RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#95605  Szerző: csokie

szemilan írta:
csokie írta:
szemilan írta:Tehát azt szeretnéd, hogy a boxnak a saját képe is behangolható legyen. Ez sajnos nem fog menni. Ahogy írtam tudomásom szerint a készülék nem tartalmaz RF modulátort, így nem képes a saját "képét" kiadni egy frekvencián sem.

De ha mégis van benne, akkor a menüben állítható kell, hogy legyen, melyik csatornán adja ki a saját "képét".
Hát értem, de a menüben a csatorna keresés le van jelszózva. Alaphelyzetben mi a kódja? Nincs manual, se doboza. Csak távirányítóval kaptam.

http://www.strong.tv/downloads/manuals/8100_UM_HU.pdf

Nekem mintha 8888 lett volna az alap.
Köszönöm, elolvastam, tényleg nem tudja az RF kimenetet. És 8888 volt a kód.
 #95604  Szerző: Glenn

CCIR 1-es csatorna sincs, Európában is 2-essel kezdődik.
 #95603  Szerző: asimov

USA-beli amatoroktol "csepergo" es wftda forumon olvashato bejegyzesek alapjan ugy tunik, hogy foldi sugarzasu digitalis tv adasok ugyeben is van tvdx keresnivalo, mert ezen a savreszen is kialakulnak tropo es scatter terjedesek. Komolyabb antennakkal rendszeresek a 400...600 km-es vetelek! :o
(USA-ban a foldi sugarzasu digitalis tv adok adofrekvenciaja 471.25 MHz es 805.75 MHz koze esik.)

---

Kis kabelTV-s "finomsag" ugyaninnen es kicsit OFF is, de csak ezert nem akartam uj topic-ot nyitni.
USA-ban, az FCC altal jovahagyott kabeltv csatornakiosztasnal egy sajatsagos csatornakiosztasi rendszer van hasznalatban. A teljes felhasznalhato frekvenciatartomany 7 kulonbozo, es nevvel is jelolt savtartomanyra van osztva:
  • "SUB BAND" > 7.000(!) MHz-tol 43.000 MHz-ig (T7 - T13)
  • "LOW BAND" > 55.25 MHz - 83.25 MHz (2-6)
  • "MID BAND" > 91.25 MHZ - 169.25 MHz (95 - 22) (nem eliras, lasd majd lejjebb!)
  • "HIGH BAND" > 171.25 MHz - 211.25 MHz (7 - 13) (ez sem eliras)
  • "SUPER BAND" > 217.25 MHz - 295.2625(!) (23 - 36)
  • "HYPER BAND" > 301.2625 MHz - 463.25 MHz (37 - 64)
  • "ULTRA BAND" > 469.25 MHz - 997.25 (65 - 158)
A csatornak szamozasa is, legalabbis fura (bar nem ismerem hazai, KTV-re vonatkozo csatornakiosztasi eloirasokat, ha van ilyen egyaltalan) mert peldaul nincsen 1-es szamu tv csatorna, mert a szamozas 2-vel kezdodik (a foldi sugarzasu tv-csatornaknal is)
Aztan az "ULTRA BAND" sav csatornaszamozasa 65-tel kezdodik es 185-tel er veget, azonban a savban nincsen 95, 96, 97, 98, 99 szamu tv-csatorna. Ezek a csatornaszamok a sokkal(!) alacsonyabb frekvenciatartomanyu MID BAND elso 5 tv csatornajat jelolik.
Bizonyara oka van ennek...
 #95577  Szerző: szemilan

csokie írta:
szemilan írta:Tehát azt szeretnéd, hogy a boxnak a saját képe is behangolható legyen. Ez sajnos nem fog menni. Ahogy írtam tudomásom szerint a készülék nem tartalmaz RF modulátort, így nem képes a saját "képét" kiadni egy frekvencián sem.

