joe írta:...akár még ES is lehet...Köszi,ezeket nem tudtam azonosítani,most megvannak. 828khz-n nálad mi jön most?(ill. reggel 6 fele,ha rá tudsz majd nézni)
990kHz - Radio Sawa 600kW Ciprus
1368kHz - olasz Challenger Radio 25kW (Európában a legnagyobb teljesítményű adó a frekvencián)
joe írta:Ide írom...ennek hatással kell lennie a rádiózásra...X9.3...holnap délre ideér a "szele" is...az alsó frekvenciákon "blackout" várható...magasabb frekvenciákon extra terjedésre is esély lehet...JoeOFF:
joe írta:Igen érzékeny, ezért kell neki rendes földelés. Viszont mikor nincs hely vagy lehetőség nagy antennát kihúzni, akkor jól jön ezLuciFerko írta:Ajánlom ezt a MiniWhip-et, meglepően jól teljesít, de rendes földelés kell neki. És te távolabb vagy a solti adótól isNézegettem a MiniWhip-et...érdekes egy darab...vagy 2 órába telt, mire megértettem a működését. Az antenna egy kapacitással csatol ki jelet a "levegőből", ami egy nagy bemeneti impedanciájú (1,5MOhm) erősítőre csatlakozik. Az erősítő a megszokott feszültség erősítő helyett áram erősítő kapcsolásba van beállítva...az egység feszültség erősítése -3-4dB, de áramerősítése 500 kHz-en >60dB. A magas impedanciás bemenet miatt ez az erősítő nagyon érzékeny az elektrosztatikus zavarokra is. Azon gondolkozom, hogyan tudnék egy 1m átmérőjű loop antennát szélessávúan leilleszteni egy erősítő bemenetéhez - ez esetben nagyon alacsony (0,1 Ohm) bemeneti impedanciájú erősítőre lesz szűkség, komoly 40-60dB feszültség erősítéssel...Joe