RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#104338  Szerző: peter

Redfox81 írta:
peter írta:
Pasa írta:Alakul ez, végre, csak sajnos nemsokára lekapcsolják. Kár érte, mert egyre jobbak a zenék, és egyre értelmesebb emberek egyre értelmesebb műsorokat csinálnak itt. Így kellett volna kezdeni, most lehetne egy jó zenei rádiónk.
(mindjárt jönnek a "szakmabeli" megmondó emberek, akik jól megaszongyák, hogy a Neo most egy rakás sz*r, pedig nem is nekik szól ez a rádió, hanem a hallgatóknak... :x )

:lol:
Azzal kapcsolatban mindenki egyetért, hogy a hallgatóknak szól, még a jelenlegi Neo FM is. Azzal kapcsolatban már kevésbé, hogy mai lehetőségek esetén is, elegendő-e a program szerkesztéshez pusztán a zenei lexikális tudás, a kor, esetleg egy "üveggömb" vagy "csirkeláb" ahhoz, hogy kitalálják a hallgatói igényeket. Igen, tudom sokaknak itt ciki, de néhányan úgy gondoljuk, hogy érdemes ezeket az elvárásokat kutatni, megkérdezni a hallgatókat is, ahogy azt más rádiók és más rádiós piacok is teszik. :)
De sebaj rövidesen kiderül, hogy az "új" korszak milyen elégedettséggel töltötte el a hallgatókat, október 15-ig kell várni. Én arra tippelek, hogy nyertek vadi új hallgatókat, és rengeteget vesztettek.
Egyetértek, viszont az érdekelne, hogy ezek a felmérések hogyan zajlanak? Zenékből mutatnak részleteket, és azokat kell értékelni (mint pl. a Juventus online tesztjén), vagy felsorolnak pár előadót, számcímet, és ott kell valamilyen sorrendet felállítani, esetleg saját kedvenceket kell mondani?
Nem nem az online, illetve onair tesztek adópromók. Itt "kérik" a hallgatók, segítségét, hogy összeállítsák a legmegfelelőbb zenei kínálatot. Valójában zenei tesztek útján történik a zenei kínálat összeállítása. Sok kutatás létezik, de egy induló rádió először piaci rést keres. Itt határozzák meg a célcsoportot. Ezt követően elkészül egy felmérés, ahol már kifejezetten ennek a célcsoportnak az igényeit kutatják. A végén jön a zenei teszt, ezek már rendszeresek általában, hiszen az igény és a kínálat folyamatosan változik.
A Neo: Szerintem jelen pillanatban a legnagyobb probléma az, hogy a túlélés a legfontosabb a számukra, így nyilván semmilyen felmérésre nincs lehetőség. A legokosabb ilyenkor az lenne, ha a lehető legkisebb változtatással folytatnák a munkát, megpróbálva nem elüldözni a Neo hallgatókat, azokra gondolok akik nem, vagy nem csak a Bumeráng miatt hallgatták a csatornát. Sajnos viszont a sok háttérbe szorított ego, most pont az ellenkezőjét teszi ennek pedig következményei lesznek, már ha eljutnak odáig.
 #104335  Szerző: bumfan

Én úgy vagyok ezzel. Hogy lehet itt játszadozni ezzel a fél-alternatív, fél-populáris vonallal, de minek?
Erre a célra már van rádió, aminek van közönsége, e formában a Neo, most piacilag mérhető hallgató számot nem ér el. Nem is fog. Alter adó, a Petőfi. Aki alteros, az azt hallgatja, agyba-főbe. Ismerek nem egy ilyen embert, hallgatót.
Ami nincs az éterben országosan, az egy valóban retro rádió. Nem a sablonos 80-as, 90-es dalokért őrül meg a hallgató ( értsd ezen az idősebb korosztályt ), amit mindenhol megkaphat, hanem a 60-s, 70-s évek zenéiért. Ez a frekvencia élte óta ( értsd 90-s évek vége ), erre hivatott, a bélyege is ez. És ez így a helyén való.
 #104332  Szerző: szabogabor10

