RADIOSITE Fórum

• Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

#77591  Szerző: Zoey

csadam írta:Mit lehet tudni a Budapesti nagyokról (89.5; 95.3; 103.9)? A Juventus szerződése jövő héten jár le?
Maratoni ülés várható a holnapi, nyári szünet előtti utolsó ülésnapon.
Rengeteg napirendi pont van, köztük a budapesti frekvenciák (89,5, 95,3, 102,1, 103,9) pályázati kiírásának véglegesítése. Sejtettem, hogy a nyári szünet előtt véglegesítik, így amint kikerül a felhívás a honlapra, onnantól 30/40 nap a pályázatleadás dátuma, azaz kb. szeptember eleje.

Véglegesítik továbbá a Cegléd 92,5, Szentes 106,1, Hódmezővásárhely 97,6, Kalocsa 100,0, Szeged 95,4 és Ajka 88,8 frekvenciák pályázati felhívásait, tehát amiknél a felhívás-tervezet nyilvános meghallgatása júniusban volt.

Elkezdődik a 92,9 és 96,4 pályáztatása is, de itt ugye még egy felhívás-tervezet készül csak el.
Vidéki frekvenciák közül az Orosháza 90,2, Tiszakécske 102,2, Tatabány 97,8, Szolnok 92,2, Székesfehérvár 94,5, Jászberény 97,7, Derecske 94,7, Pápa 92,7, Debrecen 95,0 és Kiskunmajsa 88,2 pályáztatása veszi kezdetét.

A Rádió Eger műsorszolgáltatási szerződésének felmondása ismét szerepel a napirendi pontok között, eddig mindig elnapolták.

A döntéseket, határozatokat remélem a nyári szünetben azért hitelesítik és közzéteszik honlapjukon.
 #77590  Szerző: Zoey

nyikolaj írta:Ha nem férne el legalább 3 akkor a többi frekiket felejtsük is el? :) 103,106,5
Ne felejtsük el, én szeretném a legjobban, ha temérdek helyi rádió közül választhatnék, csak szerintem annyi nem élne itt meg. Ha hár kettőn helyi rádió szólna, nagyon örülnék, a másik kettőn meg lehet hálózatos vagy közösségi. Bár R1-et akkor sem szeretnék, jöhetne más, mondjuk távvezérléses azokra.
centerweb írta:A Rádió 1 a 101,6-ra is megajánlotta a 17 milliót, szerintem a 96,3-nál se fognak fukarkodni. A MiKom-nak így túl sok esélye nincs.
Igen, de ott a médiaszolgáltatási alapdíj is 7-8 millió körül volt, nem hiszem, hogy feleannyi alapdíjnál is ajánlanának 17 milliót, főleg úgy, hogy - mint láttuk -, ez a 101,6-nál sem jött be.
Obladioblada írta:Maradjunk annyiban, hogy tök mindegy, mit ajánl a Rádió 1. Orosz Gábor, volt Juventusos, volt Fideszes városházi szóvivő, jelenleg a Fideszes megyei önkormányzat által pénzelt Kulcs magazin főszerkesztője, és a Mikom (Miskolci TV, Hírportál és hetilap, meg egyéb) ügyvezetője, egy olyan városban, ahol jelenleg a boldogság madara is narancssárga... Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy nem a Mikom lesz a befutó? A várost nem érdekli a rádió, ha érdekelné, már lehetett volna az elmúlt 20 évben rádiója Miskolc önkormányzatának. Ez szerintem magának Orosz Gábornak presztizs, kell neki az a frekvencia, ahol régen dolgozott, és ahonnan nem a legszebb körülmények között távozott.
Ezt mondjuk nem tudtam, igen, így elég valószínű, hogy a MiKom nyer. Egyfajta visszavágás lenne akkor a Juventusnak? Egyébként is nekik szurkolok.
 #77560  Szerző: Rony

Maradjunk annyiban, hogy tök mindegy, mit ajánl a Rádió 1. Orosz Gábor, volt Juventusos, volt Fideszes városházi szóvivő, jelenleg a Fideszes megyei önkormányzat által pénzelt Kulcs magazin főszerkesztője, és a Mikom (Miskolci TV, Hírportál és hetilap, meg egyéb) ügyvezetője, egy olyan városban, ahol jelenleg a boldogság madara is narancssárga... Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy nem a Mikom lesz a befutó? A várost nem érdekli a rádió, ha érdekelné, már lehetett volna az elmúlt 20 évben rádiója Miskolc önkormányzatának. Ez szerintem magának Orosz Gábornak presztizs, kell neki az a frekvencia, ahol régen dolgozott, és ahonnan nem a legszebb körülmények között távozott.[/quote]

