RADIOSITE Fórum

• Nemzetiségi Rádió

#105877  Szerző: djlacee

http://radio.orf.at/player/radioplayer. ... height=466

Ezt hoznám fel példának, hogy is kellene kinéznie a Régió Rádiónak
 #105867  Szerző: csokie

Igazad van, de en is csak akkorra gondoltam az MR5 sugarzasat, amikor uleseznek. Amikor nincsenek bent, akkor termeszetesen az MR6 delutani musora menne.
 #105860  Szerző: mimi

Egy az, hogy még nagyobb katyvasz, kettő az, hogy a parlament egy héten két nap ülésezik, akkor se 11 és 18 óra közt, pláne nem egész évben, már ezzel megborult az egész. Harmadik, hogy szemmel láthatóan nem tud a regionális rádiózás kitörni abból, hogy egy ide-oda tologatott kényszeredett valami legyen. Ezért az én javaslatom:
- az MR1 URH hálózatát régiókra bontani és ott adni a regionális magazinműsorokat napi két órában, plusz műsorablakokat csinálni regionális hírblokkoknak;
- az MR4-et megtartani, mert nagyjából teljes országos lefedettséget biztosít, viszont teljes terjedelemben közvetíteni rajta a parlamenti üléseket, és oda kerülhetnének a sportközvetítések meg a jóebédhezszólanóta is;
- az MR6-frekvenciákat kereskedelmi koncesszióba adni, a befolyt pénzt a regionális rádiózás fejlesztésére fordítani; és ha mindenáron úgy gondoljuk, hogy az államnak kell gondoskodnia egy Sztár FM-jellegű adó működtetéséről, a kereskedelmi koncesszió feltételéül lehet szabni, hogy x százalék zene y év előttről származzon.
 #105858  Szerző: csokie

Amennyiben? Kíváncsi vagyok a bővebb véleményedre.

Én biztos hogy egybe olvasztanám, mert
1. Nincs elég frekvencia mind a 7 állami rádiónak FM-en.
2. Gazdaságtalan lenne, pazarlás.
3. Elég lenne 4 MR csatorna is. Miként elég a 4 királyi TV is... Bár néha sok is.
 #105856  Szerző: csokie

Én a következő adásmenetet javasolnám nekik (bár egyszer már leírtam pont ide)

6-11-ig MR6 Reggeli műsor, a régió minden hírével, időjárással, one-man műsorral, Sztár FM-es régi jó slágerekkel, esetleg reggeli kívánság műsorral (mint Rádió M, vagy régi Petőfi, mert ugye kell az interaktivitás a hallgatók felé.)(Egyébként, szerintem ennyi idő bőven elég lenne a Regionális híreknek, mert vidéken nem történik annyi dolog - de még Pesten sem - hogy kitöltse az egész napot vele a műsorvezető, sőt meg is unnák az emberek lehet.)

11-kor MR6 rövid hírek, mert ha az MR1-es kell valakinek, akkor meghallgatja ott majd a Krónikát délben. "Egy kis ízelítő a déli Krónikából" vagy "bővebben az MR1 Déli Krónikájában hallhatnak." (Promo az MR1-nek, mert fontos a marketing ugye... :) )

11:06-18:00 MR5 akár élőben, akár vágva, lényeg, hogy legyen tudomása az embereknek, hogy mi történik a mi kis pénzünkből a parlamentben.

18:00-23:00 MR7 a saját válogatásával, hírekkel, időjárással. (Én tiszta felüdülésnek tartanám a parlamenti közvetítések után.)

23:00-06:00 MR4 Nemzetiségi adások, 7 órában lenne csak, és nem 12-ben; én egész egyszerűen pazarlásnak tartom a középhullámot erre, és nem hiszem hogy van ennyi hír, hogy 12 órát kitöltsön, sokszor csak zene megy rajta, ámbár ha FM-en menne - és normális lefedettséggel - akkor ennyi időnek elégnek kellene lennie, és akit érdekelni fognak a Nemzetiségi Hírek, az úgy is hallgatni fogja, ráadásul olcsóbb is lenne az MTVA-nak a sugárzás.

Ki hogy látja, ez életképes lenne szerintetek?
 #105852  Szerző: mimi

csabyke írta:Hey!!!!!! Direkt oda irtam, hogy az itt emlitettol fuggetlenul!!!!
Ja jó, szelektíven olvasok :)
Az MR7 nótát, népzenét és operettet ad, könnyűzenét nem. Az MR6-nál meg szerintem ezredik kérdés, hogy milyen zene szóljon rajta, annyira rom, kezdve az összevissza adóhálózattól; aztán a hallgató is hülyét kap, hogy hol MR6, hol MR1, hol MR7; az egésznek úgy tűnik, nincs helye meg gazdája a Magyar Rádión, majd az MTVA-n belül, csak lökdösik ide-oda meg lepasszolnak rá mindent, amit nem mernek megszüntetni, de más adó nem fogad be; és nem akarok megbántani senkit, de olybá tűnik, hogy elvárások nélkül mindenki rohadtul kényelmesen elvan, én olyat még nem láttam, hogy bármilyen téma lett volna ebben a régióban, ami a rádió valamelyik műsorából indult volna ki. Olyankor foglalkoznak vele, amikor kikapcsolják a stúdióban az áramot, vagy felmerül, hogy meg akarják szüntetni, és olyankor úgy fel vannak háborodva emberek, mintha hallgatnák.
 #105851  Szerző: csabyke