Pasa írta:Na mit mondtam??? 8-) :gonosz:
Már megbocsáss, de hogy érted azt, hogy "értelmesebbek" a mostani műsorvezetők?
A másik: neked mi számít jó zenének?
 #104330  Szerző: Glenn

Na mit mondtam??? 8-) :gonosz:
 #104328  Szerző: Yamada

a reggeli műsoruk is halál unalmas...
 #104326  Szerző: bumfan

Úristen! Hányinger lett az egész struktúra. Vajmi kevés a jó zene...
A programming man, lehetne akár Howard Stern is, ezen a rádión már ez sem segítene.
Mint egykori hallgatója, azt mondom, le vele. :wailing:
Az még egy cseresznye a habon, hogy középszerű, hosszú évekig a semmiben ( nem véletlenül a semmiben ) dolgozó személyek hirtelen előtörtek, hogy majd ők megváltják a világot. Hm.. Hallom, " sikerült "! :hehe:
 #104324  Szerző: Nickman

Világmagazin, minden szombaton 17-től 18-ig a Neo-n. A mai vendég Medveczky Mihály.
 #104322  Szerző: mxgiorgio

Ez a Neo ugyan az mint volt :wailing: Szánalmas,hogy különböző előadóktól csak 1-2 dalt ismernek és azt unalomig adják... most nem akarok példákat előhozni mert sok sok lenne de a nagy megmondó Jones a múltkor azt mondta a régi neó zenetárat majd Ő átrendezni...most vagy nem megy neki vagy neki ez az átrendezés.... a másik ami nem csak a neóra hanem az class-fm-re is illő hogy a hirszolgálatuk egy pocsék.ugyanaz a hirek mennek minden órában....közlekedés pl a mO-n napi szinten van valami de be nem mondanák a neón mintha nem is ismernék.... ettől a marczalli gyerektől meg hányingerem van :vomit:
 #104321  Szerző: Redfox81

peter írta:
Pasa írta:Alakul ez, végre, csak sajnos nemsokára lekapcsolják. Kár érte, mert egyre jobbak a zenék, és egyre értelmesebb emberek egyre értelmesebb műsorokat csinálnak itt. Így kellett volna kezdeni, most lehetne egy jó zenei rádiónk.
(mindjárt jönnek a "szakmabeli" megmondó emberek, akik jól megaszongyák, hogy a Neo most egy rakás sz*r, pedig nem is nekik szól ez a rádió, hanem a hallgatóknak... :x )

:lol:
Azzal kapcsolatban mindenki egyetért, hogy a hallgatóknak szól, még a jelenlegi Neo FM is. Azzal kapcsolatban már kevésbé, hogy mai lehetőségek esetén is, elegendő-e a program szerkesztéshez pusztán a zenei lexikális tudás, a kor, esetleg egy "üveggömb" vagy "csirkeláb" ahhoz, hogy kitalálják a hallgatói igényeket. Igen, tudom sokaknak itt ciki, de néhányan úgy gondoljuk, hogy érdemes ezeket az elvárásokat kutatni, megkérdezni a hallgatókat is, ahogy azt más rádiók és más rádiós piacok is teszik. :)
De sebaj rövidesen kiderül, hogy az "új" korszak milyen elégedettséggel töltötte el a hallgatókat, október 15-ig kell várni. Én arra tippelek, hogy nyertek vadi új hallgatókat, és rengeteget vesztettek.
Egyetértek, viszont az érdekelne, hogy ezek a felmérések hogyan zajlanak? Zenékből mutatnak részleteket, és azokat kell értékelni (mint pl. a Juventus online tesztjén), vagy felsorolnak pár előadót, számcímet, és ott kell valamilyen sorrendet felállítani, esetleg saját kedvenceket kell mondani?
 #104320  Szerző: egon2

Mimi:Köszi,hogy rávilágitottál!
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 584