Hu,megint lesz Harashow? :)

Emlékszik innen valaki ,hogy anno,miként,hogyan indult a Tilos Rádió?
Egy kalózrádióként,és a még akkor Ortt-t folyton cselezték,kerülgették,mikor bejelentették őket,akkor gyorsba szétkapták a berendezést,és költöztek másik lakásba,stúdióba.
Itt Miskolcon is kellene csinálni egy kalózrádiót.
A Tilos is megvívta a maga kis harcát a hatóságokkakl,és azóta is üzemelnek.
Itt Miskolcon is meg kellene vívni a magunk kis harcát,és akkor talán lenne újra egy helyi rádió.

Már bocsi,de OG balhés körülmények között jött el onnan?
 #77550  Szerző: TG

Zoey írta:Az valóban fura, hogy az ORTT és NMHH pályázatok között mekkora különbségek vannak díjakat tekintve. Nagyon durva az a 14 milla, ahhoz képest, hogy a 96,3 alapdíja 3,5-4 között van, ha jól emlékszem. Ok, nem ennyivel fogja elvinni a nyertes, de akkor sem fog fizetni 14-et, de szerintem még a felét, 7-8-at sem.
Nem is volt reális..közel sem..a mátra is majd csak a zsebéből fogja fizetgetni..amíg meg nem unja..
centerweb írta:A Rádió 1 a 101,6-ra is megajánlotta a 17 milliót, szerintem a 96,3-nál se fognak fukarkodni. A MiKom-nak így túl sok esélye nincs.
Az új pályázatoknál a tűzzel játszik aki túl sokat ajánl..már az alaki vizsgálatnál el lehet bukni az irreális ajánlattal...
Obladioblada írta:Maradjunk annyiban, hogy tök mindegy, mit ajánl a Rádió 1. Orosz Gábor, volt Juventusos, volt Fideszes városházi szóvivő, jelenleg a Fideszes megyei önkormányzat által pénzelt Kulcs magazin főszerkesztője, és a Mikom (Miskolci TV, Hírportál és hetilap, meg egyéb) ügyvezetője, egy olyan városban, ahol jelenleg a boldogság madara is narancssárga... Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy nem a Mikom lesz a befutó? A várost nem érdekli a rádió, ha érdekelné, már lehetett volna az elmúlt 20 évben rádiója Miskolc önkormányzatának. Ez szerintem magának Orosz Gábornak presztizs, kell neki az a frekvencia, ahol régen dolgozott, és ahonnan nem a legszebb körülmények között távozott.
Maradjunk..én is ezt hajtogatom már hetek óta...de talán nem is baj, hogy ők nyernek..legalább helyi lesz..és legalább így egy nagy médiabirodalom nem fog (nagy) anyagi gondokkal küzdeni...
 #77546  Szerző: Obladioblada

centerweb írta:
Zoey írta:Az valóban fura, hogy az ORTT és NMHH pályázatok között mekkora különbségek vannak díjakat tekintve. Nagyon durva az a 14 milla, ahhoz képest, hogy a 96,3 alapdíja 3,5-4 között van, ha jól emlékszem. Ok, nem ennyivel fogja elvinni a nyertes, de akkor sem fog fizetni 14-et, de szerintem még a felét, 7-8-at sem.
A Rádió 1 a 101,6-ra is megajánlotta a 17 milliót, szerintem a 96,3-nál se fognak fukarkodni. A MiKom-nak így túl sok esélye nincs.
Maradjunk annyiban, hogy tök mindegy, mit ajánl a Rádió 1. Orosz Gábor, volt Juventusos, volt Fideszes városházi szóvivő, jelenleg a Fideszes megyei önkormányzat által pénzelt Kulcs magazin főszerkesztője, és a Mikom (Miskolci TV, Hírportál és hetilap, meg egyéb) ügyvezetője, egy olyan városban, ahol jelenleg a boldogság madara is narancssárga... Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy nem a Mikom lesz a befutó? A várost nem érdekli a rádió, ha érdekelné, már lehetett volna az elmúlt 20 évben rádiója Miskolc önkormányzatának. Ez szerintem magának Orosz Gábornak presztizs, kell neki az a frekvencia, ahol régen dolgozott, és ahonnan nem a legszebb körülmények között távozott.
 #77534  Szerző: nyikolaj

