RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42816  Szerző: mjoel

Johnny írta:
paradigm írta: A városban működő kisközösségi rádiók közül egyedül a Diósgyőr teljesíti a vállalt feladatát, a többinek köze sincs a műfajhoz. Egy ideig próbálkozott ezzel az Origo is, de az is a váltás óta már csak rókabőrbe bújtatott bárány.

De az hogy az Avas kisközösség....ez nem egy közösség és nem is kicsi. Csak ott laknak szerencsétlenek, de semmi közük egymáshoz.
Most nőttél a szememben csak nem felfelé. Ha nálad ez jelenti a több éves rádió tapasztalatott akkor csak gartulálni tudok. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a reklámozó a 200 kolisra reklámoztatt nálad. Úgyan úgy te is téged idézlek annak a sok ,,szerencsétlenek'' szólgáltatod a műsort. Hallgatnak is szép számmal aminek természetesen örülök minden hátsó szándék nélkül mondom. De azt felháborítónak tartom, hogy valaki a saját hallgatóit ennyire lenézze. Hogyan ítélhet el valaki azért egy másik embert mert ő egy lakótelepen lakik Ez is látásmód de nem a legjobb.
Jah és még valamit, ha az avason megfér egy rádió akkor kettő is.
 #42809  Szerző: nyikolaj

A másik meg az,hogy egy kisköz freki csak 1-1,5 km hatótávolságú lehet,mint tudjuk.
A kérdés pedig itt vetődik fel,hogy egy hatalmas lakótelep,ami lássuk be: szinte kitesz egy külön várost is,területileg,és lakosságilag is,hogy tudja beosztani ezt az 1 km-t.
Ha egyszer Rádió Avas,(vagy Avas rádió)akkor legyen fogható mindenhol,még egy gagyi vevővel is.De persze tudom,hogy a szabály az szabály.
Mondjuk az avasi Tesconál durva szar a vétel....
A kis-avason se az a frankó...
 #42808  Szerző: Johnny

paradigm írta: A városban működő kisközösségi rádiók közül egyedül a Diósgyőr teljesíti a vállalt feladatát, a többinek köze sincs a műfajhoz. Egy ideig próbálkozott ezzel az Origo is, de az is a váltás óta már csak rókabőrbe bújtatott bárány.
Tegyük is hozzá gyorsan, hogy sok milliót kap is pályázati forrásból a Diósgyőr, de egyébként tényleg nekik a maximális tisztelet mert nyomják 6-22ig.
Csak nem nekem nyomják!! Pedig én a diósgyőri kisközösséghez tartozom, ott lakom.
Szóval érted... a drosztoló taxisok, meg a kórház dolgozói tök jó kisközösség, valóban kisközösség, akit egy közös cél-okság köt össze.
De az hogy az Avas kisközösség....ez nem egy közösség és nem is kicsi. Csak ott laknak szerencsétlenek, de semmi közük egymáshoz.
Valóban van értelme a kórház kisköz rádiónak hiba volt rosszul megítélnem Mea culpa
De ha azt mondod hogy a kisközösségnek az kell hogy 30 percet beszéljünk egy órában felesleges dolgokról... mert szerinted ez a kisköz műfaj ám legyen. Az én megcélzott kisközösségemnek nem ez kell. Mondták. :P
 #42798  Szerző: paradigm

A miskolci helyzet speciális. Adott az ország egyik legnagyobb városa, évek óta normális helyi rádiózás nélkül. Magától értetődő, hogy megindul egy olyan folyamat, aminek ez a vége, ami ma is tapasztalható. Erről szerintem nem feltétlen a rádiók és azok üzemeltetői tehetnek, hanem pl. maga a Testület, aki dönt ezen rádiók engedélyének ügyében és nem mellesleg hagyja is őket ebben a formában működni. Kellően meg kellene szűrni kinek adnak rádiót és a működés elindulása után rendszeresen ellenőrizni a frekvencián zajló dolgokat. Ebben a pillanatban azonban az ábra úgy mutatja, hogy itt csak annak nem lett rádiója aki nem akart, és hogy ezek az állomások ma is mennek az csak a monitoring rendszer hiányát mutatja.
Vidámsrcáccal tudok egyetérteni, miszerint a beadott pályázatokban a legritkább esetben szokott szerepelni kívánságműsor, meg beszédhibások által vezetett sms-játékműsor és hosszasan lehetne sorolni még a miskolci kisközök által előállított műsorokat. Mindezt mindegyikben megszórva reklámmal.
Ezt a fajta rádiózást a szükség hozta elő. A Testületnek arra kellene odafigyelni, hogy a helybe kiosztható nagyobb frekvenciákat ne kótyavetyélhessék el az emlegetett házépítő helyi kiskirályok, illetve ezeket ne vásárolhassák fel a nagyobb hálózatok. Ez a tendencia tette ugyanis tönkre a miskolci helyi rádiózást és keltette életre a jelenlegi formában működő kisköz adókat.
A városban működő kisközösségi rádiók közül egyedül a Diósgyőr teljesíti a vállalt feladatát, a többinek köze sincs a műfajhoz. Egy ideig próbálkozott ezzel az Origo is, de az is a váltás óta már csak rókabőrbe bújtatott bárány.
 #42792  Szerző: orrhang

Azt hiszem Vidámsrác jól összefoglalta a kisközök eredeti céljait és azt is, ami mostanában kisközösségi rádiózás címén folyik - maradjunk - Miskolc városában.
 #42779  Szerző: VidámSrác

