RADIOSITE Fórum

• ROXY Rádió

#65413  Szerző: krisz83

tomee írta:Természetesen értem az álláspontodat krisz83, és tudomásul is veszem.

Magának a jelenségnek, hogy a rádió és a hallgató között egy különleges kapcsolat alakul ki, van egyfajta anomáliája.

Te is tudod, minden bizonnyal sokkal jobban, mint én, hogy nem a szeretet hajtja a kereskedelmi médiumokat, és ha ők ennek az ellenkezőjét állítják, az a hallgató tisztán hülyének nézése, és önbecsapás is. Valami miatt eljutottak idáig, valamire mégsem figyeltek oda eléggé.

Valahol dolgozni, szeretni, és azt elveszíteni, fájdalmas dolog; tapasztaltam már én is, sajnos. Ha elismerik az ember munkáját, jó érzés. Búcsúzni is tudni kell, ha az ember életének hosszú ideig része valami.

Azonban, ha hallgatói részről, valaki önként ott éjszakázik egy rádió stúdiója előtt, vagy teszem azt még szabadságot is ki vesz emiatt, súlyos. Körülbelül annyira, mint amikor valaki a Barátok közt-re siet haza, mert egyedül ennyi öröme van az életében. Mert ő százvalahány ezer emberből megszólítva érezi magát. Én erre, a lélektani részére gondoltam. Mert ez tényleg valami olyasmi, amivel könnyen vissza lehet élni.

Nem búcsúzni ciki, hanem ha elmegy a búcsú egy olyan irányba, amikor már a sírógörcstől érteni sem lehet a műsorvezetőt, holott, a világ megy tovább. Fent említett rádióknál, ez volt.

Fájdalmas dolog, de tényleg erre kell egy nagy nyilvánosságot használni? Tudni kell méltóságteljesen elmenni: Ezt várnám el a Roxy-tól is a legvégén.
Ez igaz, valóban a kereskedelmi rádiónak a bevétel a fontos, ehhez azonban hallgató is kell, ami pedig akkor lesz, ha a befolyt pénz bizonyos részét visszaforgatod, hogy jó műsorokat tudj gyártani, netán még pár "sztárt" is le tudj szerződtetni.
Ezt már a rádiók többsége nem teszi meg, de ez már nagyon OFF úgyhogy ezt majd máshol megvitatjuk. :-)
Van abban igazság, amit írsz, de nem minden pontban értek Veled egyet.
A méltó búcsú a Roxy esetében nem tudom milyen lesz, vagy milyennek kellene lennie, de majd meglátjuk.
Egy biztos, van ott pár ember, aki igen is a szívét, és lelkét adta ebbe a rádióba, ha ez nem mindig jött át, nem feltétlenül az Ő hibája, ahogyan az sem, hogy kevés volt a pénz, vagy hogy felhalmozott a tulaj egy szép kis tartozást!
 #65399  Szerző: tomee

Természetesen értem az álláspontodat krisz83, és tudomásul is veszem.

Magának a jelenségnek, hogy a rádió és a hallgató között egy különleges kapcsolat alakul ki, van egyfajta anomáliája.

Te is tudod, minden bizonnyal sokkal jobban, mint én, hogy nem a szeretet hajtja a kereskedelmi médiumokat, és ha ők ennek az ellenkezőjét állítják, az a hallgató tisztán hülyének nézése, és önbecsapás is. Valami miatt eljutottak idáig, valamire mégsem figyeltek oda eléggé.

Valahol dolgozni, szeretni, és azt elveszíteni, fájdalmas dolog; tapasztaltam már én is, sajnos. Ha elismerik az ember munkáját, jó érzés. Búcsúzni is tudni kell, ha az ember életének hosszú ideig része valami.

Azonban, ha hallgatói részről, valaki önként ott éjszakázik egy rádió stúdiója előtt, vagy teszem azt még szabadságot is ki vesz emiatt, súlyos. Körülbelül annyira, mint amikor valaki a Barátok közt-re siet haza, mert egyedül ennyi öröme van az életében. Mert ő százvalahány ezer emberből megszólítva érezi magát. Én erre, a lélektani részére gondoltam. Mert ez tényleg valami olyasmi, amivel könnyen vissza lehet élni.

Nem búcsúzni ciki, hanem ha elmegy a búcsú egy olyan irányba, amikor már a sírógörcstől érteni sem lehet a műsorvezetőt, holott, a világ megy tovább. Fent említett rádióknál, ez volt.

Fájdalmas dolog, de tényleg erre kell egy nagy nyilvánosságot használni? Tudni kell méltóságteljesen elmenni: Ezt várnám el a Roxy-tól is a legvégén.
 #65390  Szerző: krisz83

tomee írta:Tulajdonképpen baromira nem is hiányzik egy könnyes-zokogós búcsú valami. A Deejay-nél ez még elment, de mondjuk tavalyelőtt a Slágernél és a Danubiusnál már ciki volt. Ez nem az éterbe való, egy céges búcsúbulin belefér, de nem itt.

Lehet, hogy jó pár hallgatónak a Roxy sokkal többet jelent bármely más rádiónál, de ettől még ott a sivár valóság, hogy nem ér többet, mert ugyanolyan profitorientált vállalkozás, csak ez éppen még sz*rul is ment. Miért kell ilyen kijelentésekkel hülyíteni pár maroknyi embert, hogy "értetek harcolni fogunk"?! Ennél még a hallgatás is jobb.