Ha nem férne el legalább 3 akkor a többi frekiket felejtsük is el? :) 103,106,5
 #77518  Szerző: centerweb

A Rádió 1 a 101,6-ra is megajánlotta a 17 milliót, szerintem a 96,3-nál se fognak fukarkodni. A MiKom-nak így túl sok esélye nincs.
 #77506  Szerző: Zoey

TG írta:Nyíregyen is sokkal jobb a gazdasági helyzet mint itt, az ukránok sok lóvét hoznak a városnak...Miskolcon meg színtiszta csóróság van..de 3 rádió szerintem itt is megélne, főként az új frekvenciahasználati díjrendszerben...Mindenesetre én nem lennék a mátra helyében..évi 14 misi+jogdíjak+rezsi+bérek+marketing...ez rengeteg...nehéz lesz kitermelni nagyon...főleg ilyen dilettantizmus közepette...
Na azért nem sokkal jobb a helyzet Nyíregyházán, ok, hogy ukránok hoznak valamennyit, de majdnem olyan elmaradott és szegény térség, mint a miénk.
Azzal nem értek egyet, hogy három helyi rádió megélne itt. Ok, hogy kevesebb lett a médiaszolgáltatási díj, így ezt nem annyira nehéz kitermelni reklámmal, de mivel a cégek szegények - hiszen nem sok multi van - kevés a pénzük reklámra, így nem tudnák három helyi rádió reklámblokkjait teletömni hirdetésekkel. Persze mindenhez jó marketing kell, mert ha már Nyíregyházánál tartottunk, ott elég sok reklám megy mindkét helyi kerrádión. Kettő lehet elférne, de a hármat akkor is soknak találom. Na jó, most még egyelőre annak is örülnék, ha egy normális helyi rádió elindulna.

Az valóban fura, hogy az ORTT és NMHH pályázatok között mekkora különbségek vannak díjakat tekintve. Nagyon durva az a 14 milla, ahhoz képest, hogy a 96,3 alapdíja 3,5-4 között van, ha jól emlékszem. Ok, nem ennyivel fogja elvinni a nyertes, de akkor sem fog fizetni 14-et, de szerintem még a felét, 7-8-at sem.
 #77372  Szerző: csadam

Mit lehet tudni a Budapesti nagyokról (89.5; 95.3; 103.9)? A Juventus szerződése jövő héten jár le?
 #77354  Szerző: TG

nyikolaj írta:De nekem az sem vigasz,hogy új rádió lesz a 96.3 mhz-en,meg ez a Mátrás is...
Na és?Ennyinek kell lenni Miskolcon?
Ugyan annyi lesz mint eddig. 2 db.
És ne legyen igazam de egy ilyen nehezen induló,bukdácsolva valami meg nem lesz hosszú életű a 101.6-on.
Emberek!Ny.házán 3 van!!!!Sosem hittem volna,hogy lehagy!
És ahogy Zoey említette, a dunántúli sokkal kisebb városok is bővelkednek!
:vomit:

De viszont tényleg nem bírom elképzelni,hogy miért van ez a helyzet!
Tudom sokan mondják a politikát ....de akkor más városban miért nem szól bele a politika?(ez az egyik)
A másik felhozott ok,hogy lemaradott város.Már miért lenne az?Ha egy 50.000,60.000es város 3 helyi rádiót tud tartani,akkor nehogy már bemesélje nekem valaki,hogy egy 170.000es városban ez lehetetlen!
Nyíregyen is sokkal jobb a gazdasági helyzet mint itt, az ukránok sok lóvét hoznak a városnak...Miskolcon meg színtiszta csóróság van..de 3 rádió szerintem itt is megélne, főként az új frekvenciahasználati díjrendszerben...Mindenesetre én nem lennék a mátra helyében..évi 14 misi+jogdíjak+rezsi+bérek+marketing...ez rengeteg...nehéz lesz kitermelni nagyon...főleg ilyen dilettantizmus közepette...
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 107