olvaso1 írta:rmihaly76 írta:Tenyleg 2014 decembere a teljes atallas legujjabb datuma (analog adok leallitasa) Magyarorszagon?
Úgy tudom az a legkésőbbi dátum. Annál tovább nem húzható a dolog.
Én úgy tudom, amint teljesülnek a kritériumok lekapcsolják.
Sajnos, úgy néz ki, még egy darabig maradnak az analóg adások. Bár a sajnost korrigálnom kell... Ha megnézitek a lefedettségi térképet, oké, hogy 94% körül van, de nagyon sok helyen már bizony elég komoly antennára van szükséged, hogy tényleg jöjjön az adás. És a legnagyobb problémát abban látom, hogy főleg vidéken, az apró, kis falvas területeken van gond. Az, hogy a nagy- és közepes városok le vannak fedve, az egy dolog... Gyanítom, hogy ott a lakosság 80-85%-a eddig se antennázott. Viszont pl. Belső- és Külső Somogyban vagy Baranya északnyugati részén baromi nehéz megfelelő jelet kicsikarni. (Azért ezeket a területeket írom, mert itt tudom, hogy mi a szitu.)
Az tény, hogy sokkal több telephely (főleg ezeken a szegény, aprófalvas részeken pláne) nem várható. A boxok nem hiszem, hogy olcsóbbak lesznek majd, bár most már kaphatóak bőszámmal pénztárcabarát típusok is.