mimi írta:
csabyke írta:Amugy pedig akinek (az itt emlitettol fuggetlenul) ciki vagy ego egy bizonyos zenei stilust hallgatn/szeretni, az magarol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt!
Azt azért ne felejtsd el, hogy a Táncdalfesztivált a rendszer nyomta és elég gejl is volt mondjuk a luxemburgi rádióban hallgatott zenékhez képest, vagy akár az Illéshez képest, amit ugyan beengedtek a Táncdalfesztiválra, de elég botrányos fogadtatása volt. Még szép, hogy a "lázadó", keményebb dolgok voltak menők az akkori fiataloknak, nem az énédeskatinkám.
Hey!!!!!! Direkt oda irtam, hogy az itt emlitettol fuggetlenul!!!!
Az, hogy valaki UTAL EGY ZENEI STILUST, az meg nem jelenti azt, hogy szar, vagy ego szeretnie masnak... Aki viszont nem csak nem szereti, de egonek tartja / lenezi, megszolja a masikat, az allit ki magarol szegenysegi bizonyitvanyt... (Te amugy nem szoltal meg senkit, melott magadra veszed, csak elhangzott egy mondato, hogy EGO VOLT szeretni, vagy valami hasonlo...)
En csak ezt akartam mondani... Az, hogy most melyik zenei stilusnak mi volt a POLITIKAI szerepe a maga idejeben, azt nem tudom.. Az en zenei vilagomnak pedig SAJNA jobban megfelell a 60-80as evek zenei vilaga... Ami amugy NEKEM ELEG KELLEMETLEN, mert keves helyen van ez az igenyem kielegitve.. Igy egyutt erzek azzal a korosztyallyal, aki ezt hianyolja..
Es mivel azokban az orszagokban ahol az idosebbeknek (hivatalosan 35+) szolnak a REGIONALIS radiok, pont azokat a zeneket jatszak, amiket en magam is hianyolok (amit pl. a Radio Luxi jatszott)... Pl. itt is volt mar rola szo valamelyik topikban, hogy annak ellenere hogy a Radio Luxi (ma RTL1440) milyen jo zeneket jatszott, annak ellenere ma nem jatszik olyanokat....
Na jaaaa.... Ma is azokat jatsza, amik miatt regen szerettek az emberek.. En is szivesen hallgattam mindig.....

Amugy az MR7 mar lehet, hogy ebbe az iranyba kozelit... Az MR7-bol meg az MR6-bol kellene akkor valamit osszemosni.. (MR7en SOHA nem hallgattam meg..) Az MR1-et DUPLAN sugarozni, az tenyleg pocsekolas...
 #105831  Szerző: mimi

csabyke írta:Amugy pedig akinek (az itt emlitettol fuggetlenul) ciki vagy ego egy bizonyos zenei stilust hallgatn/szeretni, az magarol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt!
Azt azért ne felejtsd el, hogy a Táncdalfesztivált a rendszer nyomta és elég gejl is volt mondjuk a luxemburgi rádióban hallgatott zenékhez képest, vagy akár az Illéshez képest, amit ugyan beengedtek a Táncdalfesztiválra, de elég botrányos fogadtatása volt. Még szép, hogy a "lázadó", keményebb dolgok voltak menők az akkori fiataloknak, nem az énédeskatinkám.
 #105828  Szerző: csabyke

mimi írta:
pébégáz írta:Szerintem egy ilyen rádió inkább az 50 (60 ?) felettieknek szólna. Szécsi Pál, nóta, ugyanmár ! Egy mai 35-40 éves egy évtizeddel ezelőtt még fiatal volt, és már akkor sem ilyen számokat hallgattak, ebben biztos vagyok. Tehát úgy gondolom, hogy egy ilyen adó inkább nyugdíjasrádió lenne, persze ők is sokan vannak.
Így van, az 55 éves apám se hallgatott soha se nótát, se táncdalfesztiválos pütypürüttyöt, utóbbi a fiatalkorára már régen le is csengett, meg azért elég nagy körben cikinek is számított, ugye hasonlítsuk már össze Szécsit a Rolling Stones-szal, vagy elég csak az Illéssel. Ellenben nem tudom, miért kell azt hinni, hogy valakinek az újzene-befogadási képessége megáll fiatalkorában; szeretik a régi zenéket, örülnek, ha meghallanak valamit, amit rég nem, de nem állt meg velük az élet harmincéves korukban.
Jepp, de azert azt is vegyuk szamitasba, hogy "uj zeneket" jatszo radioval pedig tele van a hullamsav... A nyugdijas radio pedig lehet, hogy tenyleg talalobb... Nekem pl. a nagymamam baromira merges az MR2 atalakulasa miatt, amit meg is ertek, de azt meg annal is jobban, hogy miert lett megujitva!!!!!!
De ja vegulis lehet, hogy a 35+ az inkabb 50+nak kellett volna, hogy irodjon...

Amugy pedig akinek (az itt emlitettol fuggetlenul) ciki vagy ego egy bizonyos zenei stilust hallgatn/szeretni, az magarol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt!

(En is olyan zenet kedvelek ott, ahol elek, amelyet az en korosztalyomban ciki szeretni, de megis ha valami rendezvenyen elojon, tele torokbol uvolti mindenki korulottem xD - csak hat ego mondani, hogy bejon...)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 44