RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#98121  Szerző: LuciFerko

Szereznem kéne egy sokelemes UHF antennát. Kikéne tenni a tetőre, azaz kéne 1 új árbóc is. A meglévőn van egy rúd, ami mellé nem célszerű vevőantennát rakni. (Madárles :smoke: )
Valahogy mégiscsak jobb lenne a plazmatévén digit adást nézni, mint analógot.
 #98117  Szerző: asimov

Jah.. Jelenleg nincsen tervben Kab-hegy bovitese a "B" MUX-al... pedig nagyon kellene :(
mlaszlo írta:
LuciFerko írta:És kabhegyen mikor fog indulni?
Nem az AH-n múlik, ha jól tudom valamelyik szomszédos ország analóg tv csatornája sugároz azon a frekvencián, ami Kabhegy esetében a B multiplex-hez ki lett osztva. Amíg az le nem áll, addig szerintem nem tudják elindítani, mert lehetséges, hogy zavarná azt a csatornát. Gondolom ezért próbálják ezt az időszakot kis teljesítményű adók beindításával áthidalni.
 #98112  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: Aztán azzal ki vagyok segítve. :punch: Jó van kábeltévé, de akkoris.
Balatonszabadi felé fordítva az antennát nem változik a jelszint? Az is javíthat a jelszinten, ha esetleg sikerülne kívülre helyezni az antennát vagy egy erősebbel is lehet próbálkozni. Nálunk a padlástérben a régi lepke antenna még a minimum jelszint eléréséhez is kevés volt, egy ún. yagi antennával viszont jelentős javulást értünk el.
 #98109  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:
Nem az AH-n múlik, ha jól tudom valamelyik szomszédos ország analóg tv csatornája sugároz azon a frekvencián, ami Kabhegy esetében a B multiplex-hez ki lett osztva. Amíg az le nem áll, addig szerintem nem tudják elindítani, mert lehetséges, hogy zavarná azt a csatornát. Gondolom ezért próbálják ezt az időszakot kis teljesítményű adók beindításával áthidalni.
Aztán azzal ki vagyok segítve. :punch: Jó van kábeltévé, de akkoris.
 #98108  Szerző: mlaszlo

#98107  Szerző: LuciFerko

És kabhegyen mikor fog indulni?
 #98102  Szerző: asimov

Kozben beugrott: ismeros hazanak a teraszkorlatjara kb. harom hete akasztottunk fel valami kinai csodaantennat (+belteri a TV-hez) a szabadi-sostoi adot megcelozva es akkor mar ment ott a "B" MUX is, mivel bejott a Csaladi csomag osszes csatornaja (elofizetessel vettek valami akcios STB-ot)
 #98097  Szerző: mlaszlo

rmihaly76 írta:Az passzolom, hogy miota megy, de pld. az AH-nal megnezheto listaban is aktiv adokent szerepel a balatonszabadi-sostoi "B" MUX (29 Csat/538 MHz/1,23 kW) En amugy tavaszra emlekszem, a balatonszabadi-sostoi "B" MUX inditasat illetoen. :)
Balatonszabadi-Sostot nem szamitva (innen nezelodve) legkozelebb Keszthelyen van uzemelo "B" MUX. Tamasiban is csak "A" es "C" MUX uzemel (itt tervben sincsen a bovites) es Veszpremre van irva iden nyari indulas a digitalis sugarzasra. (Mindharom MUX-al)
(Itt a "B" MUX a 29Csat/538MHz/0.35kW paramterekekkel fog menni, tehat ugyanazon a csatornan, de kb. harmada PWR-el sugaroz majd, mint a balatonszabadi-sostoi "B" MUX)
Lehetséges, hogy elindult vagy már tesztel, de elméletileg júliusra volt ígérve a B Mux indítása a Balatonszabadi adónál.
http://mindigtv.hu/jelentos-fejlesztese ... rtkozvetit
 #98096  Szerző: asimov

Az passzolom, hogy miota megy, de pld. az AH-nal megnezheto listaban is aktiv adokent szerepel a balatonszabadi-sostoi "B" MUX (29 Csat/538 MHz/1,23 kW) En amugy tavaszra emlekszem, a balatonszabadi-sostoi "B" MUX inditasat illetoen. :)
Balatonszabadi-Sostot nem szamitva (innen nezelodve) legkozelebb Keszthelyen van uzemelo "B" MUX. Tamasiban is csak "A" es "C" MUX uzemel (itt tervben sincsen a bovites) es Veszpremre van irva iden nyari indulas a digitalis sugarzasra. (Mindharom MUX-al)
(Itt a "B" MUX a 29Csat/538MHz/0.35kW paramterekekkel fog menni, tehat ugyanazon a csatornan, de kb. harmada PWR-el sugaroz majd, mint a balatonszabadi-sostoi "B" MUX)
mlaszlo írta:
LuciFerko írta:Szabadiról megy már a B? Úgy olvastam, hogy Júliustól lesz! Amúgy sokelemes antennával biztos jól jönne Szabadi is, csak 8 km légvonalba innen! Sőt több helyről látni a tornyot is :)
Én nem tudok róla, hogy elindították volna, legalábbis az AH még nem adott ki róla közleményt. Melyik frekvencián fogod a B Mux-ot? Balatonszabadinál a 29-es csatornán fog elindulni.
 #98092  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:Szabadiról megy már a B? Úgy olvastam, hogy Júliustól lesz! Amúgy sokelemes antennával biztos jól jönne Szabadi is, csak 8 km légvonalba innen! Sőt több helyről látni a tornyot is :)
Én nem tudok róla, hogy elindították volna, legalábbis az AH még nem adott ki róla közleményt. Melyik frekvencián fogod a B Mux-ot? Balatonszabadinál a 29-es csatornán fog elindulni.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 203