RADIOSITE Fórum

• Helikon Rádió - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely

#87703  Szerző: laczfy

greg írta:Végre leírta valaki, és nem csak nekem tűnt fel ez a pár apróság. Halász úgy ért a rádiózáshoz, mint én a vajköpüléshez!
Idegesítő és igénytelen...
Mi amikor csináltuk a suli rádiót ami a neten is ment, akkor a lehetőségeinkhez képest próbáltunk olyan formát adni neki, ami megüt egy bizonyos szintet... de sokszor mondom az egyik barátomnak, hogy büszke vagyok magunkra, mert a miénk, ha piciben is, de sokkal összeszedettebb volt, mint a Helikon.
 #87702  Szerző: greg

Végre leírta valaki, és nem csak nekem tűnt fel ez a pár apróság. Halász úgy ért a rádiózáshoz, mint én a vajköpüléshez!
 #87701  Szerző: laczfy

Sziasztok!

Gondoltam, hogy belehallgatok a Helikon egy órájába úgy, hogy közben figyelem is, hogy milyen zenék mennek, stb…
Ezt le is írtam, egy óra alatt a 70-es évektől elmentünk a mai House zenékig, teljesen össze-vissza válogatva, legalábbis én nem véltem felfedezni semmilyen szisztémát.

00:00 - Hírek nem volt...
00:01 - zene - régi magyar, gyors tempó '70s
00:04 - szignál (rövid) - eredeti állomáshang
00:04 - zene – karácsonyi (külföldi), lassú tempó '00s
00:07 - zene – pop (magyar), közepes tempó '90s
00:11 - szignál - női, férfi hang (műsorvezetők)
00:11 - zene – rock (külföldi), gyors tempó '00s
00:15 - zene – karácsonyi (magyar), lassú tempó '00s
00:18 - műsor promó, férfi, női hang (műsorvezető)
00:19 – zene – funky (külföldi), gyors tempó – ’00s
00:23 – zene - rock (magyar), közepes tempó – ’80s
00:26 – szignál (rövid) – eredeti állomáshang
00:26 – zene – karácsonyi (külföldi), lassú tempó, ’80s v. ’90s
00:30 – szignál (rövid) – eredeti állomáshang
00:30 – zene – hands up (vagy nemtudom), gyors tempó – ’00s
00:35 – zene – rock (magyar) – lassú tempó – ’70s
00:38 – szignál – férfi, női (műsorvezetők)
00:38 – zene - pop (külföldi) - ‘00s
00:42 – zene – rock/pop (külföldi) – gyors tempó – ’90s
00:45 – szignál – férfi, női (műsorvezetők)
00:45 – zene – house (külföldi) – gyors tempó – ’00s
00:49 – zene – pop (magyar) – közepes tempó – ’90s v. ’00s
00:52 – szignál – férfi, férfi, női (műsorvezetők)
00:53 – zene – pop (Dévid Hásszelhoff…) – ’80s
00:56 – zene – pop (magyar) – közepes tempó – ’70s
01:00 – szignál – férfi, női – (műsorvezetők)

Ami nekem furcsa, hogy Halász Gábor egy interjúban ezt mondta: „Hátravan még az arculatépítés és jó néhány olyan izgalmas lépés, amely minden bizonnyal meglepetésként szolgál majd a hallgatóknak.” – én nem látok semmilyen arculatot… A szignálok egyszerűek, gagyik, egyszerre 5, vagy 6 állomáshangja van a rádiónak és ami a legszomorúbb, hogy a műsorvezetők mondták fel a szignálok szövegét Július 1. óta.

A másik, nem tudom mennyire király egy lebonyolító ez a BRST, én csak keveset láttam belőle működés közben anno, de elég kellemetlen szerintem, hogy nap közben pl. a kívánságműsor alatt több másodperces szünetek vannak a zenék között.

Arra sem figyelnek, hogy a netes stream napokig úgy ment, hogy semmi processzálás nem volt rajta, a zenék halkak voltak, a szignálok ordítottak, a mikrofon halk, vagy túlvezérelt volt.
A mikrofonokkal meg hadilábon állnak, mert egyik-másik műsorvezetőnél vagy halk, vagy túl van vezérelve a jel, amikor megszólalnak, vagy hatalmas a háttérzaja a mikrofonnak, amikor többen beszélgetnek.

Itt van a Koktél c. műsor, szerintem klassz, hogy Dj-t hívnak és élőben tolja, de akkor arra figyelni kellene, hogy a keverőbe érkező jel ne legyen túllökve, mert elég idegesítő így hallgatni (neten és rádión is túlvezérelt volt a jel, illetve a mikrofon is), illetve a műsor végén egy 10-20 másodperces csend megint, amíg indult a következő szám, majd a zene végén elindult egy lassú régi szám, pár másodperc múlva lekeverték, majd jött a szignál és a Wawa - Sombrita.

Amikor Kanizsán még a Kanizsa Rádió ment, akkor ilyenek nem voltak... ha lenne egy egységes arculata a rádiónak, esetleg lecserélnék a lebonyolítót és figyelnének az ilyen technikai bakikra, akkor nem talán nem lenne olyan beütése az egésznek, mint ha egy iskolarádió szólna Keszthelyes és Kanizsán.

Mindenesetre örülök, hogy pár ember megmaradt a Kanizsai csapatból…
 #86569  Szerző: Nickman

Én közelebb vagyok Keszthelyhez mint Zeg.hez. Tőlem kb. 25 km-re van Keszthely. Nálam a 95.8- on a NeoFM szól kissé recsegve.
Amúgy most néztem egy radiozala.hu-ra, nem tudom ebből lesz-e valami.
http://www.radiozala.hu
 #86565  Szerző: markfelt

Valaki rá tudna nézni Zalaegerszeg 95.8-ra? Állítólag megy.
 #86468  Szerző: Nickman

admin írta:Zalaegerszeg 95.8, hamarosan.
Mikor ? Már csak 2012-ben várható ?
 #83757  Szerző: faingyőző

mert eredetileg helikon rádió,és hogy megváltoztassák a nevét,nem egy másik céghnek kellene felvásárolnia,(Sláger rádió-Neo Fm)
 #83746  Szerző: csadam

Attis írta:
faingyőző írta:
Nickman írta:Nem nevezik át Rádió Zalára ? Mert jó lenne.
szerintem nem mert akkor mi lenne keszhelyen a neve rádió zala?
Miért ne lehetne Zala? Keszthely is Zalában van....
Hát ez az!
 #83745  Szerző: Attis

faingyőző írta:
Miért ne lehetne Zala? Keszthely is Zalában van....
 #83732  Szerző: faingyőző

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17