RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#92722  Szerző: LuciFerko

Enyingen Balatonbozsok kivételével mindenhol problémás a MinDig vétele. Se kabhegy, se Sóstó. Kéne ide is egy átjátszó mondjuk a víztoronyra. Amúgy ha jól tudom minden 6 métert meghaladó árbócra kell építési engedély.
 #92718  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:A hetvegi haz tulaja szerint (jogtanacsos, vagy mi, nem nagyon faggattam), akar karterites is szobajohetne, mert "Szabo Geza" az epuletevel -epitkezesevel- megakadalyozza "Kiss Jozsef"-et a MindigTV elofizetese hasznalataban.
Sajnos nincs igaza. Senki sehol sem garantálja a 100%-os vételt, ház építésénél meg nem lehet szempont a szomszéd adóra való rálátása. Még a kilátást is szabad zavarni, csak a fényt nem takarhatja el. Tehát új helyet kell keresni az antennának, és senki sem perelhető (illetve nem éri meg)...
 #92714  Szerző: asimov

Tolem nem messze, a kab-hegyi DVB-T adora (itt ez az elsodleges ado) tiszta ralatassal rendelkezo, foldszintes hetvegi haznal felkerult a tetore, kb. 1 metert kilogo csore egy, saccra 10 elemes DVB-T celantenna. A kep es hang (elbeszeles alapjan) tokeletes volt, akadas huzamos tv-zes kozben sem jelentkezett. Ez 2011 tavasszan tortent.
Tavaly osszel es tel folyaman egy utcaval odebb, mostanra felhuztak egy szeles es emeletes -monolitbeton technologiaval keszult- epuletet, amely szeles szogtartomanyban takarja az adotorony fele eso iranyt.
Ez lenyegeben tegnap derult ki, mert -az STB-vel es eves extra elofizetesukkel egyetemben- lejottek hetvegere a tulajok rendbeszedni a hazat es este persze tv-ztek volna. Konkretan nem volt veheto jel!
A hetvegihaz tulajanak a szerencsejere, van jo ralatas a hazukrol a balatonszabadi-sostoi DVB-T adora, ezert odaforditottuk az antennat, es van is vetel, aztan majd idovel kiderul az, hogy eleg nagy nyeresegu-e az antenna, mert ez az ado -hiaba van kozelebb- nagysagrenddel kissebb kimenovel sugaroz, mint a kab-hegyi MPX-ek. (Kab-hegy: 2x100kW, Balatonszabadi-Sosto: 2x0.35kW) Latni egyre tobb antennan azt, hogy a kab-hegyi ado helyett a balatonszabadi-sostoi adot celozzak meg, mert az elvileg gerincadokent funkcionalo kab-hegyi ado lefedettsege erosen hezagos.

Elgondolkodtato: valaki beruhaz egy DVB-T belteribe, antennatartocsobe, antennaba, elofizetesbe es ennek az egesznek a kivitelezeset is megfizeti valakiknek, aztan kicsivel odebb epul egy emeletes haz, es ez egesz penzkidobassa degradalodhat, mert egy vadidegen altal felhuzott epulet miatt nem lesz veheto jel. Itt szerencseje volt a tulajnak, de ahogy terjed a MindigTV, nagyon is valoszinu az, hogy egyszer lesz ebbol komolyabb "balhe".
A hetvegi haz tulaja szerint (jogtanacsos, vagy mi, nem nagyon faggattam), akar karterites is szobajohetne, mert "Szabo Geza" az epuletevel -epitkezesevel- megakadalyozza "Kiss Jozsef"-et a MindigTV elofizetese hasznalataban. Ezutan a kovetkezo kerdes az, hogy ki lenne a per alanya: az epitteto, vagy az, aki kiadta a jogeros epitesei engedelyt.
Azonban ekkor elokerul az a kerdes is, hogy az antenna telepitesere volt-e jogeros epitesi es fennmaradasi engedely... Allitolag, kis hazankban mindenfele antennaszerkezet epitese es uzemeltetese epitesi engedelykoteles.
A kissebb fizikai kiterjedesu tv-, es radioantennak engedelynelkuli, tehat illegalis... (fuj! ;) ) telepiteset nemzetgazdasagi erdekbol es hallgatolagosan turik csak meg a hatosagok, de az adott antennaval osszefuggo karokozas vagy baleset (pld. valakire raesik az erkelyrol, szelvihar altal letepett antenna) ez a teny sullyosbito korulmeny lesz.
 #92234  Szerző: mlaszlo

Andrew5 írta:Muszály voltam venni egy dvbt antennát mert a régi nem vette azokat a frekitartományokat. Így vettem egy kis dipol 25db-s írányított antennát amivel rögtön minden tökéletes lett :-) Ami nekem érdekes hogy a Neo fm "akadozik" Minden más tökéletes. Esetleg a neo-nál lenne a hiba? Mert az információs csatorna alatt meg tökéletesen szól, de a saját különálló egyrészt katasztrófa minőségü, másrészt akadozik. Vagy csak nálam ilyen? :o
Ugyanaz a hang csatorna van hozzárendelve az Infó csatornához is, mint amit önállóan tudsz hallgatni. Ha sima rádióként akad, míg az Infó csatorna alatt jó, akkor a vevővel lehet valami probléma vagy rosszul beállítva.
 #92230  Szerző: Andrew5

a pallagit
 #92229  Szerző: szemilan

Jobbat mondok, nálam M1 szól. :lol: Bent maradtak a csatornák az átrendezés előttről, mikor rákerestem betette mégegyszer.
Amúgy nem akad a NEO FM nálam.

Melyik adót nézed?
 #92226  Szerző: Andrew5

jah és még az hbo is jön pedig nem fizettem elő rá :-)
 #92225  Szerző: Andrew5

Muszály voltam venni egy dvbt antennát mert a régi nem vette azokat a frekitartományokat. Így vettem egy kis dipol 25db-s írányított antennát amivel rögtön minden tökéletes lett :-) Ami nekem érdekes hogy a Neo fm "akadozik" Minden más tökéletes. Esetleg a neo-nál lenne a hiba? Mert az információs csatorna alatt meg tökéletesen szól, de a saját különálló egyrészt katasztrófa minőségü, másrészt akadozik. Vagy csak nálam ilyen? :o
 #92177  Szerző: Glenn

Ne kapkodj, próbáld meg kézi kereséssel. Nem kell oda erősítő, azzal még rosszabb lesz, mert gerjedni fog a térerőtől.
 #92175  Szerző: Andrew5

Nekem ma érkezett meg a beltérim, boldogan be is üzemeltek a pallagi adóra. Sajna a 3 multiplexből csak egyett talált meg automatán, holott nálam elvileg fullos, szobaantennás minőségü vétel van az ah szerint. Holnap felteszek egy erősítős antennát azzal már csak jó lesz. de ami jön az szép, akadásmentes gyönyörű kép és hang :-)
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 203