Ezért kapok herótot ezektől a demagóg kijelentésektől, mint például: "De hát a Roxy egy legenda az éterben".
Basszus, ennek már több mint egy évtizede. Ez olyan, mint mikor szegény Puskás Öcsivel népszerűsítik a magyar futballt...

Ezen kívül tisztességesen le sem lehetne zárni, mert Zizi-ék is egy olyan Roxyt búcsúztatnának, ami már nem is létezik, akik ezt anno összerakták, már mind máshol vannak, mert nem akarták a nevüket adni ehhez.

Hogy ők most szemetek-e? Robi gonosz-e, hogy elment?

Nem, egyáltalán, csak nem döglenek éhen egy illúzió életben tartásáért.
Ez egy hatalmas baromság!
Miért ne lehetne egy rádiót elbúcsúztatni? Miért volt ez normális a Deejay esetében, és miért is ciki a két országosnál?
Van egy jó pár ember, akinek igenis rengeteg élménye fűződik a rádióhoz. Akár hallgató, akár ott dolgozó.
Van aki valamelyik rádión nőtt fel, vagy éppen ott tanulta meg a nagyoktól a szakmát, ott ült először mikrofon mögött, stb...
Én két rádió utolsó napjait is átéltem, mint munkatárs, és igenis mindkét esetben szüksége volt az ott dolgozóknak, és a hallgatóknak arra, hogy búcsút vegyen a rádiótól. Lásd mennyi ember állt az utolsó napon a hidegben a Gyöngyösi, Váci sarkán. Senki nem kényszerítette Őket, jöttek maguktól, és a tömegben volt több ember, aki igenis elmorzsolt egy könnycseppet. Nem értem, ez miért is ciki. Személy szerint én is sajnáltam mind a két rádiót, ahol dolgoztam, sok nagyon jó élményem fűződött mind a kettőhöz, és jó volt látni, hogy a hallgató is ott áll az ember mellett.....
 #65338  Szerző: nords

nem kell zokogni,csak valami különlegessel áljanak elő a kikapcsolás elött.
 #65337  Szerző: live

tomee írta:Tulajdonképpen baromira nem is hiányzik egy könnyes-zokogós búcsú valami. A Deejay-nél ez még elment, de mondjuk tavalyelőtt a Slágernél és a Danubiusnál már ciki volt. Ez nem az éterbe való, egy céges búcsúbulin belefér, de nem itt.

Lehet, hogy jó pár hallgatónak a Roxy sokkal többet jelent bármely más rádiónál, de ettől még ott a sivár valóság, hogy nem ér többet, mert ugyanolyan profitorientált vállalkozás, csak ez éppen még sz*rul is ment. Miért kell ilyen kijelentésekkel hülyíteni pár maroknyi embert, hogy "értetek harcolni fogunk"?! Ennél még a hallgatás is jobb.

Ezért kapok herótot ezektől a demagóg kijelentésektől, mint például: "De hát a Roxy egy legenda az éterben".
Basszus, ennek már több mint egy évtizede. Ez olyan, mint mikor szegény Puskás Öcsivel népszerűsítik a magyar futballt...

Ezen kívül tisztességesen le sem lehetne zárni, mert Zizi-ék is egy olyan Roxyt búcsúztatnának, ami már nem is létezik, akik ezt anno összerakták, már mind máshol vannak, mert nem akarták a nevüket adni ehhez.

Teljesen igazad van.
A "legenda - korszakból" találtam egy érdekes cikket, akinek még nincs meg:
http://www.dvm.hu/modemkor/9703_25.htm
 #65336  Szerző: tomee

Tulajdonképpen baromira nem is hiányzik egy könnyes-zokogós búcsú valami. A Deejay-nél ez még elment, de mondjuk tavalyelőtt a Slágernél és a Danubiusnál már ciki volt. Ez nem az éterbe való, egy céges búcsúbulin belefér, de nem itt.

#65317  Szerző: csokie

Dani írta:Én minden esetre nem tartom korrekt dolognak azt,hogy a műsorvezetők pont az utolsó percekben otthagyják ezt a rádiót.Ez valahol hálátlanság a részükről.A búcsút azért igazán megvárhatnák...
hát de most mit csináljanak szerencsétlenek... Én biztos maradnék, mert rengeteg sok szép emlék fűz a Roxyhoz. Az meg az ő dolguk, hogy maradnak e egy süllyedő hajón, vagy sem, ebbe mi nem láthatunk bele.
 #65309  Szerző: Dani

Én minden esetre nem tartom korrekt dolognak azt,hogy a műsorvezetők pont az utolsó percekben otthagyják ezt a rádiót.Ez valahol hálátlanság a részükről.A búcsút azért igazán megvárhatnák...
 #65302  Szerző: live

Dani írta:Már lassan semmilyen műsor nincs.Már hétvégi kívánságműsor sincs,és BPM sem volt tegnap.Élő közvetítés meg már hetek óta 0.
úgy néz ki a Bounce is megszűnt, múlt hét után ma sincs műsoron :(
 #65280  Szerző: nords

Honnan tudod? :(

Lesz valami búcsúztató műsor?
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 333