Snookie írta:Frekvencia hasznosság ügyében semmi értelmét nem látom olyan kisköznek amit a kutya nem hallgat, viszont marha jó, még meg is tapsoljuk mert igazi kisközként működik (pl. diósgyőr).. Mi értelme van?
beszéljünk akkor a valóban kisközösségi rádióként működő kisközökről, nekik nyilvánvalóan nem az a céljuk, hogy mindenki őket hallgassa, hanem az, hogy azokhoz szóljanak és azoknak mondjanak valamit, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek, mint maguk a készítők. az értelmük mindössze annyi, hogy olyan értékeket közvetítenek, amilyeneket a célszemélyek máshonnan nem kaphatnak meg. te biztos nem látod az érelmét ezeknek, mert lehet, hogy nincs intenzív érdeklődésed semmi iránt, de képzeld csak el, ha az egészségügyben dolgoznál, akkor az éjszakai műszak unalmában milyen jó érzés lenne egy olyan rádiót hallgatni, amiről tudod, hogy csak neked szól, vagy taxisofőrként hallgatnád a droszton várakozás közben a belvárosi taxisok által készített rádióműsort, amiben - mivel benne vagy a szakmában és valahol élvezed ezt az életet - számodra érdekes történeteket hallanál, és lehet, hogy nem esne jól, ha mondjuk egy ügyvéd, akit ne érdekelne mindez, leszarozná a hozzád szóló rádiót. ha például mindened lenne a bélyeggyűjtés, akkor a legizgalmasabb kollekciókról egy kisközösségi rádió olyan műsorában hallanál, amelyet a helyi bélyeggyűjtő klub tagjai - köztük te - készítenek, vagy ha középiskolai kollégiumban laknál, milyen remek lenne a zárt láncú hálózat helyett rendes fm készüléken behangolni a kolirádiót. szóval mielőtt azt mondod, hogy az ilyennek nincs semmi értelme, előbb gondold végig azt, hogy az ilyen kisközösségi rádiók is szólnak valakikhez, ezek az emberek ezt nagyon jól tudják is, csak ők értik, csak ők élvezhetik, és lehet, hogy ők csak onnan jutnak hozzá az őket érdeklő tartalomhoz. a kisközösségi rádió ezek miatt kisközösségi.
Snookie írta:Csak eszi a milliós pályázati pénzeket évről-évre..és nem hallgatja senki (tisztelet a kivételnek) mert technikailag igénytelen és a függönyvasalás rejtelmei sem izgatnak túl sok hallgatót 2010-ben. Az 1 km sugarú kört meg nem is említem...
én sokkal nyugodtabb vagyok, hogy a kereskedelmi rádiók által befizetett milliókból ilyen - mások szemében értéktelen, mégis valakiknek hasznos és pótolhatatlan - kisközök is kapnak, mintha ezeket a pénzeket csak olyan helyi kiskirályok között osztanák szét, akik ekkor annyit mondanak a hírszerkesztőnek, hogy "a 9-es hírblokk mostantól legyen 5 perces" az elnyert támogatásból meg építenek maguknak egy házat, és közben persze sírnak, hogy mennyire nincs reklám és, hogy emiatt megint csúsznak a fizetések. hát egyértelmű, hogy melyik támogatásának van több értelme.
Snookie írta:Megértem azt ahol valóban létezik normális helyi adó (nem pesti és szegedi gyártás)..és ott nem férhet meg "kereskedelmi" kisköz..Jogos! Nekem is csípné a szemem! (akkor sincs értelme) Ameddig viszont nincs, addig miért baj, ha valakik megpróbálják kielégíteni a hallgatói igényeket....hűha..fikázzuk gyorsan ki őket, miért nem beszélnek 7/24-ben arról hogyan kell virágot öntözni.
nem erről van szó. ha elolvastad a korábban született hozzászólásaimat is, akkor tudnád, hogy mivel a miskolci kereskedelmi rádiós piac olyan, amilyen, így számomra is abszolút természetes az a folyamat, hogy bizonyos kisközök be próbálják tömni azokat a lyukakat, amik a szituációban keletkeztek. engem inkább az zavar az egészben, hogy ma már ott tartunk, hogy mindenki rádiót akar csinálni, akinek tegnap meglett a dj vizsgája és már egyszer volt is egy rádióban szétnézni a havernál, és nagyon megtetszett neki az a sok potméter és a piros lámpa, ezért eldönti, hogy neki is kell egy ilyen játék. pályázik, nyer, majd mennek rajta a saját kedvencei éjjel nappal és nem érti, hogy miért mondják neki azt, hogy ez nem kisközösségi műsor, pedig ő a 16-24-es korosztálynak rádiózik, különben is a rádiónak az a lényege, hogy sok legyen benne a zene, kevés a beszéd és minél többen hallgassák... igen, a kereskedelmi rádió valóban erre való, az önimádó exhibicionista rádiózni próbálkozók meg inkább lépjenek fel egy tehetségkutató műsorban.
Snookie írta:Még valami..senkit nem érdemes a pályázati anyag ismeretének hiányában kiosztani.
hidd el láttam én már ilyen pályázatokat kisállat magazinnal, drogprevencióval, vallási műsorral, kakasos nyalókával. aztán lett belőle non-stop zene...