De ha mégis van benne, akkor a menüben állítható kell, hogy legyen, melyik csatornán adja ki a saját "képét".
Hát értem, de a menüben a csatorna keresés le van jelszózva. Alaphelyzetben mi a kódja? Nincs manual, se doboza. Csak távirányítóval kaptam.

http://www.strong.tv/downloads/manuals/8100_UM_HU.pdf

Nekem mintha 8888 lett volna az alap.
 #95576  Szerző: csokie

#95575  Szerző: szemilan

Tehát azt szeretnéd, hogy a boxnak a saját képe is behangolható legyen. Ez sajnos nem fog menni. Ahogy írtam tudomásom szerint a készülék nem tartalmaz RF modulátort, így nem képes a saját "képét" kiadni egy frekvencián sem.

#95574  Szerző: csokie

szemilan írta:
csokie írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Strong SRT 8100 típusú DVB-T beltérim, és a problémája csak annyi, hogy a TV-OUT kimeneten nem jön ki semmilyen jel, pedig 2 tv-vel is próbáltam, és egyik sem találta meg a kimenő jelét. Kézi kereséssel ugyanez a helyzet. HDMI és SCART oldalon viszont minden rendben van, ott kijönnek a jelek.
Kinek milyen ötlete van?

Szerintem abban nincs RF modulátor. Vagy igen? Az a kimenet mindössze az antennáról érkező jeleket továbbítja. Több vevő felfűzéséhez használható. Nekem 8300 CI van és azon is csak az antenna jel megy tovább. Sajnos ez nem olyan típus.
Vagy egyáltalán nem megy át rajta semmi? Tehát az analóg adókat se tudod behangolni a TV-n?
De az analógok mennek szépen rajta keresztül.
 #95573  Szerző: szemilan

csokie írta:Sziasztok!
Van egy Strong SRT 8100 típusú DVB-T beltérim, és a problémája csak annyi, hogy a TV-OUT kimeneten nem jön ki semmilyen jel, pedig 2 tv-vel is próbáltam, és egyik sem találta meg a kimenő jelét. Kézi kereséssel ugyanez a helyzet. HDMI és SCART oldalon viszont minden rendben van, ott kijönnek a jelek.
Kinek milyen ötlete van?

Szerintem abban nincs RF modulátor. Vagy igen? Az a kimenet mindössze az antennáról érkező jeleket továbbítja. Több vevő felfűzéséhez használható. Nekem 8300 CI van és azon is csak az antenna jel megy tovább. Sajnos ez nem olyan típus.
Vagy egyáltalán nem megy át rajta semmi? Tehát az analóg adókat se tudod behangolni a TV-n?
 #95572  Szerző: csokie

Sziasztok!
Kinek milyen ötlete van?
 #95211  Szerző: asimov

Nagyon is jo okkal... :)
Magasabb frekvencian joval ritkabban es akkor is kissebb tavolsagra teredjenek az egyes adok altal sugarzott adasok, igy kissebb az esely az orszagok adoi kozotti interferenciara. A veteli oldalon fizikailag joval kissebb meretu antennaval is megfelelo szintu jelet lehet produkalni, ugyanis az EU vonatkozo iranyelve a kerdesben az, hogy a regen bevett gyakorlathoz kepest (nagy adoteljesitmeny > kicsi antenna a veteli oldalon), a megfelelo jelszint biztositasa sokkal inkabb legyen a veteli oldalon is megoldva (pld. 4 elemes helyett, 10 elemes yagi), ezzel is segitve azt, hogy nem kelljen az adooldalon sokszor 100 kW-okkal sugarozni.
Az egyes adok kissebb adoteljestmenye/lefedettsege okan, ha szukseges, akkor tobb masodlagos adot lehet uzembehelyezni, interferencia veszelye nelkul.
LuciFerko írta:Ennyire ergya a térerő? :gülü2: Francnak kellett az UHF tetejére pakolni az adókat, VHF sávban több értelme lenne.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 203