyen szar helyzetben legyen! Sokkal kisebb országokban is 2-nél több országos kerrádió van!(Ha közép/kelet európát nézzük)
Értem én,hogy jelenleg az a bizonyos politikai párt,oldal és a vezetője az Isten, de ez miért befolyásolja azt,hogy csak 1 db országos ker legyen? Ha én lennék a górék helyébe biztos nem csak 1 rádióval szégyeníteném az országot! Ha már a nagy gerincadókra (Tokaj,Kékes,Mecsek,Szecska) felnyomnának nagy kakaó löketekkel még egy új rádiót,már közel 70%-os lefedettség lenne! Érdekes anno 98-tól,hogy fért meg a Danubius meg a Sláger, ill Class/Neo?
Hagyjuk már! Tiszta vicc! Picit visszatérve a Bartókhoz. Értem én,hogy minden országban van komoly zenei rádió, és ez egy megszokott "természetes" norma... és nem kell birizgálni ezt a témát.. de akkor ennyi erővel lehetne mondani azt,hogy annak is természetesnek kell lenni,hogy legyen országos kerrádió, mert máshol is van sok! Nos.. ebben az országban mennyi is van évek óta? A válasz: 0
 #175612  Szerző: joe

MR3 - https://hu.wikipedia.org/wiki/Bart%C3%B ... A1di%C3%B3 - első magyar URH-n (FM) továbbított rádió adás. Az OIRT-URH sávban ez az állomás rendelkezett a legnagyobb országos lefedettséggel. A műsora a kezdetektől a komoly zene felé tolódott.
Mit akarunk egy-két újabb országos kereskedelmi rádiótól? - az az egy vagy kettő sem bír megélni önerőből...mindegyik az állami támogatásért tartja a markát. A Rádió 1 is kész röhej, nem bírom hallgatni...nem a zenei kínálat, hanem a "műsorvezetés"...
Regionális "kerrádiók" voltak...pl: Kékduna - amíg el nem szálltak "maguktól" - Tatabánya, Esztergom, Komárom, Győr, Mosonmagyaróvár - ezen a területen tényleg összefogtak egy régiót...amint továbbterjeszkedtek bele is buktak. Békés megyében is volt egy rádió - Rádió 47, Békéscsaba, Orosháza, Gyula, Szarvas, Szeghalom, Mezőkovácsháza - sok frekvenciájuk volt, inkább bérbe adták a műsoridőt - belebuktak. Csonrád megyében a Rádió Plusz - nincsenek. Veszprém megyei "Rádió JAM"-re ki emlékszik? - 5-6 frekvencián szóltak, egész jó műsorral a Veszprém, Ajka, Pápa + Balaton partján - üzletileg nem érte meg kereskedelmi rádiózni nekik. Még említhetném a Híd Rádió Kft-t (Rádió Bridge ill. Sztár FM - Budapest körzetében) - 2011-ben már nem érte meg nekik rádiózni...visszaadták a frekvenciát.
Kimondhatjuk, nálunk a kereskedelmi rádiókat is az állami - önkormányzati - reklám/hirdetés megrendelések tartják el, így aki nincs közel a "párthoz" nem kap megrendelést -> bele fog bukni...minek itt további országos kereskedelmi frekvenciákat kiosztani...
 #175610  Szerző: Kovi02

nyikolaj írta: 2018.05.13. 18:39 Picit más..
A Bartók rádiónak van értelme? Számomra elpocsékolt országos frekvenciahálózat! Ne értsen félre senki! Nyílván kell ilyen tamatika/formátum is az éterbe, de ha rajtam múlna a Dankó vagy a Kossuth rádió sávjában kapna jó pár órás szeletet! Esetleg Este 20:00-tól reggel 08:00-ig Bartók, este 20:00-ig pedig Dankó vagy Kossuth! A felszabadult Bartók frekvencián pedig egy jó kis kerrádió jöhetne! Igazam van, vagy igazam van?
Minden európai országban van komolyzenét játszó országos közrádió,szerintem amúgy az egész országos frekicsomag elosztás pocsékolás, lehetne max. 2 állami,a többi nagyadóra tervezett freki meg mehetne országos kerrádiónak vagy egy nagyobb regionális állomásnak.(ilyen regionális ker.rádió nem alakult ki itthon,talán a Gong hasonló)
 #175609  Szerző: nyikolaj

Picit más..
A Bartók rádiónak van értelme? Számomra elpocsékolt országos frekvenciahálózat! Ne értsen félre senki! Nyílván kell ilyen tamatika/formátum is az éterbe, de ha rajtam múlna a Dankó vagy a Kossuth rádió sávjában kapna jó pár órás szeletet! Esetleg Este 20:00-tól reggel 08:00-ig Bartók, este 20:00-ig pedig Dankó vagy Kossuth! A felszabadult Bartók frekvencián pedig egy jó kis kerrádió jöhetne! Igazam van, vagy igazam van?
 #175607  Szerző: Marcii

LuciFerko írta: 2018.05.13. 13:28
Gr3g0ry írta: 2018.05.13. 09:59
Tomi76 írta: 2018.04.24. 10:59 Nagyon kváncsi vagyok,hogy az új rádió (Pop FM ? )milyen műfajt fog képviselni. Azaz odaver e a Petőfinek, vagy más lesz?
Benne van a nevében...
Szerintem ez csak munkanév, ha Vajnáéknak van eszük, akkor megszerzik a Danububius nevet.
+1
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 200