Snookie írta:Frekvencia hasznosság ügyében semmi értelmét nem látom olyan kisköznek amit a kutya nem hallgat, viszont marha jó, még meg is tapsoljuk mert igazi kisközként működik (pl. diósgyőr).. Mi értelme van?
beszéljünk akkor a valóban kisközösségi rádióként működő kisközökről, nekik nyilvánvalóan nem az a céljuk, hogy mindenki őket hallgassa, hanem az, hogy azokhoz szóljanak és azoknak mondjanak valamit, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek, mint maguk a készítők. az értelmük mindössze annyi, hogy olyan értékeket közvetítenek, amilyeneket a célszemélyek máshonnan nem kaphatnak meg. te biztos nem látod az érelmét ezeknek, mert lehet, hogy nincs intenzív érdeklődésed semmi iránt, de képzeld csak el, ha az egészségügyben dolgoznál, akkor az éjszakai műszak unalmában milyen jó érzés lenne egy olyan rádiót hallgatni, amiről tudod, hogy csak neked szól, vagy taxisofőrként hallgatnád a droszton várakozás közben a belvárosi taxisok által készített rádióműsort, amiben - mivel benne vagy a szakmában és valahol élvezed ezt az életet - számodra érdekes történeteket hallanál, és lehet, hogy nem esne jól, ha mondjuk egy ügyvéd, akit ne érdekelne mindez, leszarozná a hozzád szóló rádiót. ha például mindened lenne a bélyeggyűjtés, akkor a legizgalmasabb kollekciókról egy kisközösségi rádió olyan műsorában hallanál, amelyet a helyi bélyeggyűjtő klub tagjai - köztük te - készítenek, vagy ha középiskolai kollégiumban laknál, milyen remek lenne a zárt láncú hálózat helyett rendes fm készüléken behangolni a kolirádiót. szóval mielőtt azt mondod, hogy az ilyennek nincs semmi értelme, előbb gondold végig azt, hogy az ilyen kisközösségi rádiók is szólnak valakikhez, ezek az emberek ezt nagyon jól tudják is, csak ők értik, csak ők élvezhetik, és lehet, hogy ők csak onnan jutnak hozzá az őket érdeklő tartalomhoz. a kisközösségi rádió ezek miatt kisközösségi.
Snookie írta:Csak eszi a milliós pályázati pénzeket évről-évre..és nem hallgatja senki (tisztelet a kivételnek) mert technikailag igénytelen és a függönyvasalás rejtelmei sem izgatnak túl sok hallgatót 2010-ben. Az 1 km sugarú kört meg nem is említem...
én sokkal nyugodtabb vagyok, hogy a kereskedelmi rádiók által befizetett milliókból ilyen - mások szemében értéktelen, mégis valakiknek hasznos és pótolhatatlan - kisközök is kapnak, mintha ezeket a pénzeket csak olyan helyi kiskirályok között osztanák szét, akik ekkor annyit mondanak a hírszerkesztőnek, hogy "a 9-es hírblokk mostantól legyen 5 perces" az elnyert támogatásból meg építenek maguknak egy házat, és közben persze sírnak, hogy mennyire nincs reklám és, hogy emiatt megint csúsznak a fizetések. hát egyértelmű, hogy melyik támogatásának van több értelme.
Snookie írta:Megértem azt ahol valóban létezik normális helyi adó (nem pesti és szegedi gyártás)..és ott nem férhet meg "kereskedelmi" kisköz..Jogos! Nekem is csípné a szemem! (akkor sincs értelme) Ameddig viszont nincs, addig miért baj, ha valakik megpróbálják kielégíteni a hallgatói igényeket....hűha..fikázzuk gyorsan ki őket, miért nem beszélnek 7/24-ben arról hogyan kell virágot öntözni.
nem erről van szó. ha elolvastad a korábban született hozzászólásaimat is, akkor tudnád, hogy mivel a miskolci kereskedelmi rádiós piac olyan, amilyen, így számomra is abszolút természetes az a folyamat, hogy bizonyos kisközök be próbálják tömni azokat a lyukakat, amik a szituációban keletkeztek. engem inkább az zavar az egészben, hogy ma már ott tartunk, hogy mindenki rádiót akar csinálni, akinek tegnap meglett a dj vizsgája és már egyszer volt is egy rádióban szétnézni a havernál, és nagyon megtetszett neki az a sok potméter és a piros lámpa, ezért eldönti, hogy neki is kell egy ilyen játék. pályázik, nyer, majd mennek rajta a saját kedvencei éjjel nappal és nem érti, hogy miért mondják neki azt, hogy ez nem kisközösségi műsor, pedig ő a 16-24-es korosztálynak rádiózik, különben is a rádiónak az a lényege, hogy sok legyen benne a zene, kevés a beszéd és minél többen hallgassák... igen, a kereskedelmi rádió valóban erre való, az önimádó exhibicionista rádiózni próbálkozók meg inkább lépjenek fel egy tehetségkutató műsorban.
Snookie írta:Még valami..senkit nem érdemes a pályázati anyag ismeretének hiányában kiosztani.
hidd el láttam én már ilyen pályázatokat kisállat magazinnal, drogprevencióval, vallási műsorral, kakasos nyalókával. aztán lett belőle non-stop zene...
 #42758  Szerző: orrhang

az miért okoz Neked problémát?
Nem okoz problémát!
 #42739  Szerző: mjoel

Johnny írta: minek avasra 2db és az egyetemre 2db rádió. De semmi kifogásom nincs a piac színesedése ellen.
A kérdésre te magad válaszoltál.
 #42725  Szerző: Pasa

Zsolt írta:Cool FM direkte nem ad reklámot?
Nincs rá szükségük. ;)
 #42716  Szerző: ravasz

Ha jól tudom a pályázatukban ez van.
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 164