RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#170321  Szerző: LuciFerko

altermanus írta:az volt a tervem, hogy jövőre én is beruházok egy SDR-re, de már elment a kedvem tőle... :wailing:
Falun nem lesz ilyen gond :)
 #170319  Szerző: altermanus

az volt a tervem, hogy jövőre én is beruházok egy SDR-re, de már elment a kedvem tőle... :wailing:
 #170316  Szerző: LuciFerko

Egyik 10.-en lakó kirakta a tetőre a "Nimbusz" márkájú légkondi külső egységét, ami szépen telefossa a zavarral a 7 mhz fölötti részt. :gülü2: :gülü2: :gülü2:

Kép
 #170299  Szerző: Kovi02

Reggel jött a spanyol Hit FM a 828khz-n,kb. 6:10 fele. Az otthoni zavart sikerült kiforgatnom. :D
 #170290  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:Vissza is jött, és látszik mennyi intermodulációt csinál nálam. :S
Kép
Itt meg egy rádión se kever ki. Ennyit számítana kb. 30 km? (te úgy 60km-re én meg 90-re vagyok az adótól)

ill. megnéztem,nem a házból jön a zavarom,az biztos. A TV,vagy számítógép mellé kb. 3 méterrel letéve a rádiót már nem zavarnak. A közeli szennyvíztisztító telep ami zavarhat,meg a szomszédnál van valami,ami kifejezetten zavar az OIRT sávban(CCIR-en nem),esetleg távvezeték,stb..
Jó de nekem kint van 35m magasan plusz erősítő is van benne.
 #170289  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Vissza is jött, és látszik mennyi intermodulációt csinál nálam. :S
Kép
Itt meg egy rádión se kever ki. Ennyit számítana kb. 30 km? (te úgy 60km-re én meg 90-re vagyok az adótól)

ill. megnéztem,nem a házból jön a zavarom,az biztos. A TV,vagy számítógép mellé kb. 3 méterrel letéve a rádiót már nem zavarnak. A közeli szennyvíztisztító telep ami zavarhat,meg a szomszédnál van valami,ami kifejezetten zavar az OIRT sávban(CCIR-en nem),esetleg távvezeték,stb..
 #170285  Szerző: LuciFerko

Vissza is jött, és látszik mennyi intermodulációt csinál nálam. :S
Kép
 #170284  Szerző: LuciFerko

Kossuth meg jól eltűnt.
Kép

Legalább látszik, hogy pont sikerült a frekire tennem a lyukszűrőt :)
 #170280  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Itt a cseh jó térerővel szól,aláfédel pár adó,nem biztos hogy Indiát veszem,ki tudja.
Nálad az 567khz-n szól most a szír adó? A románt nálam valami csapkodja.
Van amúgy egy igen nagy problémám a sávban,a sáv elejétől a végéig délnyugat-északkelet irányban van egy zaj,ami mindent elnyom. Csak itt a közelben van,eddig kb. 650-850 khz között volt,de most súlyosabb,csak délkelet-északnyugat irányban lehet hallgatni az MW-n bármit is. Mi okozhatja?
ill. 828khz-n nálad most mi van?
Lakást áramtalanítod, akkor nem tűnik el? 828-on keveredik az orosz és a spanyol :)
567 en nekem is van valami de erős a román.[/quote]
Szerintem a helyi csatornatelep okozza a zavart.
 #170278  Szerző: LuciFerko

Most nem megy a szír, ezen a palesztin SDR-en szépen lehet látni/hallani.
http://websdr.4z5lv.net:8901/

Ott is a román jön :)
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 402